Ga naar de inhoud

Gezondheid!

Appels op tafel
hanny

De laatste maanden zijn we met z’n allen aan het zoeken naar de juiste methode van eten, drinken en leven. Wel moet ik een kanttekening maken, want “leven” moet omschreven worden als: “ook nog een beetje leuk!”, en dan hebben we het weer over eten en drinken.
Het mag namelijk geen obsessie worden, al lijkt dit af en toe de boventoon te voeren. Dit alles is natuurlijk niet zonder reden, met het ouder worden ontstaan er hier en daar, her en der wat veranderingen aan ons lijf, die we niet altijd als positief ervaren. Ik laat even in het midden wat dit kan zijn, maar neem van mij aan dat de mensen die hier tegenaan lopen, weten waar ik het over heb.

Gezondheid!

Wat wij eten bij ons thuis, moet gezond, lekker en zo natuurlijk mogelijk zijn. Neem bijvoorbeeld een kopje thee; heb in mijn kruidentuintje in het voorjaar munt gezet, op een terrasje ziet verse muntthee er altijd verschrikkelijk aantrekkelijk en gezellig uit, al heb ik dit zelf nog nooit besteld op een terrasje omdat ik “verslaafd” ben aan darjeeling thee. Toen de plantjes groot genoeg waren om te oogsten heb ik snel een groot glas verse muntthee gemaakt. Maar jeetje wat viel dat tegen, na een paar slokjes maar weer teruggegaan naar mijn eigen heerlijke darjeeling. Tot ik hoorde dat de Marokaanse methode van muntthee zetten erg lekker is en ja hoor, de eigen vertrouwde darjeeling met daarin de munt uit de tuin. Heerlijk, kenners zeggen dat het met honing helemaal super is, maar zonder is het ook heerlijk!

Inmiddels zijn in onze tuin de appels rijp en Youp, het Labje, heeft er al lekker van gesnoept. Nu is hij een erge fruit liefhebber en plukt hij op onze wandelingen de bramen van de struiken om ze heerlijk op te peuzelen (Hij weet ze feilloos te vinden en het leek ons een unicum, een bramen plukkende Lab (Geen foto om het te bewijzen, helaas!).
Sannah vindt gezondheid eveneens belangrijk, bij haar uit zich dat in veel beweging in de buitenlucht, je “te” zware lijfje (sorry Sannah!) de pergola in hijsen, om te kijken of de druiven al rijp zijn. Ze wacht vervolgens geduldig tot ze op de fruitschaal in de kamer liggen en dan. . . . . Kijk zelf maar!!

Appels op tafel
Appels op tafel
Appels op tafel

Met al dat fruit en die nodige beweging hebben we de indruk gezond en “toch een beetje leuk” te leven!!

Hanny Prinzen. Verschenen in: oktober 2013
blauwe balk
 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.