Ga naar de inhoud

Knoflook, het gebruik

Knoflook als vlooienbestrijding?

Knoflook

NIET AAN TE BEVELEN!!
Knoflook wordt soms aangeraden als een middel om de katten van vlooien te vrijwaren. Er bestaan verschillende soorten capsules, waarvan het hoofdbestanddeel knoflook is. Van deze capsules wordt gezegd “dat ze gegarandeerd werken, en dat het resultaat een gezonder, verzorgder, beter aangepast en gelukkiger huisdier” oplevert.
Bron: Healthyfoodforpets

Gevolgen van het gebruik

Studies wijzen echter uit, dat het regelmatig geven van knoflook aan de kat funeste gevolgen kan hebben. Het is een trend om aan onze dagelijkse voeding kruiden en supplementen toe te voegen, om een natuurlijke preventie en weerstand te bieden tegen veel voorkomende kwalen. Maar katten zijn geen mensen. De vraag is dus in hoeverre katten onze nieuwe gewoonten mogen overnemen. Veel natuurlijke substanties (kruiden bijv.) die bij ons mensen helpen om allerlei kwalen te voorkomen of te bestrijden, hebben hetzelfde effect op de kat. Maar even zoveel kruiden en planten, die voor ons goed zijn, hebben een schadelijke invloed op de gezondheid van de kat.

Knoflook, ui en sjalot bijvoorbeeld, in rauwe, gekookte of gedroogde vorm, kunnen bij de kat leiden tot een beschadiging van de rode bloedcellen. De bloedstroom weert deze beschadigde cellen, met bloedarmoede tot gevolg. Indien je knoflook, ui of sjalot blijft geven aan je kat, kan dit uiteindelijk leiden tot de dood van je kat.
Bron: Felinefuture

Schadelijk bij suikerziekte

Een ander slecht effect op de kat heeft te maken met diabetes (suikerziekte). Als je kat lijdt aan suikerziekte en je geeft haar regelmatig knoflook om vlooien te bestrijden, zal dit problemen veroorzaken bij de aanmaak van insuline. Nogal wat katten zijn diabeet, zonder dat de eigenaar er weet van heeft. Oppassen is dus de boodschap.

♦♦ Beter een chemisch product ter bestrijding van de vlooien, dan knoflook. Of een biologisch product, dat de kat niet schaadt.
Bron: Fleascontrol.

blauwe balk
 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.