Ga naar de inhoud

Gezondheid van je kat verbeteren doe je met deze tips

  • door
het-nieuwe-kitten

Je kat is je vanzelfsprekend veel waard! Stel je voor dat het dier te lijden heeft onder de wijze waarop je deze verzorgt. Je moet er niet aan denken. Gelukkig is er op internet veel informatie te vinden over de zorg die katten nodig hebben. Ook vind je hier meer informatie over geschikte voeding voor een kat. Kies je voor droogvoer, natvoer of een combinatie van allebei? Hoe vaak per week mag je de kat verwennen met een snoepje? Op welke manier kun je een kat het beste trainen? Enzovoorts. In dit artikel vind je verschillende tips, die je helpen de kat gezond en conditioneel goed te houden. Zo blijft de kat het actieve en speelse dier, zoals deze dat nu is!

Zet een krabpaal in huis voor je kat

Een van de zaken die niet mag ontbreken in huis is een krabpaal. Gelukkig hebben de meeste kattenbezitters deze al vanaf de eerste dag dat zij de kat hebben, in huis staan. Niet voor niets, want een krabpaal is niet alleen goed voor de kat zelf maar ook voor je interieur. Zou een kat geen plek hebben om aan te krabben, dan is de kans groot dat deze hier het behang, het gordijn of bijvoorbeeld de bank voor gebruikt. Je kent de foto’s vast, waarop een kat te zien is die in de gordijnen hangt. Geen fijne gedachte! Met een krabpaal in huis kun je dergelijke situaties voorkomen.

Tip: je koopt zo’n krabpaal heel eenvoudig online. Kijk bijvoorbeeld eens in een online dierenwinkel als Pets Place.

Geschikte voeding voor mijn kat

Niet alleen een krabpaal draagt bij aan de gezondheid van je kat. Zorg er ook voor, dat je de juiste voeding voor het dier in huis haalt. Het verschilt per kat, welke voeding het meest geschikt is. Zoek dit online op voor jouw type kat, of vraag het bij de fokker of het asiel waar je de kat ophaalt. Mocht je voor een ander type voeding kiezen dan het dier voorheen kreeg, dan is het belangrijk dit rustig op te bouwen. Meng beide soorten de eerste dagen nog met elkaar, voordat je definitief overstapt op de nieuwe soort voer. Houd hierbij het gedrag van je kat in de gaten.

Laat je kat ook buiten rennen

Een kat is een heel avontuurlijk dier! Het beestje gaat het liefst op jacht en wil de buurt verkennen. Geef je kat daarom de ruimte om naar buiten te gaan. Dit doe je bijvoorbeeld door voor een kattenluik met chip te kiezen. Zo weet je precies wanneer je kat van huis is. In combinatie met een GPS-chip aan een halsband weet je daarbij waar je kat zit. Hou de kat echter minimaal 6 weken binnen voordat je het dier naar buiten laat. Zie de nieuwe kat.
In de tuin of een grote kattenren achter het huis met een krabpaal en andere spulletjes waar de kat mee kan spelen is ook een goede oplossing. Je hoeft dan niet bang te zijn dat hij wegblijft. Als de kat in de tuin moet blijven is het natuurlijk verstandig om de tuin zo te maken dat je kat er niet uit kan komen.

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.