23 april 2018

Opleidingen met en over dieren

Op deze pagina zijn opleidingen en cursussen opgenomen die je kunt volgen om bijvoorbeeld meer kennis op te doen over ehbo, gedrag en de verzorging van dieren en natuurlijk ook over katten.

Een mooie boogOns probleem persjeLoesje

 

 

 

 

 

Opleiding Kattengedragstherapeut Aeres. 

De opleiding Kattengedragstherapeut is vanaf de eerste module een mix van theorie en praktijk. Deze opleiding is tot stand gekomen door een samenwerking met Gedragscentrum Quiebus en het Haags Dierencentrum. Wij zijn trots op deze samenwerking, want het is de enige opleiding voor kattengedragstherapeut die wordt gegeven door een, door de overheid erkende, onderwijsinstelling.

Onze opleiding kattengedragstherapeut richt zich niet alleen op de katteneigenaar die een kat heeft met probleemgedrag. Maar ook de kat met problemen in een asiel, pension/cattery wordt niet vergeten. Als je bij ons je diploma kattengedragstherapeut hebt gehaald, dan ben je ook in staat medewerkers en vrijwilligers van een asiel te begeleiden in het oplossen van de problemen, zodat ook voor deze katten weer een toekomst is bij mensen thuis.

 

Basisopleiding Dierenartsassistent paraveterinair NTI

Ben jij op zoek naar een afwisselend beroep waarin de zorg voor dieren centraal staat? Als dierenartsassistent paraveterinair zorg jij dagelijks voor de leefomgeving, voeding en hygiëne van dieren. Daarnaast ondersteun je hun ‘baasjes’ bij problemen en leer je hen hoe ze beter voor hun dieren kunnen zorgen. Tijdens operaties verricht je ondersteunende handelingen voor de dierenarts.

 Dieren EHBO NTI

Wil je een dier in nood kunnen helpen thuis, tijdens het werk, langs de kant van de weg of in de achtertuin? Met de NTI-cursus Dieren EHBO leer je hoe je deskundige hulp kunt verlenen aan dieren in nood! De cursus is dan ook bij uitstek geschikt voor medewerkers binnen de dierengezondheidszorg, maar zeker ook voor beroepsgroepen die hier mee te maken krijgen zoals politie of brandweer. De cursus Dieren EHBO is uiteraard ook zeer toegespitst op huisdiereigenaren.

 Dieren-EHBO en geneeskundige kennis LOI

Wil je je kennis van dieren vergroten en weten hoe je spoedeisende hulp bij hen kunt toepassen? Kies dan voor de cursus Dieren-EHBO en diergeneeskundige kennis. Tijdens deze cursus komt alles aan bod over het verlenen van EHBO bij dieren. De twee gratis lesdagen bij de Martin Gaus Academie bereiden goed voor op noodgevallen. Daarnaast behandelt de cursus alles over de (werking van) organen en orgaansystemen van gezelschapsdieren en het ontstaan en verloop van ziektes. Kortom: een cursus waar je je hele leven iets aan hebt.

 Het verzorgen van je huisdier NTI

Wil je je huisdier ook de beste verzorging geven? De cursus Het verzorgen van je huisdier van het NTI helpt je daarmee. Hoe beter je je huisdier verzorgt, hoe meer plezier je ervan hebt. En, andersom, hoe meer je huisdier plezier van jou heeft! Dieren verzorgen gaat verder dan goede bedoelingen. Goede dierenverzorging vereist kennis van dieren. Of het nu om fretten gaat of om chinchilla’s, duiven, goudvissen, paarden of gewoon een kat of hond. Met de cursus Het verzorgen van je huisdier haal je die kennis in huis.

MBO Dierenartsassistent Paraveterinair NTI

Ben jij dol op dieren? Werk je het liefst iedere dag met ze? Dan is de mbo-opleiding Dierenartsassistent Paraveterinair écht iets voor jou. Tijdens MBO Dierenartsassistent (niveau 4) leer jij alles over het verzorgen van dieren. Je oefent bijvoorbeeld met dieren-EHBO, gebitsreiniging en laboratoriumonderzoek. Ook leer je de dierenarts ondersteunen bij operaties. Na de dierenartsassistent opleiding kun jij aan de slag in een dierenartspraktijk, dierentuin of dierenspeciaalzaak.

