Meteen naar de inhoud

Alternatieve geneeswijzen

 • door

Adressen en boeken

Hier kan u adressen en boeken vinden die van pas kunnen komen als u wat meer wilt weten over alternatieve geneeswijzen bij dieren. Deze lijst is niet volledig en alleen maar bedoeld als een kennismaking.

Amiqure De horizon
Homeopathie voor mens en dier Holistische dierenartsen
Silverlinde Chintamani
 BATC  Franka van Meel
 VBAG NML Health
Huisdierendokter SNVA
Remedie.org Sensipharm.nl
Dierenconsult  BKHD

Enkele boeken over Alternatieve geneeswijzen. Klik op het plaatje om te bestellen.


Bach-remedies-stap-voor-stapTitel
Bach-bloesem-remedies stap-voor-stap Auteur Judy Howard, vertaald door: Annie Classens. Uitgever/Reeks Synthese Uitgeverij b.v. ISBN 9789060306345
Wie van de heilzame werking van de bloesem-remedies van Dr. Edward Bach gebruik wil maken, zal weinig problemen tegenkomen – Bachs eerste principe was eenvoud.
Het enige wat men moet leren is het selecteren van de remedie die precies past op de specifieke onevenwichtigheden in stemming of karakter. Bach-remedies Stap voor Stap leert op heel directe wijze hoe men daarbij het beste te werk kan gaan en is tevens een beknopte inleiding op de denkwijze van Dr. Bach.

 • Introductie van de bloesem-remedies
 • een beschrijving van de 38 remedies en de Rescue Remedy
 • karakterremedies herkennen
 • remedies uitzoeken voor anderen, voor jezelf en voor kinderen
 • bloesem-remedies ook voor dieren en planten
 • vervaardigen en gebruiksklaar maken van de remedies

Judy Howard is verbonden aan het officiële Bach Centre in Engeland en internationaal erkend als deskundige op het gebied van de Bach-therapie. Haar boeken zijn in diverse talen uitgebracht. Samen met Stefan Ball schreef ze o.a. Katten psychisch helen (zie hieronder).

katten psychisch helenTitel Katten Psychisch helen Auteur Stefan Ball en Judy Howard Uitgever/Reeks Uitgeverij De Driehoek. ISBN 9060306236.
Is een boek wat ervoor zorgt dat: “je kat zich weer lekker in haar vel laat voelen”. Het gaat over Bach remedies en andere natuurgeneeskundige therapieën. Het helpt je bij vragen als:

 

 

 • Hoe je kat steunen als hij zich aan veranderingen moet aanpassen?
 • Hoe je kat te helpen als ze moet zien om te gaan met ziekte of angst?
 • Wat te doen bij gedragsproblemen?
 • Hoe het leven wat meer vanuit het perspectief van je huisdier te zien?

Katten psychisch helen behandelt de mogelijkheden van de Bach-bloesem therapie voor je huisdier; legt uit hoe je de behandeling moet geven en bespreekt tevens een aantal andere natuurgeneeskundige therapieën waar je kat baat bij kan hebben.

Alternatieve geneeswijzen voor dierenTitel Alternatieve geneeswijzen voor dieren Auteur Focco A.J. Huisman. Uitgever/Reeks Ankh-Hermes. ISBN 9789020210255
Ook voor dieren worden alternatieve geneeswijzen steeds meer gemeengoed. Net als in de (humane) geneeskunde is er ook op diergeneeskundig terrein een groot scala van therapeutische mogelijkheden: van acupunctuur tot bloesemtherapie, van homeopathie tot magnetiseren. Van deze veelheid van mogelijkheden geeft Huisman ons een overzicht. De lezer vindt in dit boek een antwoord op vragen over de achtergronden van diverse therapieën. Waar mogelijk kan de eigenaar van het dier deze methoden zelf toepassen. Zo kunnen we een blaasontsteking met acupressuur te lijf gaan, bloedarmoede of bloedingen met brandnetelthee behandelen en ongedierte bestrijden met de essentiële olie van geranium. Eczeem kan worden aangepakt met behulp van kleipakkingen. Bepaalde (in pilvorm verkrijgbare) orthomoleculaire voedingssupplementen kunnen nuttig zijn voor dieren die zwaar lichamelijk werk verrichten of grote prestaties moeten leveren. Ook bij psychische problemen kunnen we iets doen; we kunnen een hond met weinig zelfvertrouwen bijvoorbeeld behandelen met Bachremedies. De auteur waarschuwt er echter wel voor dat men niet de illusie moet hebben zelf als dierenarts of therapeut op te kunnen treden. Therapeuten op het gebied van alternatieve geneeswijzen vinden in deze uitgave ervaringen met en aanwijzingen voor behandeling van dieren. De alternatieve therapeut die zich heeft gespecialiseerd in het behandelen (en begrijpen) van dieren, kan een waardevolle bijdrage leveren aan de reguliere diergeneeskunde. De gewone dierenarts kan uit dit boek veel informatie halen over de mogelijkheden van alternatieve behandeling en genezing.

