Ga naar de inhoud

Nagels en krabpaal

krabpaal-kilimandjaro-de-luxe-plus-dark-grey

Nagels en krabpaal

Een kat is een roofdier en dat betekent onder meer dat de nagels een zeer belangrijk onderdeel zijn bij de jacht.
Die nagels moeten scherp blijven en daarom zal de kat regelmatig de nagels moeten onderhouden. Zo nu en dan zul je in huis een ‘hoedje’ van een nagel zien liggen. Dat hoedje is er door het krabbelen aan een hard voorwerp afgegaan. Een nieuwe scherpe nagel is weer klaar om te helpen bij het vangen van een prooi.

Het hiervoor genoemde harde voorwerp is vaak een stoelzitting, een tafelpoot of de zijkant van een bank. Zo nu en dan is het behang ook een prima ondergrond. Het voordeel van behang is, dat het resultaat direct zichtbaar is. Je kat zal er de volgende keer weer snel naartoe gaan om zich nog een keertje lekker uit te leven.

Het is namelijk niet zo dat het krabbelen alleen wordt gedaan om de nagels te scherpen. Het is ook een belangrijke uitlaatklep van opgekropte woede of agressie. Als je goed op je kat let, zul je soms opmerken dat hij/zij ineens gaat krabbelen als hij iets niet mag doen of als je niet reageert als er aandacht wordt gevraagd. Hij stevent dan met opgeheven staart recht op het voorwerp of een stuk muur af en leeft zich uit.

Een krabpaal is een prima vervanging voor de stoel, bank of muur

Bij de meeste krabmeubelen zijn de palen omwonden met sisaltouw. Dat heeft een grote aantrekkingskracht. Wij hebben een aparte kamer voor de katten en daar staan ook veel voorwerpen die ze gebruiken om aan te krabbelen. Als ze ’s ochtends de kamer uit mogen, lopen ze de keuken in en lopen dan recht op een grote krabpaal af en beginnen een paal te molesteren.

Vooral de onderste palen zijn het haasje. Als het touw helemaal versleten is of als het karton van de paal zichtbaar wordt, winden we er een nieuw stuk touw tussen en klaar is kees. Dat kun je best wel lang volhouden. Als het touw zodanig is vernield dat het niet meer te redden is, wordt die paal helemaal opnieuw voorzien van sisaltouw. Dan kan hij weer een poosje mee.

blauwe balk
 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.