Ga naar de inhoud

Het nieuwe jaar en voornemens!

Sannah_statiefoto
hanny

Hopelijk is dat voor iedereen goed begonnen. Voor ons was het hier even doorbijten. Het vuurwerk had behoorlijk wat voeten in de aarde. Ondanks de gesloten rolluiken en de verduisterende gordijnen in de gang heeft Sannah er behoorlijk veel last van gehad. Ze is op de stoel onder de tafel gekropen en er niet meer onder uit gekomen. Troostende aaitjes en woorden verzachtten de pijn van het lawaai een beetje, maar werkten niet afdoende.
Het is voorbij en Sannah heeft een frisse start gemaakt, blijkbaar heeft ze ondertussen stamboomonderzoek gedaan en verbeeldt ze zich van koninklijke huize te zijn. De staatsiefoto is inmiddels gemaakt. Zelf ben ik wel benieuwd hoe ze dat onderzoek gedaan heeft, ik weet dat ze vaak over mijn schouder meekijkt maar toch…….

De foto is niet door Erwin Olaf, maar door mij gemaakt. Blijkbaar was het tijd. Het was zo grappig. Sannah ging op de leuning van de bank zitten en bleef mij aankijken. Op mijn vraag wat ze wilde bleef ze terug kijken en in de houding zitten. Normaal begint ze te miauwen. Nu bleef ze zitten. Ik pakte de telefoon om een foto te maken, ook nu bleef ze zitten! Zie hier het resultaat. Toch echt een staatsiefoto nietwaar?

Sannah_statiefotoWat het miauwen betreft heeft ze inmiddels geleerd dat ze mij op die manier veel duidelijk kan maken. Op een bepaalde manier miauwen, naar de kast lopen waar de brokjes en de snoepjes staan betekent: ”ik wil een snoepje”. In de vensterbank zitten miauwen: “ik wil naar buiten“. Heen en weer lopen en miauwen, erg vreemd maar waar: “ik moet even naar de kattenbak!” Wil ik dat weten? Nee, maar zij vindt het nodig dat wanneer ze een grote boodschap doet, ik direct maatregelen kan nemen. Ja onze hoogheid heeft graag een schone bak die niet riekt! Het is maar dat ik het weet!!!

Verder heeft ze nog iets bedacht voor het nieuwe jaar. Ik moet definitief mijn stoel delen! Overdag mag ik hem gebruiken, dan gaat zij op de rugleuning (schapenvachtje) liggen, maar ‘s avonds moet haar mandje er in. Wij moeten niet denken dat zij op de bank gaat slapen in haar mandje, nee echt niet, in het nieuwe jaar gelden er nieuwe regels en dat zijn die van Sannah.

Dit zijn toch goede voornemens, Sannah’s voornemens in het nieuwe jaar?
Qua beweging staan haar voornemens op een laag pitje. Alhoewel we overal horen dat we matig en gezond moeten eten en regelmatig moeten bewegen heeft Sannah met het laatste wat problemen. Ze vindt het namelijk wat te koud! Ja echt. Ze steekt haar neusje even buiten de tuindeur, snuft wat frisse lucht, blijft even staan om vervolgens snel weer in de vensterbank te gaan liggen!
Behalve…..als het regent!!!! Gaat ze rustig op de loer liggen bij de waterbak om naar vogeltjes te kijken en vervolgens kletsnat binnen te komen waar ze dan moet worden afgedroogd! Ja, goede voornemens van Sannah!

Hanny Prinzen. Verschenen op 21 januari 2019.

blauwe balk
 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

2 reacties op “Het nieuwe jaar en voornemens!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.