Meteen naar de inhoud

Zo til je een kat op

Hoewel een moederpoes haar kittens vaak bij het nekvel draagt, is dat niet de goede manier om een volwassen kat op te tillen. Zelfs lichtgewichten zijn eigenlijk al te zwaar om goed ondersteund te worden door die overtollige, losse huid. Wij geven vijf tips om het wel goed te doen!

1. Langs de zijkant

De meeste katten houden er niet van om langs de voorkant benaderd te worden. Er is veel kans dat ze je vriendelijke gebaar interpreteren als een regelrechte aanval en ze zullen niet aarzelen om met hun nagels naar jou uit te halen. Benader haar dus enkel langs de zijkant en laat goed zien wat je van plan bent.

2. Optillen (met één hand)

Gebruik de hand die zich het verst van de kat bevindt om haar op te tillen. Leg die hand onder haar ‘oksels’ van de voorpoten en til haar op.

3. Geef steun (met andere hand)

Terwijl je de kat optilt, moet je je vrije hand (die het dichtst bij haar is) onder de achterpoten leggen. Zo geef je steun aan de onderste helft van haar lichaam.

4. Wat wil je kat?

Sommige katten houden ervan om vastgehouden te worden als een baby, terwijl anderen liever rond je schouders hangen. Kijk wanneer je kat het minst tegenstribbelt en hou je kat vast volgens haar eigen voorkeur.

5. Forceer het niet

Let goed op de reactie van je kat als je haar wel optillen. Doe dat niet als ze duidelijk aangeeft dat ze het niet wil. Dat doet ze bijvoorbeeld door weg te lopen.
Als je kat in je armen tegenpruttelt of kronkelt, dan heeft ze er waarschijnlijk geen zin in. Zet haar op de grond en probeer het later opnieuw. Of misschien heeft ze wel zin om te spelen? (lbs)

Bron: HLN.be 14 november 2011

 

 
Naar Hondendeal Naar Maxaro-badkamer-tegels
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar Medpets.nl - katten
Naar Nova Scotia Duck Tolling Retriever Naar Norton
Naar Krabmeubelen.nl


Naar Krabmeubelen.nl
Naar Hondpedia

 

       

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.