Ga naar de inhoud

Van Krabpaal naar Krabmeubel

  • door
Eeen mooi meubel voor ons

Een modern en stevig krabmeubel.

Van Krabpaal naar Krabmeubel

Een kattenmeubel en een mensenmeubel

Een kattenmeubel is voor de katten en een mensenmeubel voor de mensen.
Als er een van ons bij mensen komt wonen is de kans heel groot dat er ook een fijn kattenmeubel in huis komt.
Het aantal meubels voor de mensen is uiteraard een stuk groter. Meestal mogen we die meubels wel gebruiken, als we maar voorzichtig zijn.

Apollo

Als katten zijn we tegenwoordig ook goed in het beoordelen of een meubel wel goed genoeg is voor ons. En dan bedoel ik ALLE meubelen. Er zijn meubels (voor mensen) die een kat niet zo gauw zal gebruiken om de nagels te scherpen, omdat we geen of zeer weinig reactie zien, vraag daar naar in de winkel. Als het goed is, hebben ze wel iemand in dienst die daarvan op de hoogte is.
Als we een nieuw meubel van het personeel krijgen, dan laten we duidelijk zie hoe we de nieuwe aankoop beoordelen.

Weet je wat eigenlijk heel fijn is? Als er een nieuw krabmeubel wordt aangeschaft kijkt het personeel tegenwoordig wat er nog meer in huis staat en of ons nieuwe meubel daar wel bij past. Anders is het net alsof het niet in dit huis thuishoort. En dat vinden wij natuurlijk niet leuk. Ons meubel moet natuurlijk ook passen bij ons, want wij wonen ook in dit huis..

Het mensenmeubel

Een mensenmeubel wordt gebruikt door de mensen en wij mogen hier wel gebruik van maken, maar we mogen er niet in bijten en ook mogen we ons niet uitleven met die mooie nagels van ons. Dat weten we natuurlijk al lang.
Het komt ook wel voor dat als we binnenkomen na een ommetje dat we opgepakt worden en dat de pootjes worden schoongemaakt. Eigenlijk vinden we dat helemaal niet erg, want dan hoeven we dat zelf niet te doen. Maar dat laten we niet weten, hoor!.
En zo nu en dan rekken we ons even lekker uit op de bank en dan komt het heel zelden voor dat we vergeten onze nagels in te trekken. Als er dus soms een klein haakje in komt, is dat echt een ongelukje.
Onze ervaring is dat ons personeel dit wel begrijpt. Maar zo nu en dan krijgen we een toespraak. Dit herinnert ons er weer aan om de afspraken goed na te komen.
Het personeel is ook wel zo aardig om een extra kussen op de bank te leggen voor ons. Gelukkig is het tegenwoordig bij veel mensen een gewoonte om veel kussens op de bank te leggen. Dat maakt het voor ons ook een stuk gezelliger.

Ons eigen meubel

Wij moeten het doen met 1 krabmeubel. Maar dat is dan wel een hele mooie en heel stevig. Wij kunnen hier alles mee doen. Lekker in klimmen of met een aanloop erin springen en dan de nagels goed in een van de palen zetten. Of lekker luieren op een van de beklede planken. Heel fijn is de grote directiezetel helemaal bovenin. Als je daarin zit, steek je overal bovenuit en heb je een prachtig uitzicht over de hele kamer. Uiteraard houden we daar ook alles in de gaten. Dat moet je als kat natuurlijk niet vergeten!
Wat ook leuk is van die directiezetel? We kunnen ongestoord kijken naar dat apparaat waar allerlei plaatjes op komen. Soms zien we daar ook allerlei dieren lopen en vliegen. Vooral dat vliegen is best wel mooi. Als we soms buiten zijn, proberen we die vliegdingen wel eens te vangen. Maar dat valt echt niet mee, hoor! Het is lang niet zo gemakkelijk als sommige mensen zeggen. Soms doen ze net alsof we alle vliegdingen vangen die we zien. Nou vergeet dat maar lekker!!
Dan die hangmatten, dat is pas een echt bed. Als je in de bovenste ligt, ziet niemand je, maar wij zien dan alles. We hoeven dan alleen maar de kop een beetje omhoog te doen en de ogen zien wat er overal gebeurt. Vergeet ook onze oren niet, want die horen veel meer dan de oren van de mensen.
En wat denk je van dat heerlijke hol waar je je lekker kunt verstoppen als je eens rustig alleen wilt liggen. Ze hebben ook overal aan gedacht die krabmeubelmakers!

We vinden het helemaal niet erg hoor dat we maar 1 krabmeubel hebben.
We worden ook steeds verwend met allerlei speeltjes en hebben ook nog voor elke kat een heerlijk mandje. Maar zo nu en dan liggen me samen in een mandje. Wel zo gezellig.
Die mandjes hebben ze meestal lekker dicht bij de verwarming gelegd. Vorig jaar was dat een heerlijk warm plekje. Nu moet het personeel echter wat zuiniger aan doen, want: “dat gas kost kapitalen”, zeggen ze steeds.

Weer terug naar de mensen

Ik vind het alleen zo raar dat de mensen niet alleen veel meubels hebben, maar ze hebben voor allerlei doelen een ander meubel. Tafels, groot en klein, soms wel 6. Stoelen, te veel om te tellen. Allerlei kasten en kastjes. Jammer genoeg meestal 1 grote bank en soms 1 of 2 kleinere. Al deze zaken kopen de mensen in een woonwinkel. Geen winkel om in te wonen natuurlijk! De banken met de kussens hebben wel mijn voorkeur..
Dan ook nog bedden: ieder mens dat hier woont moet een eigen bed hebben. Die kamer noemen ze een slaapkamer. Nu vraag ik me wel af: “wat is dan die grote bank in de kamer?” Daar ligt zo nu en dan de man des huizes in te snurken. Is dat dan een snurkbank? Of misschien wel een slaapbank!

Maar als ik eerlijk ben, blijf ik erbij dat ons krabmeubel fijner voor ons is dan een mensenmeubel!

blauwe balk
 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering
Naar Krabmeubelen.nl


Naar Krabmeubelen.nl
Naar Krabmeubelen.nl


Naar Krabmeubelen.nl

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.