CatVideoFest2021

Cat-Video-Festival-Logo

 

 

CatVideoFest2021

CatVideoFest2021 Klik op de afbeelding om het promotiefilmpje te starten.

 

CatVideoFest keert terug in de Nederlandse filmtheaters!

Elk jaar stelt CatVideoFest uit ontelbare uren van unieke ingezonden filmpjes, animaties, muziekvideo’s en natuurlijk de klassieke internetfilmpjes een compilatie samen van de allerleukste kattenfilmpjes! Vertoningen van het evenement vinden plaats over de hele wereld en een deel van de inkomsten wordt afgestaan aan lokale organisaties voor de opvang van katten en dierenwelzijn. Cinema Delicatessen brengt CatVideoFest op Wereld Kattendag, 8 augustus 2021, naar filmtheaters door het hele land, zodat liefhebbers in gezamenlijke sfeer kunnen genieten van de leukste filmpjes. Is er een beter excuus om gezellig samen te komen dan samen naar katten te kijken?

Terugblik naar vorig jaar

Lezen: “Samen naar kattenfilmpjes kijken en erom lachen is bijzonder.“, het Parool
Lezen: “Tijdens CatVideoFest kun je ongegeneerd kattenfilmpjes kijken in de bioscoop.“, Hart van Nederland
Lezen: “Guilty pleasure: dit is waarom we massaal in de bios kattenfilmpjes kijken.“, Algemeen Dagblad

Kat trekt zich nergens iets van aan

KattenfilmZe zijn onvoorspelbaar, doen gekke dingen en op YouTube struikel je over filmpjes van ze: katten.
Een poes die een meter in de lucht springt omdat ze zich kapot schrikt van een komkommer. Of een kitten die achter zijn eigen staartje aan blijft huppelen. En dan de kat die in slaap doezelt als zijn eigenaar piano speelt. Kattenfilmpjes zijn, inmiddels al jaren, erg populair. En met een reden: volgens onderzoek zijn de beelden zelfs goed voor mensen. Ze verminderen negatieve emoties en stress en zorgen voor extra energie.

Dat katten het zo goed doen op beeld, komt volgens UvA-docent Maarten Reesink ook doordat ze zich ‘geen snars van de rest van de wereld aan lijken te trekken’. Bij een hond is dat anders: die is volledig gericht op zijn baasje. Pak er een willekeurig filmpje van een hond bij en het beest kijkt in de camera. Valt er iets te lachen, dan is het omdat de hond een commando van zijn baas opvolgt of juist compleet negeert.

‘Katten daarentegen zijn het enige solitaire huisdier’, zegt Reesink. ‘In een wereld waarin mensen geobsedeerd zijn door het bekeken worden door anderen – denk aan Facebook – weet de kat zich daar consequent aan te onttrekken.’

Volgens Reesink zeggen kattenfilmpjes overigens weinig over de aard van het beestje. Want laten we eerlijk wezen: wie 24 uur lang een camera op een kat richt, zal daar weinig lol aan beleven. Het zijn de bijzondere momenten die op internet verschijnen. ‘Interessanter vind ik daarom de cultuur die om die kattenfilmpjes heen is ontstaan’, aldus de televisiewetenschapper. ‘Het is langzaam maar zeker cult geworden, waarbij zelfs mensen die niet van katten houden graag naar die filmpjes kijken.’

Er zijn veel filmtheaters die meedoen aan dit “Festival”. Bij een aantal kun je ook nog je eigen filmpjes insturen.
Van de ticketprijs is een deel bestemd voor goede doelen rond de kat.

Bij Filmtheater Hilversum zijn de vertoningen op zaterdag 7 augustus om 13.15 en zondag 8 augustus om 13.40. Van elk verkocht ticket gaat er € 1,- naar Dierenasiel Crailo te Hilversum.

Kijk hier voor het eerste kattenfilmpje op youtube.

 

 

Naar Krabmeubelen Kattenzorg Maxaro-badkamer-tegels
De kattenspeelgoed specialist Medpets.nl - katten

Klik op het plaatje

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.