1001 vragen over alternatieve geneeswijzenTitel 1001 vragen over alternatieve geneeswijzen Auteur Cora de Vos Uitgever/Reeks The House of Books B.V. ISBN 9789044316988
Wat is het verschil tussen alternatieve en reguliere geneeskunde? Wat wordt bedoeld met een holistische benadering? Wat is het verschil tussen homeopathie en fytotherapie? Deze en nog veel meer vragen worden beantwoord in 1001 vragen over alternatieve geneeswijzen. In deel 1 van deze complete gids voor de gezondheid worden de verschillende alternatieve geneeswijzen – zoals homeopathie, natuurgeneeswijze en acupunctuur – op een heldere manier beschreven. In deel 2 wordt aandacht besteed aan alternatieve zelfzorg voor verschillende leeftijdsgroepen, van baby’s tot ouderen. Een praktische handleiding voor iedereen die geïnteresseerd is in de vele mogelijkheden van de alternatieve geneeskunde.

Homeopathie, de kracht van subtiele geneeskunstTitel Homeopathie, de kracht van subtiele geneeskunst Auteur Tinus Smits. Uitgever/Reeks Altamira-Becht ISBN 9789069637747

Zo werkt homeopathie
Nieuw boek van spraakmakende auteur

Tinus Smits is een gerenommeerd homeopathisch arts met meer dan twintig jaar ervaring. Door de gedegen achtergrondinformatie en een schat aan sprekende voorbeelden uit zijn eigen praktijk schreef hij met dit boek een getuigenis van de sublieme werking van de homeopathische geneeskunde. Daarnaast wil hij met Homeopathie, de kracht van subtiele geneeskunst ook tegenwicht bieden aan de negatieve publiciteit die de homeopathie de laatste jaren heeft ondervonden. Vanuit zijn alternatieve zienswijze en ervaring laat Smits zien dat de huidige reguliere geneeskunde voor verbetering vatbaar is en biedt hij een visie voor de toekomst.

De specialisaties van homeopaat Tinus Smits zijn: vaccinatie­problematiek, niet-toxische tumortherapie en autisme.
Hij geeft regelmatig les in binnen- en buitenland, voor zowel niet-arts-homeopaten als zijn collega’s. Hij heeft een aantal publicaties op zijn naam staan, waaronder het spraakmakende Vaccineren, niet zonder risico (met Heidy van Beurden).

Alternatieve geneeswijzen voor DummiesTitel Alternatieve geneeswijzen voor Dummies Auteur Jeffrey Young. Vertaald door: Yolanda Heersma Uitgever/Reeks Pearson Education Benelux B.V. ISBN 9789043015707
Ontdek een rijkdom aan therapieën om je welzijn te behouden en te verbeteren Dit evenwichtige en complete boek geeft je inzicht in de wereld van de alternatieve geneeswijzen. Je ontdekt wat de belangrijkste therapieën inhouden, hoe en wanneer ze werken en waar u ze voor kan gebruiken. Van acupunctuur en ayurveda tot yoga en zerobalancing, stelt deze omvangrijke gids je in staat weloverwogen keuzes te maken als je op zoek bent naar positieve veranderingen voor je lichaam, geest en ziel.
Jacqueline Young is klinisch psycholoog, beoefenaar van de oosterse geneeskunde, natuurgenezer en voedingsdeskundige. Ze is een erkend trainer, auteur en onderzoeker op het gebied van alternatieve geneeswijzen, onder andere als medewerker van BBC Health.

Andere boeken over en met de kat

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering
Naar Krabmeubelen.nl


Naar Krabmeubelen.nl
Naar Hondpedia

         

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.