Ga naar de inhoud

Afgevallen / De grote verslinder

sannah verslinder
hanny

Ik heb een grote verslinder in huis en deze keer is het niet Sannah!
Het omgekeerde gold, Sannah liet veel brokjes staan, at minimaal. Op een gegeven moment de personenweegschaal op tafel gezet en Sannah erop. Ik dacht dat gaat geweldig, ze bleef keurig zitten, niets aan de hand!

Verslinder

Toch bekroop mij een ongerust gevoel, ze was nu wel mooi op gewicht, maar van eten kwam niet zoveel terwijl Sannah een smulpaapje is. Dronk ze ook niet veel meer dan anders; was ze ook niet ontzettend aan het vermageren? Na 14 dagen weer de weegschaal op tafel, nee dat kan niet waar zijn:  9 ons afgevallen in 14 dagen! Ze moet iets onder de leden hebben, dat kan niet anders. Voor de zekerheid nogmaals gewogen: het gewicht blijft hetzelfde, 9 ons eraf!

Dierenarts

Voor de zekerheid de dierenarts gebeld, want wie weet had ze diabetes of iets anders, je weet maar nooit. Ze is tenslotte 11 jaar en ze toont in het nieuwe jaar ook ander gedrag, meen ik. Een snipverkouden dierenarts staat enkele dagen later op de stoep. Sannah wordt bevoelt en gewogen, dan vliegt het schaamrood mij naar de kaken!

sannah verslinder

Weegschaal

De weegschaal geeft een normaal gewicht aan, niets aan de hand, misschien een beetje verkouden geweest vanwege een beetje een vies neusje. Wat een blunder!!!!

Mensen-weegschalen kun je niet zomaar voor dieren gebruiken of je moet er zelf bij op gaan staan! Maar deze stresskip!!! heeft zich van alles in het hoofd gehaald terwijl er eigenlijk niets aan de hand is. Het enige is: Sannah vindt de brokjes van de dierenarts niet meer zo lekker en dat laat ze duidelijk weten. Ze zeurt om andere en ik ben zo “gek” dat ik hier gehoor aan geef. Niet te veel, ik meng ze. ’s Morgens snort Sannah weer tevreden boven haar etensbakje en ik? Ik wordt uitgelachen, of is het toelachen?

Maar de grote verslinder is nog steeds in huis. Ik raak namelijk sokken kwijt. Ik heb van die leuke vrolijke, waar je blij van wordt. Zo nu en dan mis ik er ineens weer een en waar ze blijven? Er is een grote verslinder in huis, maar waar? Kom daar maar eens achter!

Hanny Prinzen. Verschenen op 3 maart 2019.

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

1 reactie op “Afgevallen / De grote verslinder”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.