Ga naar de inhoud

Boeken: verzorging van de kat

Als je op de plaatjes klikt, ga je over het algemeen naar Bol.com.
Je hebt dan vaak de keuze uit een nieuw of tweedehands boek.

Er gaat natuurlijk heel veel door je heen als je kat zomaar ineens is verdwenen.
Bezoek ook onderstaande site waar je ondersteunende informatie kan vinden.
Ook kun je daar een E-boek downloaden over de vermiste kater Pieter. Help, Pieter is weg!

Titel 50 kattenspelletjes Auteur J. Strachan Uitgever/Reeks Veltman Uitgevers B.V. ISBN 9789059208261.
Een actieve kat is een gelukkige kat en deze verzameling spelletjes verleidt zelfs aartsluie poezenbeesten. U leert hoe u de spelletjes moet spelen die uw kat wil spelen. Zo houdt u hem gemotiveerd en blijft zijn conditie op peil. In dit boekje vindt u leuke ideeën om uw kat op een veilige en gezonde manier bezig te houden. Voorbeelden:
* zelf speeltjes en accessoires maken;
* creatieve manieren om speeltjes uit de winkel te gebruiken;
* spelletjes die passen bij het natuurlijke instinct en gedrag van de kat;
* manieren om katten tot spelen aan te zetten.

Of u nu een schattige kitten, een felle volwassen kat of een luie seniorkat heeft, de spelletjes in dit boekje zullen uw kat zeker bevallen.

Titel Het kattenboek Auteur Tijger en Minou Uitgever/Reeks Uitgeverij Elmar BV. ISBN 9789038919133.Lijfboek voor katten
Wat het eerst opvalt zijn de prachtige tekeningen. Hierdoor wordt je aandacht niet afgeleid, maar je wilt gewoon direct een stukje lezen. Uiteraard zijn er veel meer striphelden dan Garfield. Ook wordt een aantal avontuurlijke katten besproken. Natuurlijk wordt er ook aandacht besteed aan de voorouders. Een handleiding om zonder gezichtsverlies uit een boom te komen is eigenlijk een must voor de kat. Ook die kom je dus tegen. Je kan ook lezen dat het raamprogramma een zeer belangrijke bezigheid is. Nog een handleiding: Hoe ga je om met de monsterlijke stofzuiger. Hieronder een stukje over de kat die “de vermoorde onschuld” speelt. Mensen willen je laten geloven dat er wanneer puntje bij paaltje komt slechts twee opties zijn – onschuldig of schuldig. Wel, dat brengt je in een moeilijk parket, nietwaar? We willen je niet dwingen je met een akelig begrip als “schuld” bezig te houden en daarom raden we je aan onschuld te zien voor wat het is – een geestestoestand. Onschuld is ook een reeks schattige gebaren die je gemakkelijk kan aanleren, zoals grote ogen opzetten, aanhankelijk kopjes geven en je pootjes zo, zo . . . ja zo neerzetten. Het komt erop neer dat je er zo uit moet zien: kartuizeraureoolMisschien vraag je je af of iemand stom genoeg is om hierin te stinken. Wees gerust. Ja hoor! Gedomesticeerd betekent niet hetzelfde als dociel. Een wezen dat ooit duizend jaar lang over Egypte regeerde, moet zijn dagen niet doorbrengen in een saaie sleur van slapen, eten en slapen. Het wordt hoog tijd dat de katten van deze aarde wakker worden uit hun dutjes en de teugels van hun leven stevig in eigen poot nemen. Het kattenboek biedt de kritische kittens van vandaag verstandige adviezen over alles wat ze moeten weten. Van weloverwogen richtlijnen over het gebruik van kartonnen dozen of de gevaren van kattekruid, tot een korte geschiedenis van het felinisme. Je vindt er onfeilbare tips over het wakker maken van mensen omdat het allang etenstijd is, over het kiezen van het volmaakte cadeau en over staartechnieken. Bovendien leer je hoe je handig gebruik maakt van bijgeloof. Hoe houd je in de karige 24 uur die elke dag bevat toch je vacht onberispelijk? Voor jou heeft dit geen geheimen meer! Katten: Ontdek het ondeugende plezier dat je kan hebben wanneer jij de baas bent! Tijger en Minou schreven deze parodie zonder toestemming van wie dan ook, want sinds wanneer hebben katten iemands toestemming nodig?

Titel De kattenbijbel Auteur Frans Van Tendeloo Uitgever/Reeks Standaard Uitgeverij. ISBN 9789002223099.
de kattenbijbelDe kat is in. Wie een kat houdt, is trendy. Dit gracieuze dier is ongetwijfeld op weg om de hond als populairste huisdier te verdringen. Auteur Frans Van Tendeloo is van kindsbeen af gefascineerd door katten. Al meer dan 30 jaar heeft hij een dierenartsenpraktijk voor gezelschapsdieren en hij is de trotse eigenaar van zes katten. Dit boek is als het ware de bijbel voor de kattenliefhebber. Het is een uitgebreide handleiding over dit mysterieuze en onafhankelijke huisdier.
Het boek omvat 4 grote delen. In 41 hoofdstukken vindt u alle onmisbare informatie. Over de aankoop, inentingen, verzorging, huisvesting, voeding, opvoeding, gedragsproblemen, psychologie, afscheid nemen, tandverzorging, overdraagbare ziekten van kat op mens, alle mogelijke ziekten bij de kat, bloedgroepen en bloedtransfusie, kanker en chemotherapie, fokken, verzorging van kittens, EHBO, DNA-tests enzovoort. In dit informatieve werk staat gewoon alles. Honderden tips en instructies komen aan bod. Nieuwe ziektebeelden en behandelingen maken het boek actueel. De kattenbijbel van dierenarts Van Tendeloo is een must voor iedere katteneigenaar. De onmisbare wegwijzer bij uitstek, zowel voor de ervaren kattenliefhebber als voor de volslagen leek. Bovendien is het een schitterend en leuk cadeautje voor iedere katteneigenaar.

Titel Katten voor Dummies Auteur Gina Spadafori & P.D. Pion Uitgever/Reeks Pearson Education
Benelux B.V. ISBN 9789043018654.
Bestel Katten voor Dummies bij Bol.comAls je een boek wilt hebben met veel mooie kleurenfoto’s, is dit boek een slechte keuze. Wil je echter een naslagwerk in begrijpelijke taal, dan is een beslissing snel genomen. Dan is dit een boek voor jou. Het boek nodigt uit om lekker in te bladeren en dan opeens een stuk te lezen. Achterin het boek staan enkele kleurenfoto’s waarbij in het kort de verschillende vachttypen en kleuren te zien zijn.Bij het uitgebreide hoofdstuk over vachtverzorging, zal zelfs de kenner denken: “Dat is een goed idee!”. Er is een apart hoofdstuk gewijd aan het op reis gaan met je kat en de verhuizing. Vooral het deel over de verhuizing is zeer verhelderend.Als je nog niet weet of je een kitten of een volwassen poes of kater wilt, is er een hoofdstuk opgenomen waarin in gewone taal staat beschreven wat de voor- en nadelen zijn. Uiteraard is er ook een deel gewijd waar je aan moet denken als je een kat in huis neemt.Hieronder heb ik de delen opgenomen.

 • Deel 1: Denken als een kat
 • Deel 2: Een kat of kitten in je leven halen
 • Deel 3: Een gelukkige, gezonde kat
 • Deel 4: Lang en gelukkig leven met je kat
 • Deel 5: Het deel van de tientallen
 • Bijlage: informatiebronnen

Titel De kattenfluisteraar Een effectieve methode om met uw kat te communiceren Auteur Claire Bessant Uitgever/Reeks Strengholt’s Boeken. ISBN 9058602001.
kattenfluisteraarIn de dit boek legt Claire Bessant uit hoe een kat in elkaar zit, wat zijn natuurlijke gedrag en instinct is, wat katten leuk en lekker vinden en waarom. Ze laat zien op welke manier katten communiceren, welke verschillende karakters er zijn en hoe je katten het beste dingen kan aan- en afleren. Met deze kennis zal men de kat beter begrijpen en problemen met eten, agressie of angst, sproeien, krabben en ander ongewenst gedrag kunnen oplossen. En door op een meer natuurlijke manier met de kat om te gaan zal hij nog prettiger gezelschap worden dan hij al was. Inhoud:

 • 1. Een andere wereld
 • 2. Kattentaal
 • 3. Leven met je kat
 • 4. Een goede relatie
 • 5. Kattenkarakters
 • 6. Intelligentie en training
 • 7. Problemen en oplossingen

Titel Catfullness Illustrator Marianna Coppo Uitgever/Reeks De Boekerij. ISBN 9789022581216.

CatfullnessHoe een kat ons kan leren gelukkig en mindful te leven.

De internationale bestseller over het bereiken van mindfulness hét ideale cadeauboek met full colour-illustraties

Mensen houden ervan om problemen voor zichzelf te creëren. Ik kom het elke dag tegen, mijn soortgenoten ook. Ze stoppen nooit, en een van hun favoriete taken is om meerdere dingen tegelijk te doen. Ze zijn altijd op zoek naar iets, alsof het leven dat ze hebben niet voldoende is. Ze zeggen dat ze op zoek zijn naar geluk: maar weten ze wel wat geluk is?

Ik vind dat het tijd wordt om jullie mensen de wijsheid bij te brengen. Wij katten kennen de kunst van het leven. We eten wanneer we honger hebben, we slapen als we moe zijn. Het urenlang wachten voor een muizenhol heeft ons geduld geleerd. Het staren naar een aquarium heeft ons meditatie gebracht. En wij weten hoe we onszelf moeten vermaken.

Catfulness is een mindfulness-programma voor menselijke wezens. Als zij meer kunnen leven zoals wij dat doen, dan zal de wereld een stuk serener zijn. Zoals Sigmund Freud zei: “Tijd die je doorbrengt met katten is nooit verspilde tijd”.

Titel Wat uw kat u vertelt. Meer kattengeheimen Auteur Vicky Halls Uitgever/Reeks De Boekerij. ISBN 9789022544518.

wat uw kat u verteltwat uw kat u vertelt inhoud

Titel Levenslessen van je kat Auteur J. Sandsmark Uitgever/Reeks Bzztoh. ISBN 9045301288.levensles
Mensen die van katten houden weten natuurlijk allang dat katten slimmer en spiritueler zijn dan wij. Dit heerlijke boek staat vol met wijze levenslessen die katten ons leren:

 • Er is altijd tijd om te spelen, zelfs in een druk leven.
 • Bedelf mensen van wie je houdt onder liefde en aandacht.
 • Slaap goed en beheers de kunst van het ontspannen tot in de puntjes.
 • Houd je ogen open voor nieuwe kansen.
 • Heb plezier in de kleine dingen van het leven.

“Levenslessen van je kat” moedigt je aan om de zorgen van alledag achter je te laten en je te concentreren op de dingen die er werkelijk toe doen. Katten laten ons zien hoe we onze innerlijke doelen kunnen bereiken, van de behoefte om te slapen tot het innig opgaan in de kleinste spelletjes. Dit boek staat vol verhalen, citaten en oefeningen en onthult wat jouw kat je kan leren over het leiden van een vrolijk, stressvrij leven. Joanna Sandsmark en haar kat Trace wonen in Los Angeles, Californië. Joanna schreef eerder voor DC Comics en schreef mee aan de televisieserie Weird Science. Haar stem was te horen in talloze spotjes en in de populaire animatieserie Rugrats. Trace is een succesvolle poes die excelleert in slapen, eten, springen en spirituele lessen doorgeven.

Titel Wie is de baas? Auteur Francien van Westering Uitgever/Reeks Tirion Uitgevers. ISBN 9043903353.
wie is de baasEen klein boekje voor kattenliefhebbers die willen genieten van de fraaie kattentekeningen van Francien van Westering en die willen glimlachen over de omschrijvingen van het kattenkarakter. Francien schreef de korte teksten vanuit het perspectief van de kat. Het zijn tips voor andere katten in de geest van ‘als je moet overgeven spring dan snel op de mooist beklede stoel’. Verzorgers van katten zullen in deze tips zeer veel herkennen waar zij zo nu en dan razend over worden. Toch zullen ze lachen wanneer ze er over lezen. Dat is misschien het echte mysterie van de kat. In de titel van dit fraai vormgegeven leuke boekje komt dit dualisme in de verhouding kat-mens trouwens duidelijk tot uiting.

