Ga naar de inhoud

Bed en breakfast

Malthezer leeuwtje Tina
hanny

Sannah en ik willen het maar is proberen met een B & B, zo maar eens voor een nachtje om te kijken of het iets voor ons is.
De vakantietijd is bijna voorbij alhoewel wij nog gaan, maar wij gaan altijd laat. Beetje rust, ruimte en zeelucht snuiven: heerlijk. Ondertussen van alles bekijken, maar dit jaar gaat het iets anders omdat Sannah dit jaar thuis blijft. In tegenstelling tot de andere jaren kan ze niet meer naar het pension van Laura omdat die gestopt is. Maar we hebben geweldige vervanging gevonden en Sannah vindt het heerlijk om thuis te blijven.

Bed en breakfast

Sannah en Gina bij de bench

Maar om op de B & B terug te komen, Gina, de Shih Tzu/Maltezer leeuwtje van Kelly en Reinier wil graag een nachtje komen slapen wanneer zij een afspraak elders in het land hebben. Nu lijkt ons dat geen probleem, Gina is 14 jaar en een rustig dametje die zo nu en dan een ommetje maakt en die gewend is om een aantal poezen om haar heen te hebben.
Wanneer Gina gebracht wordt is duidelijk dat ze ziek is en waarschijnlijk niet zo lang meer te leven heeft. Blijkbaar heeft Sannah hier ook iets van begrepen. Met zorg wordt de bench van Gina geïnspecteerd en rustig wordt Gina welkom geheten in ons huis.

Gina en ik maken een paar keer per dag een gezellig ommetje en je ziet haar nog steeds genieten van alle dingen om haar heen. Van aandacht wordt ze ineens een jong hondje en springt speels op me af. Spelen met de knuffels doet ze niet, ze ligt alles rustig te bekijken en slaapt veel. Haar brokjes staan klaar, maar ze eet liever een stukje vlees en ze loopt ‘en pasant’ langs Sannah’s bakje en pikt daar snel een paar brokjes uit, de deugniet!

Sannah

Sannah en Gina slapen die nacht heerlijk: Sannah in het mandje op de bank. Met het nieuwe kussen er achter is ze genegen er gebruik van te maken, en Gina in de bench. De volgende ochtend komt Reinier Gina weer ophalen, Gina weet van blijdschap niet wat te doen en huppelt en danst om Reinier heen, je zou niet zeggen dat dit dametje zo ziek is, zo levenslustig als ze Reinier begroet, haar staartje wiebelt en maakt overuren, nog even en ze stijgt op!

En Sannah? Zij is blij, de rust is weergekeerd, en de B & B, in deze uitzonderlijke zaak prima, maar vrouwtje, dit doen we niet Weer!

En Gina, och Gina, ze was nog zieker dan we dachten en aan het eind van de week moet ze worden ingeslapen. Dag Gina, lieve dappere meid, Dank voor 14 fijne jaren!

Malthezer leeuwtje Tina

Hanny Prinzen. Verschenen op 22 september 2018.

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

1 reactie op “Bed en breakfast”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.