Alles is van Sannah

Sannah en Drusilla zijn wezen logeren bij Laura in het poezenpension. Dat is bij ons gebruikelijk, wij op vakantie, dan ook de poezen op vakantie. Er waren meer mensen met een zelfde gedachte. Wel moet ik zeggen dat er allerlei exoten rondliepen en dat onze Europese kortharen in de minderheid waren. Nu is het wel zo dat Sannah’s voorvader en/of -moeder een Britse korthaar was. Dat was duidelijk te zien toen we een grijze (blauwe) Britse korthaar in een radiatormandje zagen snurken. Het grijs was even grijs als bij Sannah, de dikheid van de vacht en de omtrek van de buik, dicht en vol c.q. dik. Van standsverschil was dus geen sprake en onze Drusilla heeft Koninklijke manieren, ze voelden zich beiden thuis bij Laura.

Op de ochtend van het naar huis gaan drukten ze hun neusjes al tegen de ramen. We werden verwelkomt met miauwtjes en lieve kopjes. Thuis gekomen werd het hele huis gecontroleerd of alles nog wel op de plaats stond waar het hoort? Wat een opluchting, geen enkele verandering! Er is echter een vreemd iets, mijn stoel waar nooit poezen zitten, de stoel is immers voor mij, werd aanstonds geconfisqueerd door Sannah. Vervolgens maait ze de “antieke” schaal, nog in een antiekzaak in Elst gekocht, van de vensterbank. Het is wel de waterschaal van Drusilla en haar, maar toch ……

sannahmetplu De volgende dag eigent Sannah zich de vensterbank toe en mept een grote plant op de grond. Dat ik ook niet gezien heb dat ze anders niet zo’n goed uitzicht op straat heeft, Tssss …… Vervolgens gaat ze er met de “gouden” sluiting van de druivensap-snoepjes vandoor. Speelgoed te over, maar wanneer vrouwtje daar iets neerlegt, is het voor mij, denkt Sannah.

Ze loopt met een air in huis rond “van heb ik jouw daar”, ondertussen is ze ontzettend lief en aanhankelijk. De vakantie heeft Sannah weer goed gedaan, in het voorjaar (na haar vakantieweek) kwam ook de gezellige kant van Sannah te voorschijn. Na één week is ze weer haar eigenwijze zelf, maar deze week weten we één ding zeker: Alles is van Sannah!!!

Hanny Prinzen

Verschenen op: 30 september 2011

 

Naar Krabmeubelen Kattenzorg Maxaro-badkamer-tegels
De kattenspeelgoed specialist Medpets.nl - katten

Klik op het plaatje

 

 

2 gedachten over “Alles is van Sannah

  • Meestal laat ik mijn familie voor mijn katten zorgen, maar dit jaar kiezen we voor een kattenpension. Leuk om te lezen dat uw katten de vakantie hebben genoten. Hoe lang waren de katten in het kattenpension?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.