 

Titel Kattengeheimen Auteur Halls & Halls, V. Uitgever/Reeks De Boekerij. ISBN 9022540618. kattengeheimen Wat weten kattenbezitters eigenlijk van hun huisgenoten? Willen onze verwende poezen dat overvloedige, heerlijke voer en al die aandacht wel, of vragen ze met hun aanhoudende miauwen misschien wel of iets heel anders? Veel katten en hun baasjes verkeren in een toestand van beleefd onbegrip waarbij beide partijen zich totaal niet bewust zijn van de wensen van de ander. De kat ‘zegt’ een ding en de eigenaar hoort iets anders, maar op de een of andere manier werkt het. Dat wil zeggen: tot het mis gaat…

 

Titel Katten Psychisch helen Auteur Stefan Ball en Judy Howard Uitgever/Reeks Uitgeverij De Driehoek. ISBN 9060306236.
katten psychisch helen Is een boek wat ervoor zorgt dat: “je kat zich weer lekker in haar vel laat voelen”. Het gaat over Bach remedies en andere natuurgeneeskundige therapieën. Het helpt je bij vragen als:

 • Hoe je kat steunen als hij zich aan veranderingen moet aanpassen?
 • Hoe je kat te helpen als ze moet zien om te gaan met ziekte of angst?
 • Wat te doen bij gedragsproblemen?
 • Hoe het leven wat meer vanuit het perspectief van je huisdier te zien?

Katten psychisch helen behandelt de mogelijkheden van de Bach-bloesem therapie voor je huisdier; legt uit hoe je de behandeling moet geven en bespreekt tevens een aantal andere natuurgeneeskundige therapieën waar je kat baat bij kan hebben.

Titel Helderziende huisdieren Auteur Streeter, M. Uitgever/Reeks Tirion. ISBN 9789052105918. helderziende dieren
Af en toe staan er berichten in de media over dieren die mensen redden of na jarenlang zwerven hun baasje terugvinden. Dit boek staat bol van dit soort ontroerende verhalen. De dieren variëren van honden, katten en dolfijnen, tot bijen, een kanariepietje en een varken. De verhalen bevestigen de bijzondere band die tussen mens en dier kan ontstaan. Zo zijn er dieren die zelfstandig de oceaan oversteken om precies bij hun baasje uit te komen of gewoon de trein pakken. Het leukste verhaal is dat van de kat die zijn baasje miljonair maakte door hem de winnende nummers in de loterij door te geven. Het zijn stuk voor stuk ‘feel good’-verhalen waar je af en toe een traantje bij wegpinkt, kortom een papieren ’tearjerker’. Het boek is visueel aantrekkelijk door de vele foto’s en tekeningen in kleur, die speels over de pagina’s zijn verdeeld. De teksten zijn kort, vaak 1 of 2 pagina’s.

Titel De wereld van de kat Auteur Dennis C. Turner, Patrick Bateson (redactie) Uitgever/Reeks Swets & Zeitlinger. ISBN 9026510691.
de-wereld-van-de-katIn de afgelopen jaren is steeds meer bekend geworden over de biologische basis van het gedrag van katten. Huiskatten, zwerfkatten, verwilderde katten en boerderijkatten leveren de onderzoekers materiaal voor de studie naar het eigene van de kat. De hoeveelheid wetenschappelijke kennis is inmiddels voldoende gegroeid om algemene uitspraken te kunnen doen over de eigenschappen van de kat. Dit boek geeft een systematisch overzicht van kattengedrag, gebaseerd op onderzoek naar het sociale leven van katten, hun territoriumgedrag en roofdiereigenschappen, hun domesticatie door de eeuwen heen en hun relatie met mensen. In een laatste hoofdstuk komen ook de praktische aspecten van het houden van katten aan de orde.

