Ga naar de inhoud

Oi, die poes

 27,25

Artikelnummer: EAN: 9789077408032 Categorieën: , Tags: , ,

Gedichten Met Aquarellen Van Sonja Dwinger.
19 aquarellen van Sonja Dwinger (Amsterdam, 1925), die exposeert sinds 1969. Ze kreeg les van onder meer Kurt Löb en Jože Ciuha en heeft zich toegelegd op het aquarelleren van een breed scala aan onderwerpen: ´Het is een combinatie van techniek en toeval. Je kunt het proces maar ten dele besturen; het water wil z´n eigen weg gaan en duwt als het zich vermengt met de verf de kleurstof naar de rand. Dit geeft een aquarel zo´n eigen karakter. Wat er op het papier gebeurt is vaak onvoorspelbaar en het toevallige moet worden benut en uitgebuit. Bij het aquarelleren heb ik wel eens het gevoel dat mijn bloedsomloop zich voortzet in water.´

Werk van haar is opgenomen in verschillende openbare collecties, waaronder die van de ING-bank, het Theaterinstituut Amsterdam, het Teylers Museum in Haarlem en het Prentenkabinet van het Rijksmuseum Amsterdam.
21 gedichten van Adrie Beyen, Jan T. Bril, Sonja Dwinger, Marleen Kamminga, Wiljen van Seters en Jeanne Wesselius. Een gevarieerd gezelschap dat de poes in al haar facetten treffend in woorden weet te vangen: van deugd tot ondeugd, van vreugde tot verdriet.

Auteur: Sonja Dwinger.

Blauwe balk

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Oi, die poes” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.