Ga naar de inhoud

De wereld van de kat

 10,00

Artikelnummer: EAN: 9789026510694 Categorieën: ,

De kat woont al heel lang samen met de mens. In westerse landen is hij langzamerhand het meest populaire huisdier. Geliefd als troeteldier, om zijn uiterlijk en om zijn karakter. Op de boerderij wordt hij gewaardeerd als bestrijder van knaagdieren, in de stad kan hij gemakkelijk binnenshuis gehouden worden. Maar hoe geliefd hij ook is, en hoe zeer hij zich ook aan de mens heeft aangepast, de kat blijft een mysterie. Hij gaat zijn eigen gang en gedraagt zich soms alsof hij totaal van mensen onafhankelijk is.

Wat weten wij eigenlijk van de kat?
In de afgelopen- jaren is steeds meer bekend geworden over de biologische basis van het gedrag van katten. Huiskatten, zwerfkatten, verwilderde katten en boerderijkatten leveren de onderzoekers materiaal voor de studie naar het eigene van de kat.

De hoeveelheid wetenschappelijke kennis is inmiddels voldoende gegroeid om algemene uitspraken te kunnen doen over de eigenschappen van de kat.
Dit boek geeft een systematisch overzicht van de huidige kennis van kattengedrag, gebaseerd op onderzoek naar het sociale leven van katten, hun territoriumgedrag en roofdiereigenschappen, hun domesticatie door de eeuwen heen en hun relatie met mensen. In een laatste hoofdstuk komen ook de praktische aspecten van het houden van katten aan de orde. De bijdragen in deze bundel zijn geschreven door vooraanstaande onderzoekers uit Europa, de Verenigde Staten en Nieuw-Zeeland. Nederlandse vertaling van het standaardwerk The Domestic Cat. The biology of its behaviour.

Blanwe balk

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “De wereld van de kat” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.