Ga naar de inhoud

Tips om schade aan je gadgets door katten te voorkomen 

  • door
Poes en kitten

Met een kater of poes in huis is het altijd gezellig. Het beestje komt gezellig tegen je aan liggen in de avond, speelt met het speelgoed wat je voor het dier koopt en vermaakt je ’s zomers in de tuin als hij of zij achter insecten aan zit. Risico van een kat in huis: het dier kan op z’n tijd schade veroorzaken aan je meubels of gadgets. Reden genoeg om bijvoorbeeld een tablet hoes aan te schaffen voor je iPad, je tablet van Samsung of bijvoorbeeld je apparaat van Lenovo. Vergelijkbaar met de schade die een kat aan je tablet kan veroorzaken, is schade aan je telefoon. Voor een kat kan het aantrekkelijk zijn om de telefoon van de bankleuning af te slaan. Kun jij dit spelletje ook waarderen?

Geschikte hoes kopen voor je gadgets

Er zijn verschillende soorten beschermende hulpmiddelen om je gadgets langer mooi te kunnen houden. In het geval van een tablet hoes beschermt deze je tablet niet alleen, maar dient deze tegelijkertijd als standaard. Ideaal, wanneer je aan tafel of op bed een film wilt kijken op je tablet. Net als bij een smartphone, is het ook bij tablets verstandig de hoes te combineren met een stevige screenprotector. Modellen van glas zijn over het algemeen het stevigst. Je plakt deze screenprotector eenvoudig zelf op het scherm van je tablet, nadat je deze vet- en stofvrij hebt gemaakt. Een hoes alleen is vaak niet voldoende, daar er kleine zandkorreltjes tussen de hoes en het scherm van je tablet terecht kunnen komen.

Tip: kies voor een laptop hoes met een elastiek of een magneet, zodat de voorzijde hiervan niet voortdurend openklapt.

Bied je kat een alternatief speeltje aan

Om het voor je kat zo onaantrekkelijk mogelijk te maken om te spelen met je tablet of telefoon, is het verstandig het dier een alternatief aan te bieden. Een bezoek aan de lokale dierenwinkel leert dat het aanbod aan kattenspeeltjes enorm is. Daar komt het aanbod van de diverse webwinkels nog bij. Denk bijvoorbeeld aan een balletje aan een stok, die je steeds voor je kat probeert weg te trekken. Ook een krabpaal is een handige accessoire voor je kat. Het voorkomt niet alleen dat je kat met je tablet of telefoon speelt; ook houdt het je bank of bijvoorbeeld fauteuil langer mooi. Je kat zal minder snel geneigd zijn om aan je meubilair te krabben met een krabpaal in de woonkamer.

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.