Titel De kat Auteur Her Chia-Fen Uitgever/Reeks Centrale Uitgever. ISBN 9024362695.
de katWast een kat zich met water? Hoe vangt ze een goudvis? Waarmee spelen katten graag? Een antwoord op deze vragen en nog veel meer vind je in dit leuke dierenboek. De serie “Natuur in de kijker” brengt op originele wijze boeiende informatie uit de wonderlijke dierenwereld. Geschikt als kijk- en vertelboek voor de kleinsten, handig als documentatiebron voor schoolgaande kinderen.


Titel
Mijn kat; Gedrag en begrip – verzorging – opvoeding Auteur Ulrike Muller Uitgever/Reeks Tirion Natuur. ISBN 9052102236.
mijn kat Wetenswaardigheden voor de aanschaf: bijv. over aard en type kat, huis- en raskatten, temperament, woonsituatie, aanschaf, kosten e.d. De juiste verzorging en het houden van een kat, benodigdheden, verzorging, ziekten, seksualiteit en voortplanting. Wat is nodig voor een harmonieuze relatie met je huisdier: wat kan de kat en hoe gedraagt hij zich, opvoeding, spelletjes, problemen en katten en kinderen.

 

Titel Wat denkt mijn kat van mij? Auteur Stephe Bruin Uitgever/Reeks Tirion Natuur/Bookman International bv. ISBN 9052103623
wat denkt de kat vanmijVind je je kat ook zo geheimzinnig en boeiend? In dit boek krijg je in woord en beeld een nieuwe kijk op je kat. Je blik wordt op aantrekkelijke wijze verruimd met unieke informatie over de huiskat en zijn lichaamstaal, stem, kittentijd, aard, gedrag en temperament (ook van de bekendste raskatten). Een verrassende kijk op: miauwen, kopjes geven, kittenspel, spinnen, kwispelstaarten, de genegenheid tussen mens en kat en nog veel meer.

 

Titel Huiskatten Auteur Katrin Behrend Uitgever/Reeks Tirion Natuur. ISBN 9052103445 huiskatten
Dit boek beschrijft kort en bondig de aard en het gedrag van katten en katjes. Inzicht in hun lichaamstaal, wat willen katten je met hun gedrag duidelijk maken. Alles over hun gezondheid en hun natuurlijke leefomstandigheden. Hoe je katten juist huisvest en wat je ze te eten moet geven.

 

Titel In de ban van de kat Auteur D.J. Conway Uitgever/Reeks Gottmer/H.J.W. Becht. ISBN 9023010108.
in de ban van dekatIn dit boek verklaart D.J. Conway het uitgebreide repertoire van gedragingen dat onze innemende huisgenootjes tentoonspreiden, en verdiept zij zich in de geschiedenis van een dier dat zich overal ter wereld heeft ontpopt als een onmisbaar lid van ontelbare huishoudens. In de ban van de kat bespreekt uitvoerig allerhande aspecten van dit verbazingwekkende schepsel, dat wij sedert meer dan 18.000 jaar vereren.

 

Titel Kattenencyclopedie Auteur E.J.J. Verhoef-Verhallen Uitgever/Reeks Rebo International b.v. ISBN 9036610753.
katten-encyclopedieNaast beschrijvingen en foto’s van bekende en minder bekende rassen vind je in deze encyclopedie alle informatie die  belangrijk kan zijn als je op zoek bent naar een raskat die bij je past, of meer wilt weten over je eigen kat. Wanneer je voor de moeilijke beslissing staat om een keuze te maken uit het grote aanbod van raskatten, kan dit boek je wellicht helpen. Was verkrijgbaar tot 2001. Hierna omgedoopt tot Geïllustreerde Kattenencyclopedie.

 

Titel Wat bezielt mijn kat Auteur Sarah Heath Uitgever/Reeks BZZTOH. ISBN 9789055011605.wat bezielt mijn kat
De auteur legt uit waarom katten zijn zoals ze zijn, en geeft praktische adviezen over het omgaan met probleemgedrag.