 Professionele opleiding Dierenverzorging NTI

Wil jij je verdiepen in de dierverzorging? Volg dan de professionele opleiding Dierenverzorging van NTI en leer alles over dierenzorg! Tijdens de professionele opleiding Dierenverzorging volg je een gratis praktijkdag onder begeleiding van een docent. Zij leren jou vakspecifieke handelingen toe te passen die je als dierverzorger nodig hebt. De theorie komt aan bod in speciaal daarvoor ontwikkelde studieboeken.

Vakbekwaamheid Besluit houders van dieren – Honden en katten LOI

De cursus Vakbekwaamheid besluit houders van dieren – Honden en katten leidt op voor het Bewijs van Vakbekwaamheid Besluit Houders van Dieren – Honden en katten. Dit is een wettelijk verplicht bewijs voor iedereen die bedrijfsmatig (of in bewaring) honden en/of katten houdt. Deze cursus belicht alle kanten van het houden van Honden en katten. Wanneer is een dier gezond? Welke maatregelen moeten er genomen worden als een dier ziek wordt? Ook de huisvesting van dieren komt aan bod. De cursus bespreekt de verschillende mogelijkheden (bijvoorbeeld volières, kennels en aquaria) en de speciale apparatuur en middelen die gebruikt kunnen worden bij het reinigen van hokken en kooien. Na afloop kun je met het Bewijs van Vakbekwaamheid aantonen dat je alles weet over het verzorgen en begeleiden van honden en/of katten.

Kort MBO Vakbekwaamheid Besluit houders van dieren – honden en katten LOI

Met de opleiding Kort MBO Vakbekwaamheid Besluit houders van dieren – honden en katten behaal je in korte tijd het wettelijk verplichte bewijs voor iedereen die bedrijfsmatig (of in bewaring) honden en/of katten houdt.

In deze opleiding komen alle aspecten van het houden van honden en katten aan bod. Wanneer is een dier gezond? Welke maatregelen moeten er genomen worden als een dier ziek wordt? Ook de huisvesting van dieren komt aan bod. De opleiding bespreekt de verschillende mogelijkheden (bijvoorbeeld volières, kennels en aquaria) en de speciale apparatuur en middelen die gebruikt kunnen worden bij het reinigen van hokken en kooien.

Dit korte MBO-programma is onderdeel van de volledige MBO-opleiding Dierverzorger recreatiedieren. Na afronding van dit korte MBO-programma kun je vrijstelling aanvragen voor de gelijknamige modules, voor zover deze inhoudelijk overeenkomen.

 Kort MBO Dieren-EHBO LOI

Met de opleiding Kort MBO Dieren-EHBO breng je in korte tijd je kennis over het toepassen van spoedeisende hulp bij dieren op MBO 3-niveau. Zo leer je o.a. over botbreuken, bloedingen en verwondingen. Ook leer je hoe je op een verantwoorde manier omgaat met een gewond dier.

Bij de opleiding Kort MBO Dieren-EHBO horen twee gratis praktijkdagen bij de Martin Gaus Academie.

Dit korte MBO-programma is onderdeel van de volledige MBO-opleiding Dierenartsassistent paraveterinair. Het diploma kan worden ingebracht om vrijstelling te vragen bij doorstroming naar de volledige MBO-opleiding.

 Kort MBO Dieren-EHBO en diergeneeskundige kennis LOI

Met deze opleiding breng je je kennis over zorg voor dieren en EHBO bij dieren op MBO 3-niveau. Je leert o.a. over de (werking van) organen en orgaansystemen van gezelschapsdieren. Ook het ontstaan en verloop van ziektes komen aan bod. Tot slot leer je spoedeisende hulp toepassen bij dieren.

