8 maart 2018

Ontwikkeling en Gewoontes

Aanschaf van een kat.

Naar: Aanschaf van een katAl duizenden jaren heeft de mens katten gehouden als huisdier. Oorspronkelijk was de aanschaf voor het vangen van ratten en muizen. Ook werd de kat als heilig dier vereerd.
In de laatste paar eeuwen is de kat steeds meer een gezelschapsdier geworden.
In de tweede helft van de 20e eeuw beginnen ze in veel landen de overheersende positie van de hond steeds meer aan te tasten. Ook in gebieden waar de kat als ongedierte werd beschouwd. [… Lees verder]

 

 

De jonge kat (kitten).

Naar: De jonge kat (kitten)Moederkatten kunnen in dezelfde worp kittens van verschillende vaders ter wereld brengen.
48 uur na de geboorte zijn de meeste kittens al beschermd tegen alle ziektes waartegen de moeder is ingeënt. De kittens slikken de afweerstoffen met de moedermelk in. Na 2 dagen zijn deze stoffen uit de moedermelk verdwenen. [… Lees verder]

 

De nieuwe kat.

Naar: De nieuwe katAls een zwerfkat gewoon je leven binnenwandelt (en je wilt hem houden), kun en hoef je maar weinig te doen om te zorgen dat het dier zich bij je thuis voelt. Je hoeft dan alleen maar wat noodzakelijke spullen aan te schaffen en een afspraak te maken met de dierenarts voor een uitgebreid onderzoek. Als de kat een volwassen en ervaren dier is, zal het zich al spoedig op zijn gemak voelen. Je loopt echter wel het risico dat het dier even zo vrolijk weer naar buiten wandelt en zijn heil elders gaat zoeken. [… Lees verder]

 

De oude kat.

Naar: De oude katAls je een volwassen kat aan een andere volwassen kat wilt laten wennen, moet je er bij de eerste ontmoeting voor zorgen dat er voldoende ruimte is om elkaar te ontlopen en moeten er vluchtwegen zijn. De ruimte moet echter niet te groot zijn.
De levensverwachting van de kat is de laatste 50 jaar aanmerkelijk gestegen. Als redenen kunnen worden aangegeven de betere voeding en het feit dat er meer aandacht wordt besteed aan de geneeskundige verzorging. Een kater leeft gemiddeld 13 tot 15 jaar.
Een poes wordt meestal 2 jaar ouder. Bij “geholpen” katten mag je er nog eens 2 jaar bijtellen. [… Lees verder]

 

 

Jagen

Naar: JagenOndanks de perfecte jachttechniek mislukken vier van de vijf pogingen. Niet omdat de kat fout richt, maar omdat de buit het van tevoren door heeft en zich nog uit de voeten kan maken.
Vergeet nooit dat een kat van nature een jager is. Hij jaagt niet alleen op muizen, maar ook op vogels, kleine kippen, vissen in de vijver en ga zo maar door. Houd daar rekening mee.
Ritselen, piepen en alle snelle bewegingen van kleine dingen ziet elke kitten. [… Lees verder]

Laserkat

Naar: LaserkatWie graag kattenfilmpjes op YouTube bekijkt weet het zeker en vast: katten zullen er alles aan doen om een laserlichtje dat je over de grond beweegt te pakken te krijgen! Het is een geliefde manier geworden om kattenspeeltijd in te vullen en er zijn zeker goede punten aan te halen waarom dit soort van spel aangemoedigd moet worden, maar toch zijn er ook enkele dingen die je in acht moet nemen voor je eraan begint. Ik sprak hierover met kattengedragstherapeut Raf Van Duyse. [… Lees verder]

Ontwikkeling van de kat

Naar: Onwikkeling van de katAls een kind in zijn eerste levensjaar met minstens 2 huisdieren in contact staat, ontwikkelt hij veel minder allergieën.
Katten zouden mysterieus en onberekenbaar zijn. De meeste katten hebben echter een vast patroon, waar ze niet snel van afwijken.
Onder katten hebben de poezen het altijd voor het zeggen. In een kolonie accepteren ze slechts een kater die voor het behoud van de kolonie (het nageslacht) moet zorgen. [… Lees verder]

 

Slapen en rust.

Naar: De slapende en rustende katDommelen en slapen zijn moeilijk van elkaar te onderscheiden.
Tijdens de meeste slaapfases blijven de zintuigen half wakker.
Als een kat af en toe diep in slaap is, dan verandert de lichaamshouding. Meestal rolt hij zich dan van de ene kant naar de andere, sommige spierpartijen kunnen samentrekken, soms geeft hij een kreetje. Vaak droomt hij dan.   [… Lees verder]

 

Spelen en speelgoed.

Naar: Spelen en speelgoedAls je een zacht balletje met touw omwikkelt en aan de klimboom vastmaakt, heeft je kat de ideale basis voor het ‘scheurspelletje’.
Confetti is een goed vulmateriaal voor speelgoed. Samen met wat catnip in een oude handschoen of panty is het een ideaal stuk speelgoed.
Een wollen of katoenen zakje vullen met gedroogde kruiden en als staart een leren veter.
Gebruik nooit cadeaulint of naaidraad als speelgoed. Dit is veel te scherp voor de kussentjes en de bek. [… Lees verder]

 

Training van de kat.

Naar: Training van de katAlgemeen.
Niet elk gedrag van een kat is aangeboren. Veel individuele gewoontes en persoonlijke trekjes zijn het gevolg van opgedane ervaringen.
Een kat die als huisdier wordt gehouden, wordt het meest beïnvloed door de eigenaar. Die persoon moet goed gedrag aanmoedigen en slechte gewoontes afleren.
In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kunnen katten heel snel iets leren. [… Lees verder]

 

Zeuren en straffen.

Naar: Zeuren en straffenKatten kunnen echte zeurpieten zijn en vaak geven hun bazen toe om wat rust te krijgen. Niet doen, want als je 1 keer toegeeft, heb je al verloren.
Nee is nee, al moet je het honderd keer zeggen. Geef niet op.
Als je echt niet wilt dat ze een bepaalde kamer in komen, wees dan ook consequent en sluit de deur. Zorg er echter wel voor dat je plamuur en verf in huis hebt om de krabsporen weg te werken.
Als ze niet op het aanrecht mogen, zet ze dan direct op de grond. Hou ook dit consequent vol. Je zult zien dat het uiteindelijk zal helpen. [… Lees verder]

 

 

Naar Krabmeubelen Kattenzorg Maxaro-badkamer-tegels
De kattenspeelgoed specialist Medpets.nl - katten

Klik op het plaatje