Ga naar de inhoud

De zeldzaamste katten ter wereld

Katten behoren tot de meest geliefde huisdieren ter wereld en, samen met honden, vertegenwoordigen ze de dieren waaraan de mens het meeste vertrouwen geeft als levensgezellen. Deze bijzondere huisdieren spelen een zeer belangrijke rol in het leven van ieder van ons en vaak hebben we ook katten gezien die onderwerp werden van grappige beelden op het web of zelfs beroemdheden, met optredens in tv-programma’s, mediabeschouwingen en meer.

Denk bijvoorbeeld aan het feit dat sommige katten beroemd zijn geworden (net als andere dieren) omdat ze de uitslagen van voetbalwedstrijden hebben voorspeld, uiteraard zonder gebruik te maken van de odds die op specifieke sites zoals bet777.be staan. Ongeacht hun kwaliteiten en hun mediaprofiel zijn sommige rassen zo zeldzaam dat maar weinig mensen het geluk hebben gehad ze te ontmoeten. Deze rassen fascineren niet alleen door hun unieke schoonheid, maar ook door de verhalen en eigenschappen die hen zo bijzonder maken. Laten we samen enkele van de zeldzaamste katten ter wereld ontdekken.

Ashera

De Ashera is een van de zeldzaamste en duurste kattenrassen ter wereld. Deze kat is een genetische combinatie van een Afrikaanse serval, een Aziatische luipaardkat en een huiskat. De Ashera staat bekend om zijn gevlekte vacht die lijkt op die van een luipaard en om zijn imposante grootte. Het zijn uiterst aanhankelijke, intelligente en sociale katten, maar ook erg duur, met prijzen die de 100.000 dollar kunnen overschrijden.

Oorspronkelijk uit Thailand, staat de Khao Manee bekend om zijn zuiver witte vacht en ogen van verschillende kleuren, vaak één blauw en één geel. Dit ras heeft een lange en koninklijke geschiedenis en is eeuwenlang gefokt door Siamese koningen. De Khao Manee is een aanhankelijke en speelse kat, maar is buiten Thailand erg moeilijk te vinden.

Peterbald

De Peterbald is een Russisch ras dat in de jaren ’90 werd ontwikkeld door kruising van de Donskoy en de Oosterse Korthaar. Deze kat staat bekend om zijn gebrek aan vacht of het hebben van een zeer dunne vacht. De Peterbald is een elegante en sierlijke kat, met een aanhankelijke en loyale aard. Door de zeldzaamheid en unieke fysieke kenmerken maakt is ras zeer gewild bij enkele groepen kattenliefhebbers.

La Perm

Dit ras is herkenbaar aan zijn krullende en zachte vacht, die kan variëren van lichte golven tot strakke krullen. Oorspronkelijk uit de Verenigde Staten, is de LaPerm het resultaat van een natuurlijke genetische mutatie die in de jaren ’80 plaatsvond. Het zijn nieuwsgierige, aanhankelijke en zeer sociale katten, maar hun zeldzaamheid maakt hen een zeldzaam gezicht in huizen over de hele wereld.

Cymric

De Cymric is een langharige variant van de Manx, beroemd om zijn gebrek aan staart. Oorspronkelijk van het eiland Man, is dit ras buiten zijn geboorteland zeer zeldzaam. Het zijn robuuste katten met een speels en aanhankelijk karakter. Hun unieke fysieke structuur en geschiedenis maken hen een fascinerend ras voor veel kattenliefhebbers.

Turkse Van

De Turkse Van is een oud ras afkomstig uit de regio van het Van-meer in Turkije. Deze katten staan bekend om hun witte vacht met kleurvlekken op hun hoofd en staart, en om hun liefde voor water, een ongewone eigenschap voor katten. De Turkse Van is intelligent, levendig en zeer aanhankelijk. Door de zeldzaamheid en unieke temperament is de kat zeer gewild.

American wirehair

Dit ras is een van de zeldzaamste in de Verenigde Staten en de wereld. De American Wirehair is ontstaan door een spontane mutatie in de jaren ’60 en onderscheidt zich door zijn harde en ruwe vacht. Het zijn robuuste en gezonde katten, bekend om hun lieve en rustige karakter.

De foto’s van de Ashera, LaPerm en Khao Manee zijn afkomstig van Purina..

Blauwe balk
 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.