Bij de Kort MBO-opleiding Dieren-EHBO en diergeneeskundige kennis horen twee gratis praktijkdagen bij de Martin Gaus Academie.

Dit korte MBO-programma is onderdeel van de volledige MBO-opleiding Dierenartsassistent paraveterinair. Het diploma kan worden ingebracht om vrijstelling te vragen bij doorstroming naar de volledige MBO-opleiding.

 Kort MBO Vakbekwaam medewerker dierverzorging LOI

Wil je dierverzorger worden en de opleiding MBO Vakbekwaam medewerker dierverzorging volgen, maar wil of kun je nog geen stage lopen? Kies dan voor het korte MBO-programma Vakbekwaam medewerker dierverzorging. Dit programma biedt op MBO-niveau brede kennis van het vak en omvat de volledige MBO-opleiding, met uitzondering van de BPV (stage), de keuzemodules en de algemene modules Nederlands, Rekenen en Loopbaan en burgerschap. De opleiding is de ideale keuze voor wie van dieren houdt, graag met dieren wil werken of voor zijn vrijwilligerswerk meer kennis over dierverzorging nodig heeft. leert o.a. over huisvesting, ziekte en gezondheid, voeding, verzorging en het begeleiden van voortplanting bij dieren.

Wil je hierna verder studeren? Na afronding van dit korte MBO-programma kun je vrijstelling aanvragen voor de gelijknamige modules uit de volledige MBO-opleiding, voor zover deze inhoudelijk overeenkomen.

 MBO Dierenartsassistent paraveterinair LOI

De opleiding MBO Dierenartsassistent paraveterinair leidt op voor een dankbaar beroep. Je helpt als assistent van een dierenarts niet alleen bij het beter maken van dieren, maar hebt ook contact met hun baasjes. Ook zij moeten immers begeleid worden. Spreekt de combinatie werken met dieren en mensen je aan? Dan is de ze opleiding MBO Dierenartsassistent paraveterinair een uitstekende keuze.

Na deze opleiding tot dierenartsassistent paraveterinair kun je aan de slag als de rechterhand van de dierenarts. Dat wil zeggen dat hij of zij onder toezicht van de dierenarts ook medische handelingen mag verrichten. Tijdens de opleiding tot dierenarts assistent leer je bijvoorbeeld hechtingen verwijderen, nagels knippen en wonden schoonmaken en  verbinden. Daarnaast raak je thuis in het verrichten van administratieve werkzaamheden, zoals het beheren van de receptie en het schrijven van rapporten.

De opleiding MBO Dierenartsassistent paraveterinair is volledig erkend door het ministerie van OCW en voldoet aan de meest recente eisen vanuit de overheid. Het diploma dat je haalt, is dan ook op alle fronten erkend. Daarmee zien werkgevers je graag komen!

 

Onze Chu-Chu's en een kruising

 

 Het verzorgen van je hond NTI

Is je hond een maatje dat er altijd is voor je? Tijdens de cursus Het verzorgen van je hond leer je precies hoe je je trouwe vriend verzorgen moet. Een goede hondenverzorging bestaat niet alleen uit het dagelijks voeren van je hond, maar ook uit een prettige huisvesting, voldoende beweging, het zorgen voor de gezondheid en een goede opvoeding. Om goed te kunnen zorgen voor je hond, is het belangrijk dat je voldoende van deze dieren weet. Wil je je (toekomstige) hond de beste zorg bieden? Start dan met de NTI-cursus Het verzorgen van je hond!

Vakbekwaamheid Besluit houders van dieren – Honden en katten LOI

De cursus Vakbekwaamheid besluit houders van dieren – Honden en katten leidt op voor het Bewijs van Vakbekwaamheid Besluit Houders van Dieren – Honden en katten. Dit is een wettelijk verplicht bewijs voor iedereen die bedrijfsmatig (of in bewaring) honden en/of katten houdt. Deze cursus belicht alle kanten van het houden van Honden en katten. Wanneer is een dier gezond? Welke maatregelen moeten er genomen worden als een dier ziek wordt? Ook de huisvesting van dieren komt aan bod. De cursus bespreekt de verschillende mogelijkheden (bijvoorbeeld volières, kennels en aquaria) en de speciale apparatuur en middelen die gebruikt kunnen worden bij het reinigen van hokken en kooien. Na afloop kun je met het Bewijs van Vakbekwaamheid aantonen dat je alles weet over het verzorgen en begeleiden van honden en/of katten.

 Basiskennis honden LOI

Voor wie een hond heeft of dit graag wil, is de cursus Basiskennis honden van de LOI de perfecte keuze. Ook wanneer je gewoon meer wilt weten over honden, heeft deze cursus veel te bieden. Tijdens de cursus Basiskennis honden wordt op veel verschillende onderwerpen ingegaan. Zo leer je alles over de meest voorkomende hondenrassen en kom je meer te weten over lichaamstaal bij honden. Hoe kun je bijvoorbeeld stress- en spanningsverschijnselen bij je hond herkennen en hoe ziet territoriaal gedrag er uit? Naast dit alles, leer je natuurlijk ook alles over de ontwikkeling en verzorging van je hond. En wat doe je als je hond een bijtwond of bloeding heeft? Ook hier besteedt de cursus aandacht aan. Kortom: met deze hondencursus doe je alle kennis op die je nodig hebt als hondenbezitter! Na de cursus kun je ook nog verder studeren voor Hondentrainer of Hondeninstructeur.

 Hondeninstructeur LOI

Wil je graag werken met honden of ben je al hondentrainer en wil je hier verder in? Kies dan voor de LOI-opleiding Hondeninstructeur. Deze opleiding hondeninstructeur leidt je op tot professioneel hondeninstructeur. In deze functie kun je instructie geven aan groepen honden en hun bazen. Je bent degene die de honden traint in gehoorzaamheid, sociaal gedrag en andere vaardigheden. Bovendien leer je de baasjes van de honden de kennis en vaardigheden aan om zelf aan de slag te kunnen met de training van hun hond.

Als hondeninstructeur ben je bovendien expert op het gebied van interpretatie van hondengedrag en –lichaamstaal. De cursus is inclusief online begeleiding van ervaren hondentrainers, praktijkdagen en online trainingsfilmpjes.

 Hondentrainer LOI

Heb je een hond die je graag beter wil leren leren trainen? Of wil je hondentrainer worden of denk je aan een eigen Hondenuitlaatservice of een carrière als hondeninstructeur? Kies dan voor de praktijkgerichte LOI-cursus Hondentrainer. Tijdens deze Hondentrainer opleiding leer je alles over het (leer)gedrag en trainen van honden en het motiveren van zowel de honden als hun baasjes. Ook als je zelf geen hond hebt, maar graag meer wilt leren over deze bijzondere dieren en wellicht anderen wilt helpen met de training van hun hond, is deze hondentrainer cursus zeer geschikt!

Tijdens de hondentrainer opleiding krijg je inzicht in de verschillende vormen van leren bij honden en doe je kennis en vaardigheden op voor het aanleren van nieuwe gedragingen bij honden. Denk hierbij aan basisoefeningen als “zit”, “af”, “blijf”, “plaats” en “volg”. Je leert alles over een goede relatie tussen baas en hond en komt alles te weten over de ontwikkeling van pup tot volwassen hond. Ook de lichaamstaal van honden onderling en tegenover hun baasje komt aan bod. Kortom: onmisbare kennis voor een professionele hondentrainer!

  

Bijenteeltcursussen

Onder auspiciën van de Nederlandse BijenhoudersVereniging vinden jaarlijks tientallen cursussen plaats, variërend van beginners tot gevorderden. Daarnaast zijn er nog allerlei specialisaties mogelijk. Het verzorgen van cursussen voor aankomende en gevorderde imkers en het opleiden van bijenteeltdocenten is een van de hoofdactiviteiten van de NBV, met kwaliteit hoog in het vaandel. De commissie Onderwijs is drijvende kracht achter de opzet van de cursussen en de diplomering.

