Ga naar de inhoud

Afscheid Youp de labrador

Youp de Labrador
hanny

Onze Youp (de labrador) is er niet meer! We moesten afscheid nemen. Hoe verdrietig kan het zijn. Truus is een paar dagen met dochterlief naar familie in Zeeland geweest en wat zo gezellig was, eindigt al snel in een drama.

Youp is zo enthousiast als ze hem ophaalt bij de oppas, zijn staartje staat niet meer stil en hij wijkt geen moment van haar zijde. De volgende ochtend merkt ze dat hij kortademig is en ze roept dierenarts Ellen erbij die hem beluisterd en beklopt en een röntgenfoto adviseert.

Afscheid Youp de labrador

Die foto wordt gemaakt en och, die laat een longtumor zien, met metastasen die je niet over het hoofd kan zien. Hoe is het mogelijk dat onze Youp zo vrolijk is en zo blij kan zijn terwijl hij zo ziek is? Het is duidelijk wat er moet gebeuren, maar oh wat een verdriet!

Dierenarts Ellen komt om Youp thuis in te laten slapen en Youp?  Hij geniet van alle aandacht! Hij kwispelt en komt brokjes halen bij zijn geliefde vrienden om vervolgens weer lekker in zijn mand te gaan liggen. Om daar geaaid en gekroeld te worden. Wat geniet hij hiervan!

Noah (de poes) kijkt naar dit alles, gaat met de voorpootjes op de leuning van de bank staan en bekijkt Youp van boven. Zij heeft Youp vanaf het begin dat hij in huis kwam geaccepteerd, weer zo’n grote blonde goedzak, prima! Ze neemt op haar manier afscheid en verdwijnt naar buiten, dit is haar manier.

Met tranen in de ogen zien we dat Ellen Youp in slaap brengt, moet het echt? vragen we ons in stilte af, kunnen we hem nog niet even houden? Nee we weten wel beter, hij is benauwd, het is niet eerlijk ten opzichte van hem en Truus is moedig om dit besluit te nemen en te kiezen voor Youp.

Youp de Labrador
Youp de Labrador

Dag Youp, dag beste vriend, dag maatje van ons allen wat was het fijn dat je er was!

Wanneer Truus een aantal malen thee komt drinken bij ons thuis zien we ineens dat Sannah naar de deur loopt en bij de voordeur blijft staan. Truus zegt tegen haar, nee Sannah Youp komt niet meer, Sannah kijkt haar aan, loopt naar de kamer om vervolgens weer naar de voordeur te lopen. Truus kwam altijd samen met Youp en Sannah en Youp konden het samen goed vinden, Sannah gaf hem altijd kopjes, zou ze zich werkelijk afvragen waar hij blijft? Of willen wij graag zien……. Dag lieve Youp!

Hanny Prinzen. Verschenen op 11 november 2017.

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

3 reacties op “Afscheid Youp de labrador”

  1. Youp heeft een leven geleefd waarin plaats was voor heeeel veel liefde. Daar zal hij jullie heel dankbaar voor zijn geweest. Menig hond zou jaloers op hem zijn geweest Des te moeilijker is het afscheid. Heel veel sterkte allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.