Ga naar de inhoud

Echt te dik!

Sanne veel te dik.
hanny

Al een week loopt Sannah te trekken met haar rechter pootje. Blijkbaar heeft ze zich “versprongen”, dat duurt een aantal dagen maar uiteindelijk loopt ze weer normaal.

Tot zaterdagochtend. Ze is lekker in de tuin aan het speuren en geniet volop tot ze met een hangend pootje binnenkomt. Ze weigert dit op de grond te zetten en ik mag er ook niet aan komen. Dit is niet oké!

Dierenarts Ellen komt even naar Sannah kijken, het is al na enkele ogenblikken duidelijk: Sannah heeft haar pootje verstuikt, de oorzaak is evident, Sannah is te zwaar!

Dierenarts Ellen is hier heel helder in, de veroorzaker is het baasje, ik dus!!

Echt te dik

Schaamte alom, al maanden weeg ik haar brokjes af, toch nog te veel! Er moet nog wat af (en niet stiekem wat bijvullen als ze helemaal op zijn omdat het “zo zielig is” dat ze niets meer te eten heeft).

Ik heb altijd gezegd, dik is niet erg, als ze maar gelukkig is. Dierenarts Ellen helpt mij snel uit die droom door te zeggen: “Wanneer Sannah gewicht kwijt raakt zal ze zich een stuk prettiger voelen”.

Na de pijnstilling gaat het een stuk beter met Sannah. Ik stuur een foto naar Ellen waarin Sannah laat blijken dat ze zich nu prettig voelt.

Sannah veel te dik.
Sannah veel te dik.

Ellen appt vervolgens: “Is dit een teken dat alle 4 pootjes het niet meer doen?”

Dat is humor!

Sannah doet er alles aan om mij te verleiden wat extra brokjes in haar bakje te doen.

’s Ochtends krijgt ze haar portie afgewogen brokjes, maar het kan zijn dat ze die ’s middags al op heeft. Ben ik aan het koken komt ze bij mij staan en kijkt mij smekend aan, kroelt om mijn benen, gaat tegen de keukenkastjes staan om maar iets extra’s te krijgen. Nu dan dat kan, knuffels heb ik genoeg, ze zijn gratis en je wordt er niet dik van, Sannah snort dan ook door het huis.

’s Avonds bij het eten hypnotiseert ze mij met haar grote ronde ogen, ook dan krijgt ze knuffels. Het scheelt wel dat ik ’s avonds niet extra ga zitten snacken, zeg nou zelf: zij ligt op de bank en ik loop naar de koelkast, voel je die ogen al?

Hanny Prinzen. Verschenen op 6 december 2017.

blauwe balk
 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         
Tags:

1 reactie op “Echt te dik!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.