Ga naar de inhoud

De opkomst van de kat

 13,99

Artikelnummer: EAN: 9789062918454 Categorieën: , ,

Een boek van de kattenspecialist bij uitstek Roger Tabor. Als er iets is wat je moet weten over katten, moet je dit boek lezen. Hij is een Engelse bioloog die het TNC plan bedacht heeft. TNC staat voor Trap (vangen) Neuter (steriliseren dan wel castreren) en Return (terugplaatsen). Tot nu toe zijn er veel steden (ook in België) die denken het kattenprobleem op te lossen door de zwerfkattenpopulatie te “ruimen”. Tabor heeft beschreven dat als je een kattenpopulatie ruimt er binnen de kortste keren een nieuwe ploeg klaarstaat om hun plaats in te nemen. Dat lost het probleem dus niet op! TNC werkt wel!
Het boek van Roger Tabor geeft je een inzicht in veel kattenzaken waarvan je zelfs het bestaan niet wist.

Een voorbeeld.

Kattengezelschap.
Volgens de dierenvoedselfabrikanten zijn er in het Verenigd Koninkrijk 7 miljoen katten en in de Verenigde Staten van Amerika 51 tot 57 miljoen. In de jaren ’80 van de vorige eeuw steeg het aantal huiskatten met 30%. Waarom? Mensen, die in flats wonen met weinig ruimte en met weinig tijd om een hond uit te laten, kunnen best een kat vertroetelen; mensen die de hele dag van huis zijn, nemen vaak een tweede kat als gezelschap voor de eerste; gemiddeld 40% van de huishoudens heeft een tweede kat. Maar waarom dan toch een huisdier? Voor veel mensen, met inbegrip van de moderne Yuppie, speelt het de rol van een niet veeleisend, altijd aanwezig kind, dat zich simpel laat verzorgen. Jonge tweeverdieners stellen het krijgen van kinderen vaak nog even uit en met name de kat is dan een substituut. Gezelschap staat boven aan de lijst van redenen waarom mensen een kat willen. Met de hedendaagse werkdruk, uiteenvallende huwelijken en eenzaamheid is er een grote behoefte aan een kameraad, die rustige zekerheid verschaft. De kat is de droom van iedere therapeut. Kattenbezitters schijnen langer te leven dan zij, die geen kat bezitten.

Zo is het ook bij mij, ik ben vrij gezellig en de katten zijn mijn kinderen. Natuurlijk moet je ze af en toe wel eens bestraffend toespreken, maar je hebt er zo veel genot van!
Ook legt Roger Tabor uit waarom de kat cadeautjes bij je brengt. Mijn eerste kat, Cyp, had de gewoonte om kikkers mee naar huis te nemen. Het eerste exemplaar heb ik nog compleet buiten kunnen zetten, het tweede had hij vast als voorzorg een pootje afgeknabbeld. Dit boek van Roger Tabor is een aanwinst voor mensen die meer willen weten van hun huisgenoot (de kat dus). Het boek is voor het eerst uitgegeven in 1983. Voor wie wil weten wat zijn kat beweegt, is dit een absolute aanrader.

Peter van Kuyk.

Auteur: Roger Tabor

Blanwe balk

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “De opkomst van de kat” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.