 

Titel Het instinct van uw kat Auteur Bruce Fogle Uitgever/Reeks Tirion Natuur. ISBN 9055012726. het instinct van uw kat De auteur onderzoekt alle psychologische en genetische factoren die van invloed zijn op het kattenbrein

 

 

Titel Twee katten in huis. Dubbel kattengeluk Auteur Gerd Ludwig. Vertaling: Erica van Rijsewijk. Uitgever/Reeks Tirion Natuur. ISBN 9052104794.
twee katten in huisTwee kattenpersoonlijkheden, kan het mooier? Maar ook al vormen beide zachtvoeters een superteam, elke kat heeft behoefte aan zijn eigen territorium, persoonlijke verzorging en intensieve rustuurtjes helemaal voor zichzelf. Als daaraan wordt voldaan staat niets dubbel kattengeluk in de weg!

 

Titel De kat Auteur Esther Verhoef-Verhallen Uitgever/Reeks Rebo Productions. ISBN 9036611466 . de kat

In De Kat laat de auteur je kennis maken met de meest mysterieuze viervoeter die onze aarde rijk is. Aan de hand van prachtige foto’s zul je ingewijd worden in de verscheidenheid van rassen die in de loop van jaren selectie zijn ontstaan en dankzij enthousiaste liefhebbers zijn behouden. Natuurlijk wordt onze huiskat niet vergeten; elke kat heeft zijn eigen gracieuze schoonheid, waardoor vele mensen zo gefascineerd raken. Je leest over de keuze, aanschaf, verzorging en opvoeding van je kitten of volwassen kat.

 

Titel Het complete handboek voor katten kattenrassen & kattenverzorging Auteur Alan Edwards. Vertaler: W. Hoving Uitgever/Reeks Veltman Uitgevers B.V. ISBN 9058410099.complete handboek voor kattenrassen
In dit complete naslagwerk vind je alle belangrijke, erkende kattenrassen: van de exotische langharige Pers tot de haarloze Sphynx; van de immer populaire Korthaar tot de staartloze Manx. Maar ook zeldzamere rassen zoals de Singapura, Ocicat, Bengaal en Japanse Bobtail zijn terug te vinden in dit boek. Door de boeiende beschrijvingen krijg je essentiële informatie over de specifieke verzorging, gedragskenmerken en aard van elke ras. In de tekst krijg je deskundige en uitgebreide aanwijzingen, voor de verzorging van je kat, met daarbij stap voor stapfoto’s. Tips om de kat te vinden die het beste bij je past, suggesties voor de dagelijkse verzorging, voeding, fokken en tentoonstellen, ziekten en eerste hulp, ontbreken ook niet.

Titel De Pers als gezelschapsdier Auteur Gerda Ras Uitgever/Reeks Etiko, Uitgeverij. ISBN 9052661456.
De Pers In dit boek schetst de auteur een beeld van de Perzische langhaarkat als gezelschapsdier. Met zijn prachtige vacht, brede kop, kleine oortjes, korte neus, gedrongen bouw en vele kleurvariëteiten is de Pers erg populair. Dit boek is een handleiding voor de liefhebbers van dit ras. Ook degene die er over denkt een Perzische langhaarkat aan te schaffen zal er veel nuttige informatie in tegenkomen. Niet iedereen zal willen fokken of naar de tentoonstelling gaan met zijn Perzische poes, maar de mogelijkheden hiertoe worden besproken. Evenals de vele kleurvariëteiten, de huisvesting, de voeding en de verzorging. Fraaie foto’s maken deze uitgave tot een aantrekkelijk en aan te bevelen boek voor iedereen die dit ras een warm hart toedraagt.

Titel De Ragdoll een unieke raskat Auteur Crista Nolting Uitgever/Reeks Free Musketeers. ISBN 9048408784.
De ragdoll een unieke raskatDe Ragdoll is een van oorsprong Amerikaans kattenras. Pas in 1989 kwam de eerste Ragdoll naar Nederland. Dit halflangharige ras heeft een gemoedelijk karakter, is zeer sociaal, vriendelijk en aanhankelijk. Het ras dank zijn naam aan het feit dat ze als een lappenpop in je armen kunnen hangen. Dit boek is geschreven voor iedereen die interesse heeft in de Ragdoll, als huisdier, showdier of als (beginnende) fokker. Het boekje staat vol met tips, veelal weergegeven uit eigen ervaring. Achterin het boekje staan een aantal van de leuke verhalen van Marsmallow, de beroemdste Ragdoll van Nederland.

