Meteen naar de inhoud

Waarom een krabpaal?

Een kat is een roofdier en dat betekent onder meer dat de nagels een zeer belangrijk onderdeel zijn bij de jacht.
Die nagels moeten scherp blijven en daarom zal de kat regelmatig de nagels moeten onderhouden. Zo nu en dan zul je in huis een “hoedje” van een nagel zien liggen. Dat hoedje is er door het krabbelen aan een hard voorwerp afgegaan en een nieuwe scherpe nagel is weer klaar om te helpen bij het vangen van een prooi.
Het hiervoor genoemde harde voorwerp is vaak een stoelzitting, een tafelpoot of de zijkant van een bank. Zo nu en dan is het behang ook een prima ondergrond.  Het voordeel van behang is, dat het resultaat direct zichtbaar is. Je kat zal er de volgende keer weer snel naartoe gaan om zich nog een keertje lekker uit te leven.
Het is namelijk niet zo dat het krabbelen alleen wordt gedaan om de nagels te scherpen. Het is ook een belangrijke uitlaatklep van opgekropte woede of agressie. Als je goed op je kat let, zul je soms opmerken dat hij/zij ineens gaat krabbelen als hij iets niet mag doen of als je niet reageert als er aandacht wordt gevraagd. Hij stevent dan met opgeheven staart recht op het voorwerp of een stuk muur af en leeft zich uit.

Een krabpaal is een prima vervanging voor de stoel, bank of muur.
Op Krabmeubelen Kattenzorg zijn veel krabpalen en krabmeubelen te vinden in alle soorten en maten.

Repareren van een krabpaal.

Bij de meeste krabmeubelen zijn de palen omwonden met sisaltouw. Dat heeft een grote aantrekkingskracht. Wij hebben een aparte kamer voor de katten en daar staan ook veel voorwerpen die ze gebruiken om aan te krabbelen. Als ze ’s ochtends de kamer uit mogen, lopen ze de keuken in en lopen dan recht op een grote krabpaal af en beginnen een paal te molesteren. Vooral de onderste palen zijn het haasje. Als het touw helemaal versleten is of als het karton van de paal zichtbaar wordt, winden we er een nieuw stuk touw tussen en klaar is kees. Dat kun je best wel lang volhouden. Als het touw zodanig is vernield dat het niet meer te redden is, wordt die paal helemaal opnieuw voorzien van sisaltouw. Dan kan hij weer een poosje mee. We kunnen dit ook doen voor hen die het meubel graag willen houden omdat ze het gewoon mooi en praktisch vinden. Je neemt dan contact via de winkel door het volgende product te bestellen: Krabpalen repareren 
Bij deze beschrijving staat een indicatie van de kosten.

Ga naar krabmeubelen.nl
Naar Krabmeubelen Kattenzorg

Bezoek ook mijn website: Krabmeubelen Kattenzorg.
Met een aankoop die je daar doet, steun je de katten van Kattenzorg te Den Haag en Dordrecht. We verkopen ook het merk RHRQuality. Het beste en meest gewilde merk van Nederland.

.

Hieronder enkele foto’s.

Zo zagen de palen eruit!

Zo is de krabpaal geworden

Zo ziet het er nu uit!!!!!!

Een krabpaal is een prima vervanging voor de stoel, bank of muur.
Op Krabmeubelen Kattenzorg zijn veel krabpalen en krabmeubelen te vinden in alle soorten en maten.

blauwe balk
 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering
Naar Krabmeubelen.nl


Naar Krabmeubelen.nl
Naar Krabmeubelen.nl


Naar Krabmeubelen.nl

         

1 reactie op “Waarom een krabpaal?”

  1. Ik heb een krabpaal altijd een ontzettend lelijke dingen gevonden die mensen dan vaak ook ergens in het zicht in de woonkamer hadden staan. Gelukkig kan je tegenwoordig een krabpaal ook online kopen! Hierdoor heb je meer keus om er eentje te kiezen die wel past in je interieur.
    Kijk op Krabmeubelen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.