Feestmaand

Zucht! Wat lig ik toch te genieten, op mijn speciale plek. Ik kan u vertellen dat ik half op de vensterbank lig en half in een versierde boom. De kerstboom wel te verstaan. Een ritueel dat zich elk jaar weer herhaalt. Ik vind het helemaal geen bezwaar, zeker als ze deze grote knaap recht voor het raam zetten, zodat ik heerlijk languit met mijn voorpoten kan rusten op de grote takken. Zo komt de warmte van de verwarming heerlijk langs je neus voorbij, en dommel ik lekker weg. Dit plekje is er alleen in de feestmaand. In alle andere maanden van het jaar moet ik het doen met andere warme plekjes. Natuurlijk zijn die plekjes ook aantrekkelijk, maar het plekje tussen de boom vind ik toch wel heel speciaal. Weet u….. Eigenlijk mocht ik niet in de boom slapen. Nee, want mijn personeel vond het geen goed idee als iedere keer het decoratiemateriaal uit de boom viel. Maar we zijn tot ‘n deal gekomen. Ik heb beloofd dat ik in de feestmaand niet stiekem spulletjes uit de boom haal of in de lampjes bijt. Als ik me zou gedragen, mocht ik wanneer ik maar wilde gebruik maken van dit heerlijke plekje.

U zult begrijpen dat ik mij keurig heb gedragen….. Oké ik zal verklappen dat ik 2 keer in de lampjes heb gekauwd en 1 keer een beertje heb verplaatst. Dat valt voor een rode kater, die toch een beetje ondeugend is, reuze mee.
Want als ik u vertel dat er hier minstens twee keer per dag een trein ontspoord dan vallen mijn streken toch best mee.

Onder de boom staat ‘n trein. Ik vind het heel bizar hoor waarom dat nu moet, maar het schijnt leuk te zijn. Het personeel is helemaal van de decoratie. Mijn huisgenoot echter loopt niet over de trein, maar laat hem iedere keer als hij voorbij loopt ontsporen. Eigenlijk loopt hij hem gewoon om. ‘Zo, die ligt weer om,’ dat motto moet je er ongeveer bij zien.

Maar om nog even terug te komen op de feestmaand. Deze feestmaand was bijzonder gezellig. Het personeel was thuis, en we hadden tal van speciale slaapplekjes. Er waren veel decoraties, wat het allemaal erg knus maakte. Ik heb me dan ook vermaakt met vele slaapjes bij mijn personeel op schoot en in de ruime mand vol teddyberen. Maar de plek waar ik de meeste tijd heb doorgebracht, is wel de vensterbank achter de kerstboom.

Mijn ideale plekjeZucht! Ik kan van hieruit alles zien wat er buiten gebeurt. Er lag hier een aardige bult met sneeuw. De meesjes waren weer druk en de merels wipten door de tuin. Dof, de zakenmees….. (Voor jullie nog onbekend, maar hier een grote held) heeft gebruik gemaakt van het vogelhuisje dat hier al jaren te koop wordt aangeboden, maar waar gek genoeg nog niemand op gereageerd heeft. Ik zie hem iedere morgen uit het huisje wippen en zijn ontbijtje bij elkaar pikken. Daarna wipt hij weer naar binnen en eet zijn hapje lekker op. Geef hem eens ongelijk! Het is tenslotte zijn eigen huisje. Dof beheert namelijk een aantal nestkastjes hier in de buurt. Hij verkoopt en verhuurt ze regelmatig. Alleen het kastje dat hier in de tuin hangt, is niet zo in trek. Ik vond het erg leuk om te zien dat het vooral in de feestmaand bewoond is geweest. Wie weet helpt het. En krijgen we in de lente nieuwe bewoners.

De feestmaand is een maand vol verwennerij en gezelligheid. Het enige waar ik niet zo van hou zijn die knallers die de feestmaand doen afsluiten. Wat houdt dat in? Geen idee. Ik weet wel dat het voor veel katers en poezen een nare ervaring is.
Ik moet je zeggen dat dit jaar de meeste knallers aan me neus voorbij zijn gegaan. We kregen namelijk op de bewuste avond bezoek.

Er kwam een hondje op bezoek. Een prinses zo is me verteld. Haar naam is Senna. We hebben ons echt geamuseerd. Het gebeurt niet zo vaak dat er hondjes op bezoek komen. Maar dit was dan ook wel een lief en klein hondje. Het enige wat hondjes altijd doen is het snuffelen op plekken waar ik niet zo van gediend ben. Dan moet ik als kater toch snel ingrijpen en even duidelijk maken dat deze snuffelbeurt per direct is afgelopen! Het was een leuke avond en ik was ook behoorlijk moe. Mijn ideale plekjeNa verloop van tijd ben ik toch maar naar mijn speciale slaapplek gegaan. De verwarming was nog aan, dus het duurde niet lang voordat ik heerlijk was ingedommeld. Ik werd wakker door gekraak en gestommel. Het was al licht en er stonden mensen voor de deur. Die mensen riepen: ‘Zalig Nieuwjaar!’. Mijn vrouwtje gaf de kinderen snoep en gaf ze ook ‘De beste wensen’.

De beste wensen geven….. Weer iets mensachtig denk ik.

Maar ik had wel de aandacht, want er kwamen ook een paar mensjes naar me kijken voor het raam. Ze vonden me wel leuk, zo leek het. Ik heb maar een knipoogje gegeven en een kopje tegen de kerstboom. Ik weet niet wat er van je verwacht wordt, zeker niet op een dergelijke nieuwjaarsdag.

Ik weet wel dat de kerstboom over een aantal dagen wordt opgeruimd. Dan is mijn speciale plek weer verdwenen en moet ik weer wachten tot het einde van het jaar.

Als u het niet erg vind verplaats ik me daarom ook weer naar de boom…. Oh, ik zie dat er weer een trein is ontspoord. Zucht! Nou ja, Hops. Zo, ik ben weer waar ik wezen moet en draai me in een perfecte positie. Kortbij een decoratie, waar ik me misschien toch even mee ga verblijden. Er is me tenslotte niet verteld dat die deal geldig is voor komend jaar. Dus het kan nog best gezellig worden.

Een Purrrfect Nieuw jaar gewenst, James

James de katerMrrrauw!

Melanie van den IJssel

Geplaatst op: 3 januari 2011.

 

 

Naar Krabmeubelen Kattenzorg Maxaro-badkamer-tegels
De kattenspeelgoed specialist Medpets.nl - katten

Klik op het plaatje

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.