 

Titel Het nieuwe kattenboek Auteur Ulrike Muller Uitgever/Reeks Tirion Natuur. ISBN 9052100896.
het nieuwe kattenboekEen  praktisch handboek voor alle kattenbezitters, die meer willen weten over de aard en het houden van katten. Tevens zijn de meest recente bevindingen van dierenartsen, fokkers en onderzoekers op het gebied van kattengedrag opgenomen.

 

Titel Kattenrassen Auteur Desmond Morris Uitgever/Reeks Tirion Natuur. ISBN 9789026920974.
KattenrassenDesmond Morris heeft een bijzondere voorliefde voor de kat. Hij bezit een van de grootste particuliere verzamelingen kattenboeken ter wereld en beschikt over een encyclopedische kennis van het gedrag en de leefwijze van dit geliefde huisdier. Zijn levenslange fascinatie heeft Morris nu gebundeld in dit schitterende naslagwerk.

 

Titel Katten Auteur J. Bower Uitgever/Reeks Tirion Natuur. ISBN 9052103542.

katten Een unieke gids en vraagbaak over de verzorgng, de voeding, het gedrag en de gezondheid van de huiskat: heldere adviezen en degelijke oplossingen. Ervaren dierenartsen geven praktische informatie over de belangrijkste gezondheidsproblemen van de kat. Raad en daad bij de aanpak van gedragsproblemen. Overzichtelijke schema’s en tabellen met symptomen, waaronder E.H.B.O.- instructies.

 

Titel Katten natuurlijk genezen Auteur Sybout Jager Uitgever/Reeks Uitgeverij De Driehoek. ISBN 906030585X.
katten natuurlijk genezenHet voorkomen en genezen van kattenziekten: eerste hulp bij vergiftigingen, (brand)wonden, infecties, stuipen, niesziekte etc. en tips voor het toedienen van medicijnen en voor de bevalling.

 

Titel Uw kat gezond door Homeopathie. Auteur HG Wolff Uitgever/Reeks Elmar BV. ISBN 9789061204503.

Homeopathie voor katten Geen beschrijving.

 


Titel
Leven met katten Auteur U. Birr Uitgever/Reeks M & P bv. ISBN 9024365635.

leven met kattenDit boek beschrijft de psychologie en het gedrag van deze geheimzinnige viervoeters. Het leert je je kat anders te bekijken en met haar te spelen. Voor de liefhebbers besteedt dit boek zelfs aandacht aan de verschijning van de kat in legenden en sprookjes, kunst en literatuur. Verder krijgt je natuurlijk alle nodige informatie over de keuze, voeding en verzorging van je kat.

 

Titel Spelen met Katten Auteur H. Theilig Uitgever/Reeks Tirion Natuur. ISBN 905210350X. spelen met katten
Niets is zo leuk als spelen met katten en niets komt de band met je kat zo ten goede. In dit boek ontvouwt kattendeskundige Harald Theilig nieuwe ideeën voor spelletjes met je kat. Tips en voorbeelden hoe je je kat met succes iets kan leren en hoe je hem – met zachte hand – kan opvoeden. Veel aandacht voor spelletjes en trucs puur voor het plezier, maar ook voor het leren van vaardigheden en gedragingen die elke dag weer van pas kunnen komen!

