Meteen naar de inhoud

De Juni Chipmaand 2022 gaat van start

Zoals elk jaar zal het LICG ook dit jaar in juni weer aandacht schenken aan het belang van het chippen en registreren van huisdieren. Ook nu is dit belangrijk. In deze tijden van de corona-epidemie hebben veel mensen besloten om een huisdier in huis te nemen. Het LICG hoopt dat deze mensen goed voor hun dier zullen zorgen. Daar hoort het laten chippen ook bij. Als het goed is zijn alle honden gechipt en geregistreerd op naam van de nieuwe eigenaar, want dat is wel noodzakelijk.

Voor katten is chippen en registreren niet verplicht, maar wel heel verstandig. Daarom doet het LICG dit jaar een oproep aan alle nieuwe katteneigenaren en natuurlijk ook aan alle kattenbezitters die er nog niet aan toe zijn gekomen: “Laat je dier chippen en zorg voor een goede registratie bij één van de databanken”.

Als het dier zoekt raakt en gevonden wordt, kunnen dierenartsen, asielmedewerkers of mensen van de dierenambulance met een reader het nummer van de chip uitlezen. Als dit nummer juist geregistreerd staat, kan contact met de eigenaar worden opgenomen. Het dier hoeft dan niet onnodig lang in een opvang te verblijven en men loopt niet het risico dat het dier bij een ander geplaatst wordt. Het chippen voorkomt veel leed voor zowel het dier als de eigenaar.

Er zijn mensen die chippen en registreren te duur vinden. Maar wat is het je waard om je huisdier niet kwijt te raken? Elk jaar raken er weer veel katten zoek en helaas kan nog steeds een groot deel ervan niet bij de eigenaar terugbezorgd worden. Dus maak een afspraak met de dierenarts en laatje dier chippen. Zorg daarna ook voor een goede registratie van de chip. Op de website chipjedier.nl lees je bij welke databanken dat mogelijk is. Ook lees je hier waar welke acties worden gehouden.

Maak dus een afspraak met je dierenarts en laat je kat chippen.

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering
Naar Krabmeubelen.nl


Naar Krabmeubelen.nl
Naar Krabmeubelen.nl


Naar Krabmeubelen.nl

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.