 

KipKip

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pluimvee Symposium

Het moet anders!?

Op 16 en 17 mei 2018 heeft het Pluimvee Symposium plaatsgevonden met als thema Het moet anders!? Op woensdag 16 mei voor de vleessector en op donderdag 17 mei voor de legsector. Het symposium vond plaats op de Venco Campus, Meerheide 200 in Eersel. Kijk op de website voor achtergrondinformatie

Praktijkgerichte Basiscursus Vleeskuikenhouderij

De Basiscursus Vleeskuikenhouderij voldoet aan de eisen van het besluit Houders van dieren. Aeres krijgt veel vragen uit het beroepsveld over nieuwe ontwikkelingen. Daarvoor is deze cursus ontwikkeldDe Basiscursus Vleeskuikenhouderij voldoet aan de eisen van het besluit Houders van dieren. Aeres krijgt veel vragen uit het beroepsveld over nieuwe ontwikkelingen. Daarvoor is deze cursus ontwikkeld.

 

Paard verwennenOp stap met je paard

 

 

 

 

 

 

 

 Het verzorgen van je paard NTI

Ben je gek op paarden? Een goede verzorging van je paard of pony is zeer belangrijk. Een gezond en fit paard is een lust voor het oog. En hoe beter je je paard verzorgt, hoe beter je band wordt met dit prachtige, gevoelige dier. Daarvoor is kennis nodig van de anatomie en fysiologie van het paard. Over het skelet, de spieren en het ademhalingsstelsel.

Alle benodigde kennis over het verzorgen van paarden doe je op in deze praktijkgerichte en boeiende cursus van het NTI. Aan het eind van deze cursus ben je naast een liefhebber ook een professional in de paardenverzorging!

Cursus EHBO-paard

Stel: je komt op stal en je paard voelt zich duidelijk niet lekker, heeft een dik been of een bloedende wond. Weet jij wat je dan moet doen? Koelen, spoelen, verbinden of juist niet? En hoe moet een verband eigenlijk aangelegd worden? Met de praktijkgerichte eendaagse cursus EHBO-paard kom je goed beslagen ten ijs.

Zorgen voor het geluk van je paard; een verantwoordelijkheid die iedere paardenbezitter en paardenliefhebber in Nederland heeft en voor de volle honderd procent zou moeten invullen. Bied je paard de beste zorg, zodat hij gezond, tevreden en vrolijk is. Kennis over het goed verzorgen van je paard is essentieel om deze doelen te bereiken. Hoe fijn zou het zijn om echt alle ins en outs hierover te leren? De cursus PaardenWelzijn biedt de perfecte kans.

KNHS Ruiteropleiding

De KNHS Ruiteropleiding bestaat uit drie fasen (brons, zilver en goud) en leidt op van eerste paardrijles tot en met het hoogst haalbare niveau. Je kunt aan deze opleiding meedoen met een manegepaard of met je eigen paard.

KNHS Ruiterbewijs

Met het KNHS Ruiterbewijs op zak heb je aangetoond dat je een verantwoorde en ervaren ruiter bent. Een ruiter die de basisbeginselen van het paardrijden goed onder de knie heeft, weet hoe een paard verzorgd moet worden en veilig op de openbare weg en in het bos kan rijden. Het KNHS Ruiterbewijs is onmisbaar voor iedereen die paardrijdt. Want zeg nou zelf, jij stapt toch ook niet op de brommer of in de auto zonder rijbewijs?

KNHS Menbewijs

Met het KNHS Menbewijs op zak toon je aan dat je een verantwoorde en ervaren menner bent. Tijdens de basisopleiding ‘Leer mennen met plezier’ leer je onder andere correct inspannen, welke verkeersregels gelden en je scherpt je eigen vaardigheden aan. Smaak te pakken? Dan zijn er nog vervolgopleidingen voor tweespannen en langspannen. Menners die al veel ervaring hebben kunnen direct examen doen, zonder eerst de opleiding te volgen.