Titel Kleine kwalen bij honden en katten Auteur J.E. Gajentaan Uitgever/Reeks Elsevier. ISBN 9789035226234.
Kleine kwalen bij honden en katten Wat doe je aan een ingeslikte naald bij een hond of kat? Hoe behandel je een pijnlijke gebeurtenis als een gebroken nagel? En verrassend: ook huisdieren kunnen last hebben van wintersportproblemen. Dit boek begint met een poging een definitie te geven van ‘kleine kwalen’. Vaak zijn de aandoeningen medisch gezien niet erg belangrijk, maar voor de patiënt des te meer. Reisziekte of klitten in de vacht zijn kwalen die niet urgent zijn, maar die wel om een oplossing vragen. De dierenarts moet op de meest uiteenlopende vragen snel een professioneel antwoord klaar hebben. Aan de eerstelijnsproblematiek wordt tijdens de opleiding en in nascholingsprogramma’s vaak onvoldoende aandacht besteed. Sommige kwalen komen zo zelden voor in de gemiddelde dierenartspraktijk, dat ook ervaren artsen erdoor verrast kunnen worden. Ook de dierenartsassistent zal in dit boek antwoorden vinden op veel via de telefoon gestelde vragen van verontruste eigenaren van honden en katten. Kleine kwalen bij honden en katten behandelt 85 kwalen die alle volgens hetzelfde stramien worden besproken: etiologie en pathogenese, waarmee komt de eigenaar?, anamnese, onderzoek, differentieel diagnose en care, behandeling en beleid, preventie en voorlichting. Hierdoor is het een overzichtelijk en praktijkgericht boek, dat voor het grijpen moet liggen in de spreekkamer van elke dierenarts. Jan Gajentaan groeide op in de eerstelijnsgezelschapsdierenpraktijk van zijn vader die, als een van de eerste dierenartsen, uitsluitend kleine huisdieren behandelde. Jan Gajentaan werkte als eerste- en tweedelijnsgezelschapsdierenpracticus in Amsterdam en in Eugene, Oregon, USA. Van 1983 tot 1996 was hij hoogleraar geneeskunde van gezelschapsdieren te Utrecht.

Titel In Katzwijm Auteur Francien van Westering Uitgever/Reeks Sanoma Uitgevers b.v. ISBN 9789058550057.
in katzwijm In katzwijm, Over verliefdheid, bevalling en kittens is een handig naslagwerk over zwangere poezen. Francien beschrijft de paring, de zwangerschap en de bevalling. Daarnaast geeft zij ook informatie over de verzorging van pasgeboren kittens.

 

Titel Mijn kat, mijn beste vriend Auteur Wolfgang Hensel. Vertaler: T. van Schaik. Uitgever/Reeks Cantecleer. ISBN 9021331144.
mijn kat mijn beste vriendEen serie leuke boeken waarin kinderen hun huisdier leren kennen. Ze leren hoe ze ervoor moeten zorgen en hoe ze hun lieveling kunnen vertroetelen. Door middel van leuke spelletjes en activiteiten krijgen ze een beter contact met het dier en wordt de hond, kat, cavia of het konijn hun beste vriend.

 

Titel Handleiding voor de verzorging van katten & kittens Auteur Joan Moore Uitgever/Reeks Rebo Productions. ISBN 9036611849.
katten en kittens Een praktische, onmisbare handleiding waarin elk aspect van de verzorging van je kat of kitten aan de orde komt, zoals de keuze van een ras en het uitzoeken van de kat die het beste bij je manier van leven past. De dagelijkse verzorging van borstelen tot opvoeden. Het leren begrijpen van het gedrag van je kat, het vermijden en behandelen van veel voorkomende gezondheidsproblemen. Het fokken van een nestje en het verlenen van eerste hulp.

 

Titel Mens en kat Auteur Monika Warlich Uitgever/Reeks Tirion Natuur. ISBN 9052104549. Mens en kat. Plezier en vriendschap.
De kat is een echte huisvriend, en wanneer de sleutel tot hun echte wezen is ontdekt, kunnen mens en kat elkaar begrijpen of zelfs met elkaar ‘praten’. In dit boek leer je hoe en waarom katten kunnen bijdragen aan een betere levenskwaliteit van de mens. Hoe katten mensen zekerheid geven als zij zich in een ‘levenscrisis’ bevinden, of hoe ze zorgen voor ontspanning en kalmte temidden van de dagelijkse stress. Rijk voorzien van aantrekkelijke kattenfoto’s.

blauwe balk
 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.