Ga naar de inhoud

Een bejaarde bok

 35,60

Artikelnummer: EAN: 9789077408056 Categorieën: , Tags: , ,

En 36 Andere Limericks.

Zeven en dertig limericks en aquarellen over dieren. De vijfregelige, speelse versjes (rijmschema aabba) zijn geschreven door zeven dichters c.q. dierenliefhebbers. De aquarellen zijn van de hand van een schilderes. De in slappe kaft genaaide vierkante kleine bundel is op elke bladzijde voorzien van een subtiel gekleurde dierenaquarel en bijbehorende limerick.

Als je ontroerd bent door een dier, getroffen door zijn kracht of slimheid, maar ook als je verdrietig bent om het onrecht en leed dat dieren wordt aangedaan, dan kun je dat op vele manieren uiten. Sonja Dwinger pakt dan haar penseel en verf, en zet het dier dat zij in levende lijve tegenover zich heeft in tere maar krachtige en zekere streken op papier. Ze kruipt in zijn ziel en dat zie je!
Voor deze bundel zijn aquarellen geselecteerd uit het immense archief van Sonja Dwinger en zeven dierenliefhebbers schreven er limericks bij, te weten: Adrie Beyen, Sonja Dwinger, Marleen Kamminga, Ferdinand Pronk, Eugen de Reuver, Wiljen van Seters en Jeanne Wesselius.
Werk van Sonja Dwinger (Amsterdam, 1925) is opgenomen in verschillende openbare collecties, waaronder die van de ING-bank, het Theaterinstituut Amsterdam, het Kattenkabinet in Amsterdam, het Teylers Museum in Haarlem en het Prentenkabinet van het Rijksmuseum Amsterdam.

Auteur: Sonja Dwinger.

Blauwe balk

 

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Een bejaarde bok” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.