Ga naar de inhoud

Oude dame

  • door
Drusilla dec2016
hanny

Het is weer tijd voor de jaarlijkse controle bij de dierenarts. Allereerst komt het weegmoment. Bij Sannah houd ik mijn handen voor de ogen en probeer voorzichtig een glimp op te vangen van de cijfers op de weegschaal. Nee, dit valt echt niet mee. Haar gewicht is heftig en ik besluit in de spreekkamer stoïcijns te kijken en dit niet aan de orde te brengen.

Bij Drusilla houd ik mijn adem in, weeg haar nogmaals en bedenk dat ze wel erg magertjes, pardon, slank is.

Oude dame

Wanneer Sannah op de onderzoekstafel zit, blijkt dat ze veel tandsteen heeft, dit moet onder narcose verwijderd worden. Nadien regelmatig harde kattensnoepjes aanbieden die het gebit schoonhouden, ik weet nu al dat Sannah dit prachtig zal vinden. Over haar gewicht hebben we het niet. Prima toch?
Dan is Drusilla aan de beurt. De dierenarts constateert dat ze 4 ons is afgevallen in een jaar tijd, voor een poes erg veel. Dat wordt bloedonderzoek. Afgesproken dat ze beiden over 14 dagen terug komen en behandeld worden. Alle prikjes krijgen ze nu vast en ook de ontwormingstabletten.

De komende weken zijn spannend. Wat zou er toch met Drusilla zijn. Ze is inmiddels 15 jaar, maar ziet er eigenlijk prima uit. Ja, ze mist een hoektandje en als ze ligt te snorren kwijlt ze, maar een kniesoor die daarop let. Ze is aanhankelijk, wil altijd op schoot en is erg gesteld op gekroel. Slaapt veel, maakt mij het liefst vroeg wakker om vervolgens zelf weer te gaan slapen, dat is toch lekker ondeugend?

Drusilla dec2016

Eindelijk is het zover, Sannah’s gebit is schoongemaakt en ze schommelt terstond naar de brokjes om te kijken of ze beter kan kauwen met schone tandjes. Gelukkig is dit het geval en ze smult van de brokjes. De dierenarts belt voor het bloedonderzoek van Drusilla en wat blijkt, Drusilla is kerngezond, niets aan de hand, gewichtsafname heeft waarschijnlijk alleen met ouderdom te maken. Wat een opluchting. Ze vraagt ook naar Sannah of ze het goed doet na de narcose. Wat een belangstelling, leuk!

De volgende avond nog een controle van de dierenarts, vergissing? Maar wel attent, zou ik dat op de rekening terug zien?

Vreemd dat Drusilla bij het ouder worden gewicht verliest, merk ik zelf niets van, zou ik ook willen. Tenslotte heb ik net prepensioen gekregen. Nu tijd voor allemaal andere dingen dan werk, maar een beetje gewichtsverlies is niet te versmaden, wat jij Drusilla, oude dame!

Hanny Prinzen. Verschenen September 2016.

blauwe balk
 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.