Ga naar de inhoud

De bevalling van Banjer

Eerst even voorstellen.

dipsy

Ik ben Natascha, mijn man heet Ronald en wij hebben 2 kids; Joey is 11 jaar en Jessey is 8 jaar. Dipsy is een lieve rode kater van 4 jaar en Banjer waar het hele verhaal om draait.
Banjer is 11 maanden oud.

zaterdag 24 april 2004.

Ik wacht al 6 dagen op de kittens van Banjer. Steeds denk ik: “ja nu gaat het gebeuren”, maar al met al nog steeds niets. Wij hebben de kids beloofd om morgen naar Sixflags te gaan.
banjerIk zei tegen Ronald: “zal je zien, komen wij thuis en zijn de kittens geboren!”
We gaan op tijd naar bed, want morgen is het weer vroeg dag.

zondagochtend, 03.30 uur.

Banjer zit naast ons bed luid te miauwen aan de kant van Ronald. Ronald maakt mij wakker en zegt: “ik ga wel met Banjer naar beneden, als het doorzet maak ik je wel wakker.” Ronald heeft zich beneden geïnstalleerd met dekbed en kussen. Banjer bleef dicht bij hem in de buurt en ging op zijn dekbed liggen en verloor Ronald niet uit het oog. Ze verloor vocht en had weeën. Tijdens die weeën ademde zij heel snel. Het leek meer op hijgen.

Kitten-nummer-1zondagochtend, 05.15 uur.

Ronald kwam mij wakker maken en zei dat ze echt was begonnen. Ik ging met een kloppend hart naar beneden en dacht eindelijk: “nu gaat het echt gebeuren.” Banjer lag op het dekbed en keek mij met grote ogen aan. Tijdens de weeën aaide ik haar en ook praatte ik tegen haar. Meer kon ik niet doen. Ze liet het allemaal toe, een teken dat zij het wel prettig vond. Banjer is een heel onafhankelijke kat, maar nu is zij het tegenovergestelde. Wij hebben geprobeerd op alles voorbereid te zijn. In een hoek een grote dichte doos neergezet en ergens anders in de woonkamer een grote rieten mand met een dekbed erin (waar onze kater Dipsy heerlijk in sliep).
Opeens ging Banjer naar de dichte doos en miauwde heel zachtjes. Wij konden niet zien wat er gebeurde, want de doos was helemaal dicht er was alleen een soort deuropening en daar kon je niet doorheen kijken. Ik in discussie met Ronald dat ik dat niet handig vond; zo hadden wij geen overzicht.

trotse-banjerzondagochtend, 05.40 uur.

Ronald was het met mij eens, ging bij de rieten mand zitten en riep Banjer. Zij kwam direct aanlopen en sprong in de mand. Ongeveer 2 seconden later hoorden wij uit de doos een luid gepiep. We vlogen naar de doos en jawel, daar lag nummer 1. We pakten hem op en zetten hem bij mama Banjer. Banjer had zoiets van: “wat gebeurd er allemaal?!” Ze likte het kitten schoon. De moederkoek en het vliesje had zij al opgegeten.

zondagochtend, 05.50 uur.

Ja hoor, persweeën en daar was nummer 2. Geweldig, ik stond helemaal te trillen. Banjer deed alles volgens het boekje, haalde het vliesje eraf, likte het kitten schoon en at de moederkoek keurig op. Ze lag tevreden naar ons te kijken, zo van:”kijk eens wat ik heb!!!!!!!!!!!!!!!!”
Ik vond dat ik onze zoon Joey moest wakker maken en ging naar boven. Terwijl ik boven was, werd kitten nummer 3 geboren om 06.10 uur. Banjer was niet echt dik, dus wij dachten, dit is het wel, meer komt er niet. Joey zei: “nu heb ik alles gemist.” Maar alles is goed gegaan en dat is ook belangrijk.

2-kittens-van-banjerzondagochtend, 06.30 uur.

Banjer gaat met alle kracht die zij heeft weer persen. Het gaat nu wel iets moeizamer en jawel hoor, daar is nummer 4. Maar Banjer gaat liggen en doet verder niets. Nu raak ik in paniek en ik weet niet wat ik moet doen. Het kitten was slap er zat geen leven in. Ronald gaf mij de opdracht de dierenarts te bellen. De dierenarts zei dat we als de moederkoek geboren was, wij het kitten in de prullenbak konden gooien. Ik stond helemaal te stotteren aan de telefoon en vond dit achteraf geen uitlating. Mijn eigen dierenarts zei later dat hij dit niet zo bedoeld heeft.
Wij hebben nog geprobeerd het kitten op te wrijven met een zachte handdoek, maar helaas het mocht niet baten. We waren allemaal ontzettend terneergeslagen en verdrietig.

kitten-in-hand25 april, 07.05 uur.

Geheel ontdaan ging Ronald kitten nummer 4 begraven in de tuin. Onderwijl kondigde nummer 5 zich aan. Ik gilde: “Ro er komt er nog één!” En de paniek sloeg weer toe. Banjer deed niets en was geheel uitgeput. Ik was zo bang dat het weer fout zou gaan, daar had ik niet op gerekend, want katten doen alles immers zelf!!!!!!!!!!!. Dit kitten was echt heel klein en met een zachte handdoek ben ik in opdracht van Ronald het beestje droog gaan wrijven. De moederkoek was nog niet geboren, dus ik kon het kitten niet oppakken. Banjer vond het allemaal best, zij lag echt te kijken, zo van: “ja, help me maar want ik kan niet meer.”
Heel even dachten wij: “deze gaan wij ook verliezen.” Maar om ongeveer 07.30 uur was de situatie geheel stabiel. Jeetje 5 kittens! Dit hadden wij nooit verwacht. Zo dik was Banjer niet, wij dachten dat ze 3 hooguit 4 kittens zou krijgen.
Het is nu tijd om onze jongste zoon Jessey wakker te maken.

kitten-in-weegschaal25 april, 08.00 uur.

Met zijn vieren zaten wij rond de kraammand te genieten van Banjer en de kleintjes. Het was een geweldige ervaring maar ook een domper vanwege kitten nummer 4 dat dood geboren is.
Banjer keek ons aan en was echt ontzettend moe. Haar moederinstinct was direct ter plaatse. Ze lag languit en de kittens waren heerlijk aan het drinken. Joey en Jessey waren heel blij. Eindelijk, hier hadden zij zolang op gewacht! Ik ging inmiddels broodjes smeren voor Sixflags. Echt deze dag begon al geweldig.

25 april, 09.30 uur.

Banjer begint te miauwen. Niet te geloven Banjer heeft weer persweeën. Ronald zei: “nee hè, Banjer nu is het genoeg, nu niet meer!” En jawel hoor, het 6e kitten kondigde zich aan. Maar als eerste kwam de staart en het verliep niet vlot. Ik aaide over Banjers buik en riep: “Persen meid! Kom op je kan het!” Met zijn allen stonden wij haar aan te moedigen en door heel voorzichtig te trekken aan het kitten was daar nummer 6. Ach, Banjer was te moe om ook maar iets te ondernemen. Ronald heeft het vliesje eraf gehaald en het kitten opgewreven met een zachte handdoek (dit doet eigenlijk de moeder met haar tong). Dit kitten was vrij groot, vergeleken met de andere kittens.

voeden-met-spuitje25 april 2004 9.58 uur.

Dit is echt niet te geloven! Nummer 7 kondigt zich aan. Zij floept er zo uit, maar weer doet Banjer helemaal niets. Dus Ronald neemt weer alles van haar over. Het enige dat Banjer doet, is de moederkoek opeten en dat is ook alles. Ik maak voor Banjer een beetje zacht voer klaar op een schoteltje en zij schrokt alles naar binnen. Daarna kijkt zij ons aan met een blik van: “bedankt.”
Lekker-rondwandelenDe kittens lopen nu een beetje door de kamer, echt genieten dus.
Ongeveer 1 week na de geboorte kreeg Banjer melkklierontsteking en moesten wij de kittens om de 2 uur bijvoeden. Ronald heeft 2 weken beneden op de bank geslapen om de kittens om de 2 uur bij te voeden. Echt een kanjer hè???
Alles gaat nu goed en wij genieten enorm van al het kleine grut en Banjer is echt een kanjer van een moeder.

Naschrift.
Het was een ongelooflijke ervaring.
Ronald en Natascha.

Zie ook de andere verhalen:

Zwangerschap
De bevallingen
De bevalling van Spooky
De bevalling van Indy
De bevalling van Vampie

blauwe balk
 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *