Ga naar de inhoud

Urine opvangen

bij urine opvangen

Urine opvangen

  • Verse urine voldoet het beste, urine van de (vuile) grond of bak is minder goed te beoordelen.
  • Urine opvangen van je kat gaat het beste als je de kattenbak leegt, schoonmaakt en weer vult met een plastic zak aan reepjes geknipt. De verzamelde urine is dan gemakkelijk met een spuitje op te zuigen. Ook is er speciale kattenbak vulling (Katkor) die urine niet absorbeert. Kijk hieronder.
  • Wanneer je de urine even moet bewaren kan dit het beste even afgesloten in de koelkast, in een schoon(!) bakje of spuitje.
  • Hou met opvangen rekening met de openingstijden van de dierenarts om te voorkomen dat de urine te lang staat.
  • Sommige katten vertikken het echt om op vreemde vulling te plassen of plassen alleen buiten. Voor die katten werkt het beste om ze een dagje bij de dierenarts op te nemen. De dierenarts zal dan de blaas leeg drukken op het einde van de dag.
katkor

Katkor korrels
Katkor is een kattenbakkorrel die geen vocht absorbeert en daardoor zeer geschikt is om urinemonsters te verzamelen. Met deze korrels kunt je zelf urine opvangen voor urineonderzoek naar de verschillende soorten blaasgruis, soortelijk gewicht, bloed, eiwit etc. door de dierenarts. Als de urine daarentegen verkregen moet worden voor bacteriologisch onderzoek, wordt aangeraden dit bij uw dierenarts te laten doen. Katkor kan ook gebruikt worden bij de verzameling van ontlasting voor onderzoek op o.a. wormeneieren en verteringsindicatoren.

Klik hierboven op het plaatje om de katkor korrels te bestellen.

blauwe balk
 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.