Ga naar de inhoud

Alles van Sannah

Sannah met plu
hanny

Sannah en Drusilla zijn wezen logeren bij Laura in het poezenpension. Dat is bij ons gebruikelijk, wij op vakantie, dan ook de poezen op vakantie. Er waren meer mensen met een zelfde gedachte. Wel moet ik zeggen dat er allerlei exoten rondliepen en dat onze Europese kortharen in de minderheid waren. Nu is het wel zo dat Sannah’s voorvader en/of -moeder een Britse korthaar was. Dat was duidelijk te zien toen we een grijze (blauwe) Britse korthaar in een radiatormandje zagen snurken. Het grijs was even grijs als bij Sannah, de dikheid van de vacht en de omtrek van de buik, dicht en vol c.q. dik. Van standsverschil was dus geen sprake en onze Drusilla heeft Koninklijke manieren, ze voelden zich beiden thuis bij Laura.

Alles van Sannah

Op de ochtend van het naar huis gaan drukten ze hun neusjes al tegen de ramen. We werden verwelkomt met miauwtjes en lieve kopjes. Thuis gekomen werd het hele huis gecontroleerd of alles nog wel op de plaats stond waar het hoort? Wat een opluchting, geen enkele verandering! Er is echter een vreemd iets, mijn stoel waar nooit poezen zitten, de stoel is immers voor mij, werd aanstonds geconfisqueerd door Sannah. Vervolgens maait ze de “antieke” schaal, nog in een antiekzaak in Elst gekocht, van de vensterbank. Het is wel de waterschaal van Drusilla en haar, maar toch ……

Sannah met plu

De volgende dag eigent Sannah zich de vensterbank toe en mept een grote plant op de grond. Dat ik ook niet gezien heb dat ze anders niet zo’n goed uitzicht op straat heeft, Tssss …… Vervolgens gaat ze er met de “gouden” sluiting van de druivensap-snoepjes vandoor. Speelgoed te over, maar wanneer vrouwtje daar iets neerlegt, is het voor mij, denkt Sannah.

Ze loopt met een air in huis rond “van heb ik jouw daar”, ondertussen is ze ontzettend lief en aanhankelijk. De vakantie heeft Sannah weer goed gedaan, in het voorjaar (na haar vakantieweek) kwam ook de gezellige kant van Sannah te voorschijn. Na één week is ze weer haar eigenwijze zelf, maar deze week weten we één ding zeker: Alles is van Sannah!!!

Hanny Prinzen. Verschenen oktober 2011

blauwe balk
 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

2 reacties op “Alles van Sannah”

  1. Meestal laat ik mijn familie voor mijn katten zorgen, maar dit jaar kiezen we voor een kattenpension. Leuk om te lezen dat uw katten de vakantie hebben genoten. Hoe lang waren de katten in het kattenpension?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *