Ga naar de inhoud

Blauwe russen

  • door

Beste lezer(es),
Bij deze wil ik jullie aan vier Blauwe Russen voorstellen, genaamd:
Cathy, Max, Igor en Alina.

Cathy is een poes van bijna 14 jaar. Mijn vriend en ik hebben haar bij mensen uit Volendam vandaan gehaald die haar op 5-jarige leeftijd wilden herplaatsen, omdat ze niet zo goed met de hond des huizes overweg kon.
Kan vertellen, dat het een poes was, die niet zo goed gesocialiseerd was.
Toen ze in 2000 bij ons kwam wonen, was ze voor van alles en nog wat bang.
Cathy had zoveel heimwee naar haar ouderlijk huis, dat ik na een paar dagen naar haar ouderlijk huis ging bellen met de vraag of ze haar misschien terug wilden nemen, maar dat wilden deze mensen niet.
Het heeft heel lang geduurd voordat ze ging eten en dat ze eens een keer van de studio af kwam.
Een jaar later besloten wij om toch een Blauwe Rus als kitten te gaan nemen, om te kijken hoe zo’n Blauwe Rus nu werkelijk van karakter zou zijn. Mijn vriend en ik besloten om een katertje te nemen genaamd Max. Deze kwam in 2001 bij ons wonen. Het was een klein mannetje, dat er heel stoer uit zag. Het was een echte dief, hij liep met een zak in zijn bekje die vol zat met eierkoeken door de kamer, als kitten had hij een soort van O-pootjes met een breed borstkastje….zie je het al voor je met die zak vol met eierkoeken…hihi.
Cathy wilde jammer genoeg niets van Max weten, ze sloeg hem het huis uit.
Zelfs als hij rustig in de kamer zat, viel ze hem aan. Dit heb ik opgelost door een krant op te rollen en zodra ze hem wilde aanvallen, terwijl hij niets deed, dan sloeg ik de krant heel hard op de grond en riep luid: NEE Cathy.
Na een paar keer dat herhaald te hebben hield ze er inderdaad mee op.
Max en Cathy zijn nooit echt goede vriendjes geweest.
Max had niemand om mee te spelen, waar hij wel behoefte aan had.
Na heel lang wikken en wegen hebben mijn vriend en ik besloten om toch nog een kitten te nemen, zodat Max iets had om mee te spelen.
Ik wilde graag een kater, omdat ik zelf katers liever, knuffeliger en aanhankelijker vind.
In 2006 kwam Igor er bij, dat was in vergelijking met Max een lange slanke kater.
Max sloot al gauw vriendschap met Igor. Ons plan was geslaagd. Max had een speelkameraadje waar hij heerlijk mee door het huis rent en mee kan rollenbollen.
Cathy had totaal geen probleem met de komst van Igor, waarschijnlijk kreeg ze haar rust waar ze erg op gesteld was. Het plan van nog een kitten erbij was dus meer dan geslaagd.
Zoals sommigen van jullie waarschijnlijk wel weten heb ik een site gemaakt voor de ras club genaamd russen-nebelungen.nl.
Ook maak ik een magazine voor deze club dat 4x per jaar wordt uitgebracht, dit kost mij veel tijd en energie, maar vind het erg leuk om te doen.
Eind 2007 kreeg ik een verhaal inclusief foto, met de vraag of ik dat op de herplaatsing wilde plaatsen. Zo gezegd zo gedaan. Het was een Blauwe Russen poes genaamd Alina Chaika en ze was 2 jaar jong. Op de foto zag ze er prachtig uit. Ik heb dat samen met mijn vriend besproken of wij haar zullen opvangen, maar ik was bang, dat ik misschien de band die mijn 3 katten samen hadden opgebouwd kapot zou maken, door een oudere poes in huis te halen.
Ook las ik eens op deze  site, dat er problemen kunnen ontstaan, wanneer je een oudere kat in huis haalt. Ik heb eerst wat informatie opgevraagd over hoe de poes is en waarom ze weg moest. Ze vertelden, dat ze niet zo goed met de andere poezen die kittens hadden overweg kon.
Ik heb er nog een paar dagen over moeten denken of ik het nu wel of niet moest doen, totdat ik telefoon kreeg, dat ze een nieuw huisje had gevonden, daar was ik erg blij om. Zij een goed huisje en ik geen stress in huis.
Maar helaas, in het nieuwe huisje was het dochtertje allergisch voor Alina. Het meisje kreeg last van haar neus die helemaal onder de korsten kwam te zitten.
Na een test die ze in het ziekenhuis hadden laten doen kwam er inderdaad uit, dat ze een allergie voor katten heeft.
Mijn vriend dacht er geen seconde langer over na en zei, “laat haar bij ons komen wonen”.
Zo gezegd zo gedaan. Alina kwam helemaal uit Nijmegen.
Omdat ze best een lange reis achter de rug had (circa 2 uur) hebben wij Alina in een aparte kamer gezet, met eten, drinken en een eigen kattenbak, zodat ze een beetje bij kon komen van de lange reis. Mijn vriend en ik hebben een hele poos gezellig bij haar gezeten, tv aangezet en heerlijk geknuffeld met haar. Ze was een super lieve dame. Na een poosje lieten wij onze Max als eerste het kamertje binnen komen, omdat Max een rustig en zeer zachtaardig mannetje is.
Max was heel nieuwsgierig naar de nieuwe dame. Hij ging heerlijk rollen en spelen, in de hoop dat Alina te voorschijn zou komen en met hem ging spelen. Maar daar was het nog iets te vroeg voor. De volgende dag hebben wij de kamerdeur opengezet, zodat de katten overal naar toe kunnen waar ze naar toe willen. Max was als eerste bevriend met Alina. Igor had een dagje langer nodig en Cathy vond haar ook erg aardig.
Mijn mond viel letterlijk van verbazing open, dat het zo snel goed ging tussen de katten.
Er is totaal geen ruzie en geen stress geweest.
De Blauwe Rus is echt voor mij een bijzonder mooi, maar ook een zeer lief ras.
Ze zitten graag in je nek en zijn super nieuwsgierig. Spelen graag met je en zijn gek op apporteren. Igor komt altijd zijn balletje terug brengen en als je met een koordje aan het spelen bent, dan komt hij deze bij je brengen, met andere woorden: kom op het spel is nog lang niet afgelopen.
Knuffel van ons kwartet Cathy, Max, Igor en Alina
maart 2009

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.