Ga naar de inhoud

Zacht

  • door
Hanny Prinzen de schrijfster van deze column
Hanny Prinzen

Het weer is zacht, bij mij in de buurt steken overal de krokussen hun kopje boven de grond. Je moet je echt realiseren dat het begin februari is.

Ik word altijd erg vrolijk van deze voorjaarsperikelen, maar nu toch ook een beetje bezorgd.

De winter is eigenlijk geen winter, gaan we straks weer naar een erg droge zomer?

Wat Sannah betreft is er geen vuiltje aan de lucht, het is heerlijk om naar buiten te gaan. Ze blijft een hele tijd in de tuin liggen en rennen en probeert alles te volgen wat er in de buurt te zien is. Een renovatie vindt ze geweldig, wanneer ze het vanuit de tuin niet goed kan zien, staat ze voor het raam te “blèren” dat ze naar binnen wil om door het zijraam de werkmensen te bespieden.

Het was voor haar dan ook een lust voor het oog dat een van de werkmensen tijdens de koffiepauze een dutje deed in de auto. De auto stond dwars over de 3 parkeerplekken geparkeerd en zij zat “front row” in het zijraam.

Het vele buiten verkeren heeft een nadeel, dat heet: ontwormen.

De dierenwinkel heeft de tabletjes meegegeven, met de mededeling deze pasta moet je over het fijngemaakte ontwormingsmiddel doen, en ze eet het met smaak op.

Zo zie je maar weer, zij kennen Sannah niet!!!! Ze snuffelt even aan het papje en kijkt mij ondertussen aan. Ze lijkt te denken: je denkt toch zeker niet dat ik dat opeet?

Inderdaad dacht ik wel. Ik pak een handdoek en wikkel haar hierin om haar te dwingen het papje te eten. Sannah denkt, dat kun je wel willen, maar dat gaat niet gebeuren! Inderdaad het papje ligt over de hele vloer en is niet in haar bekje beland, jaaa Sannah’s wil is wet!

Het is duidelijk, pilletjes moet je in z’n geheel in haar bekje proppen, anders lukt het niet! In dit geval is een zachte hand niet alles!

Ondertussen heb ik de gemaakte beelden voor de expositie in maart uitgezocht. De serie katten komt bij elkaar te staan. Spannend blijft het, heb namelijk nog nooit beelden geëxposeerd, nu maar hopen dat ze aanslaan! Ze komen in maart in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix te staan.

Verschenen op 9 februari 2020

blauwe balk
 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *