Ga naar de inhoud

Je kat duurzaam verzorgen doe je zo!

  • door
Kat duurzaam verzorgen

We hebben allemaal een CO2-voetafdruk, dus ook je kat. Wil je graag je leven verduurzamen? Neem dan ook de verzorging van je kat onder de loep. Wij geven je graag wat tips die helpen je kat op een milieuvriendelijke manier te verzorgen.

Nieuwe kat? Kies bewust!

Een kitten van een verantwoorde fokker kopen? Daar is niets mis mee. Toch is het een goed idee eerst een kijkje te nemen in het asiel. Hier vind je katten – jong en oud – die op zoek zijn naar een gouden mandje. Als meer mensen hun kat in het dierenasiel halen, hoeven er minder kittens gefokt te worden en dat is weer goed voor het milieu. Vergeet om die reden ook niet je nieuwe huisdiertje te castreren of te steriliseren, als dit nog niet gebeurd is.

Het juiste klimaat voor je kat

Katten zullen het niet snel te warm of te koud hebben in huis, maar bij extreem weer zijn maatregelen soms wel nodig. In de winter trek je misschien een extra trui aan, zodat de verwarming niet zo hoog hoeft. Zorg er dan ook voor dat je kat voldoende dekentjes heeft waar hij op en onder kan kruipen. Heb je een naaktkat? Deze kan minder goed tegen kou. Een kattentruitje kan de oplossing bieden. Is het juist erg warm in huis? De meeste katten hebben het niet snel te warm, tenzij omstandigheden echt extreem zijn. Kortsnuitige rassen, zoals de Pers, oververhitten wel sneller. De airco aanzetten voor je kat is dan ook helemaal geen gek idee in de zomermaanden. Om de temperatuur op een duurzame manier op pijl te houden, kan je het beste energie vergelijken en op zoek naar een groene leverancier.

Een duurzame ‘kattenuitzet’

Als je van plan bent een kat in huis te halen, heb je een aantal producten nodig. Denk aan een reismand, een kattenmandje, een krabmeubel, een kattenbak, kattenspeeltjes en een voer- en drinkbakje. Deze spulletjes zijn vaak voor een redelijke prijs te koop in een (online) dierenwinkel. In sommige gevallen zijn ze echter ook gratis af te halen van marktplaats. Zo bespaar je een hoop geld en tweedehands producten zijn veel duurzamer! Wil je toch graag nieuwe spulletjes kopen? Kies dan voor duurzame producten.

De verzorging van je kat

Hoe hou je de verzorging van je kat duurzaam? Kijk eerst naar de kattenbakvulling. We gooien per kat jaarlijks circa 45 kg aan kattenbakvulling in de restafvalbak. Kies je voor milieuvriendelijke kattenbakvulling? Deze kan na gebruik in de GFT-bak. Tegenwoordig is er ook biologisch kattenvoer te koop, onder andere van Via Natura. Er zijn zelfs milieuvriendelijke anti-parasitaire middelen en kattenshampoos verkrijgbaar.

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.