Ga naar de inhoud

Boeken voor kleuters

Als je op de plaatjes klikt, ga je over het algemeen naar Bol.com.
Je hebt dan vaak de keuze uit een nieuw of tweedehands boek.

Ga naar Bol.com

Titel De kat met de hoed komt terug Auteur Seuss Uitgever/Reeks Gottmer Uitgevers Groep bv ISBN 9789025739935

De Kat met de Hoed van Dr. Seuss is wereldwijd een van de bestverkochte kinderboeken en sinds vorig jaar kunnen ook Nederlandse kinderen weer genieten van de dwaze rijmelarijen en de geweldige illustraties van dit Amerikaanse fenomeen. De Kat met de Hoed komt terug is het tweede boek over de baldadige bezoeker van Saar en haar broertje.

Titel Dat is heel wat voor een kat, vind je niet? Auteur Judith Viorst Uitgever/Reeks Gottmer Uitgevers Groep b.v. ISBN 9789025741136

Een klassieker over rouwverwerking voor kinderen.
We hebben onze poes Roetje begraven. Ik was heel verdrietig. Maar toen ging ik alle fijne dingen bedenken die ik van hem wist. Dat waren er wel tien! En toen ik aan die fijne dingen dacht, werd ik weer een beetje blij.

Titel Kijk naar de kat! Auteur A. de Vries Uitgever/Reeks Zwijsen Algemeen B.V., Uitgeverij ISBN 9789027643049

Winnie is een bijzondere poes. Ze heeft drie ogen. ‘O, Winnie,’ zegt haar moeder. ‘Winnie, Winnie. Je brengt de wereld geluk.’ Wie weet kom jij Winnie ook tegen. Kijk haar dan goed aan. Dan gebeurt er wat met je. Altijd. Net als in dit boek.
De leesserie Spetters waartoe dit boekje behoort, is voorzien van de zgn. Leeslat-aanduiding. De (L)eeservaring die nodig is om de tekst goed te begrijpen is, op een schaal van A t/m H, aan te duiden als “E”, het (A)vi-niveau is 4 en het (T)hema is dieren’. Dit maakt heet boekje geschikt voor lezers in de beginfase van groep 4 basisschool. De hoofdrol in dit wensvervullende verhaal speelt Winnie de poes(!) die geboren is met een soort van derde oog op haar voorhoofd. Door de hypnotiserende werking ervan aan te wenden, helpt zij kinderen moeilijke situaties de baas te worden en redt zij hun verliefde meester van zijn verlegenheid.

Titel Tinka, de grappige kat Auteur P. Coran Uitgever/Reeks Centrale Uitgeverij ISBN 9789024383696
Lees dit boek voor aan uw kind en geniet samen van dit vrolijke verhaal in rijmvorm en van de prachtige tekeningen.
Tinka is door haar baasjes in de steek gelaten. Maar ze is een onverbeterlijke optimist en laat de moed niet zakken. Al snel leert ze een heleboel nieuwe vrienden kennen. Want met Tinka is altijd plezier te beleven!

Titel Kat en jong Auteur Veronica Hazelhoff Uitgever/Reeks Querido Kinderboek ISBN 9789021467061
Lucas heeft het niet leuk: zijn vader is ervandoor, zijn moeder heeft het hier moeilijk mee en geeft weinig aandacht aan hem. Als er op een dag een aangereden kat in de tuin zit, verandert er veel. Moeder blijkt van katten te houden en tot grote ergernis van Lucas komen er steedt meer zielige katten in huis. Lucas haat dit want hij moet ze verzorgen. Het vreemde buurmeisje Nedda bemoeit zich er ook mee. Toch sluiten Lucas en Kat vriendschap; Lucas voert veel gesprekken met Kat over zijn moeder. De gesprekken met Kat zijn op te vatten als zijn gedachten, de uitspraken van Kat staan cursief gedrukt. Aardig verhaal over een jongetje dat het vooral moeilijk met zichzelf en zijn moeder heeft. Wellicht ontgaat het veel lezers dat met Jong uit de titel de hoofdpersoon Lucas wordt bedoeld. Het boek is geillustreerd met op elke bladzijde afdrukken van kattenpootjes; aantrekkelijke kleurige omslag. Voor kinderen vanaf ca. 8 jaar.

Titel Een hond en een kat Auteur B. Kolar & C. Masurel Uitgever/Reeks Meander/4 Windstreken ISBN 9789055795413
Het verhaal in dit prentenboek kent slechts twee hoofdrolspelers, een hond en een kat die in hetzelfde huis wonen. Ze hebben dag in, dag uit hooglopende ruzie om van alles en nog wat, maar vooral om hun speeltjes, een stoffen muis en een bal. Op een dag, als de muis in het water en de bal in een boom belandt, hebben ze elkaar toch nodig. De kat kan namelijk klimmen en de hond kan zwemmen. Zo leren ze alletwee om oog te hebben voor elkaars kwaliteiten en met elkaar in vrede te leven. De grote illustraties in blauw en oranjebruin tonen beeldend de ruzies, maar ook de uiteindelijke verzoening. Door de zeer summiere tekst van 171 woorden, het grote lettertype, de zeer eenvoudige thematiek en de heldere illustraties is dit boek geschikt voor jonge kinderen vanaf ca. 3 jaar, ook als ze in een wat grotere groep de presentatie van dit boek bijwonen.

Titel Het dubbeldikke voorleesboek Auteur Jet Boeke Uitgever/Reeks Gottmer Uitgevers Groep b.v. ISBN 9789025746780

In Het dubbeldikke voorleesboek beleeft Dikkie Dik maar liefst 30 spannende avonturen. De plaatjes in dit boek zijn extra groot, zodat voorlezen nog fijner wordt. En heeft papa of mama even geen tijd om voor te lezen? Dan kun je kijken naar de lekker lange DVD met 24 geanimeerde verhaaltjes en 12 raadspelletjes.

blauwe balk
 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering
Naar Krabmeubelen.nl


Naar Krabmeubelen.nl
Naar Krabmeubelen.nl


Naar Krabmeubelen.nl