29 augustus 2019

Kat en mens

De kat en een baby.

Naar: De kat en een baby

Veel katten merken feilloos als er iets verandert in de omgeving. Zo merken ze vaak al in een vroeg stadium als het vrouwelijk personeel zwanger is. Bij ons is het twee keer voorgekomen dat de kat het al gemerkt had, voordat we het zelf aan anderen konden laten weten. Je merkte duidelijk een gedragsverandering. De ene kat vroeg meer aandacht en bij een andere kat had het zelfs tot gevolg dat er even werd gesproeid. [… Lees verder]

Kat heeft personeel.

Naar: De kat heeft personeelDe kat heeft personeel en de hond heeft een baas.
Gezien vanuit het oogpunt van de kat en de hond zijn de verschillen nogal groot.
Een greep uit het dagboek van een hond en een kat in hetzelfde huis. [… Lees verder]

 

Kat als middel tegen stress.

Naar: Kat als middel tegen stressEr zijn de afgelopen jaren enkele onderzoeken geweest waar de relatie tussen het hebben van een huisdier en stress bij de mens is onderzocht.
In de literatuur kom je verschillende onderzoeken tegen.
Psycholoog Karen Allen van de State University of New York heeft een onderzoek verricht bij een groep overwerkte effectenmakelaars. Van deze mensen nam de helft een kat of hond uit het asiel. Toen ze weer met stressvolle situaties in aanraking kwamen, bleek hun bloeddruk meer dan de helft lager te zijn dan de groep zonder huisdier. [… Lees verder]

 

Relatie kat en de mens.

Naar: Relatie kat en de mensMensen hebben altijd al met dieren samengeleefd, omdat dieren in veel opzichten nuttig zijn. Dieren leveren voedsel, bescherming, status, kleding, warmte of bemesting. Maar huisdieren worden tegenwoordig vooral gehouden als gezelschap. Voor de sociale functie dus.
In veel onderzoek is gebleken dat ook de sociale functie die huisdieren vervullen nuttig is voor mensen.In veel onderzoek is gebleken dat ook de sociale functie die huisdieren vervullen nuttig is voor mensen. Het houden van huisdieren bevordert onder meer de ontwikkeling van kinderen, de gezondheid en sociale contacten tussen mensen onderling.
[… Lees verder]

 

 

 

 

Naar Krabmeubelen Kattenzorg Maxaro-badkamer-tegels
De kattenspeelgoed specialist Medpets.nl - katten

Klik op het plaatje