Ga naar de inhoud

Herfstig

  • door

Hanny Prinzen de schrijfster van deze columnDe merels plukken de laatste druiven onder de pergola. Ik laat er altijd wat hangen omdat het zo’n leuk gezicht is al die drukte. Vreemd dat de druiven die ik in het midden van de tuin gelegd heb niet opgaan.
Sannah kijkt toe hoe de merels aan het smikkelen zijn en geniet met volle teugen (en geluiden).
Ze is wat minder “uithuizig” nu het Herfst wordt. Ze zoekt de speeltjes uit haar speelgoedmand en gaat hiermee aan de slag. Aan het eind van de dag vliegen de “muizen” je om de oren, ze zwiept ze het hele huis door.

Hoe anders is dit bij Teun, de teckel van vriendin Truus. Speelt hij thuis met zijn speeltjes, bij mij thuis werpt hij er nauwelijks een blik op. Behalve…. wanneer het om de speeltjes van Sannah gaat, hij neemt een muisje in zijn bek, eerst voorzichtig, maar als er touwtjes, belletjes of veertjes aanzitten, knaagt hij ze er in “no time” af.

SannahTeun de teckel

Omgekeerd daagt Sannah hem constant uit en Teun loopt opgewonden door de kamer om te kijken waar Sannah zich nu weer bevindt. Zit ze buiten, gaat hij tegen de vensterbank aan staan om te kijken, Sannah paradeert op de tuintafel en lijkt hem uit te lachen: “Je kan mij toch niet pakken…..”.
Truus en ik lachen maar om dit doldwaze gedrag van beiden, wel met een lekker warme kop thee. Buiten is het koud en regenachtig, echt Herfstig
Sannah kijkt bedenkelijk en Teun nieuwsgierig, beide nog even genieten van de gelukstreffers die het weer kent.

Door de vele regen ook een prachtige bloei van de planten in de tuin: Verbena en Gaura. Ook de Anemoon bloeit nog prachtig in deze Herfsttijd.

VerbenaGaura

Hanny Prinzen. Verschenen op 16 oktober 2019

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.