Ga naar de inhoud

Opleidingen met en over dieren

Als de kat van huis is. Michiel Molenaar.

Opleidingen met en over dieren

Op deze pagina zijn opleidingen en cursussen opgenomen die je kunt volgen om bijvoorbeeld meer kennis op te doen over EHBO, gedrag en de verzorging van dieren en natuurlijk ook over katten.

Kattengedragstherapeut

Opleiding Kattengedragstherapeut Aeres. 

De opleiding Kattengedragstherapeut is vanaf de eerste module een mix van theorie en praktijk. Deze opleiding is tot stand gekomen door een samenwerking met Gedragscentrum Quiebus en het Haags Dierencentrum. Wij zijn trots op deze samenwerking, want het is de enige opleiding voor kattengedragstherapeut die wordt gegeven door een, door de overheid erkende, onderwijsinstelling.

Onze opleiding kattengedragstherapeut richt zich niet alleen op de katteneigenaar die een kat heeft met probleemgedrag. Maar ook de kat met problemen in een asiel, pension/cattery wordt niet vergeten. Als je bij ons je diploma kattengedragstherapeut hebt gehaald, dan ben je ook in staat medewerkers en vrijwilligers van een asiel te begeleiden in het oplossen van de problemen, zodat ook voor deze katten weer een toekomst is bij mensen thuis.

Vakbekwaamheid houders van dieren

Vakbekwaamheid besluit houders van dieren Aeres

Werk je met dieren en wil jij het certificaat Besluit houders van dieren voor de desbetreffende diersoort behalen? Het is per 2020 door de overheid verplicht gesteld om je Besluit houders van dieren te halen voor de diersoort(en) waar jij mee werkt. Met een Vakbekwaamheidsbewijs op zak, kun je aantonen dat je voldoet aan het Besluit Houders van Dieren. Het halen van dit bewijs is vanaf juli 2014 verplicht voor iedereen die bedrijfsmatig met dieren werkt. Dit geldt onder andere voor fokkers, groothandels, tuincentra met dierenafdeling, kinderboerderijen, dieren winkels en -speciaalzaken.
Ook in Vlaanderen wordt het Besluit houders van dieren verplicht. Dat wil zeggen dat we ook cursisten uit Vlaanderen kunnen verwelkomen.
Bij Aeres Training Center Barneveld bieden wij diverse cursussen op het gebied van Besluit houders van dieren, namelijk:

Bijen

Bijenteeltcursussen

Onder auspiciën van de Nederlandse BijenhoudersVereniging vinden jaarlijks tientallen cursussen plaats, variërend van beginners tot gevorderden. Daarnaast zijn er nog allerlei specialisaties mogelijk. Het verzorgen van cursussen voor aankomende en gevorderde imkers en het opleiden van bijenteeltdocenten is een van de hoofdactiviteiten van de NBV, met kwaliteit hoog in het vaandel. De commissie Onderwijs is drijvende kracht achter de opzet van de cursussen en de diplomering.

Pluimvee

Pluimvee Symposium

Pluimveeweb is benieuwd of en hoeveel pluimveehouders bereid zijn binnenkort weer evenementen, zoals thema-avonden, symposia en beurzen te bezoeken. Stem op de onderstaande stelling.

Paarden

Hippische opleidingen en cursussen

Training Centre Barneveld heeft een groot aantal cursussen, trainingen en opleidingen die jou de kneepjes van het ‘paardenvak’ leren. Onze lessen worden verzorgd door toptrainers met passie en kennis van paarden én didactiek. Klik hier voor meer informatie.

Cursus EHBO-paard KHNS

Stel: je komt op stal en je paard voelt zich duidelijk niet lekker, heeft een dik been of een bloedende wond. Weet jij wat je dan moet doen? Koelen, spoelen, verbinden of juist niet? En hoe moet een verband eigenlijk aangelegd worden? Met de praktijkgerichte eendaagse cursus EHBO-paard kom je goed beslagen ten ijs.

Zorgen voor het geluk van je paard; een verantwoordelijkheid die iedere paardenbezitter en paardenliefhebber in Nederland heeft en voor de volle honderd procent zou moeten invullen. Bied je paard de beste zorg, zodat hij gezond, tevreden en vrolijk is. Kennis over het goed verzorgen van je paard is essentieel om deze doelen te bereiken. Hoe fijn zou het zijn om echt alle ins en outs hierover te leren? Deze cursus biedt de perfecte kans.

Ruiteropleiding KHNS

De KNHS Ruiteropleiding bestaat uit drie fasen (brons, zilver en goud) en leidt op van eerste paardrijles tot en met het hoogst haalbare niveau. Je kunt aan deze opleiding meedoen met een manegepaard of met je eigen paard.

Ruiterbewijs KHNS

Met het KNHS Ruiterbewijs op zak heb je aangetoond dat je een verantwoorde en ervaren ruiter bent. Een ruiter die de basisbeginselen van het paardrijden goed onder de knie heeft, weet hoe een paard verzorgd moet worden en veilig op de openbare weg en in het bos kan rijden. Het KNHS Ruiterbewijs is onmisbaar voor iedereen die paardrijdt. Want zeg nou zelf, jij stapt toch ook niet op de brommer of in de auto zonder rijbewijs?

Menbewijs KHNS

Met het KNHS Menbewijs op zak toon je aan dat je een verantwoorde en ervaren menner bent. Tijdens de basisopleiding ‘Leer mennen met plezier’ leer je onder andere correct inspannen, welke verkeersregels gelden en je scherpt je eigen vaardigheden aan. Smaak te pakken? Dan zijn er nog vervolgopleidingen voor tweespannen en langspannen. Menners die al veel ervaring hebben kunnen direct examen doen, zonder eerst de opleiding te volgen.

blauwe balk
 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering