Ga naar de inhoud

Het is warm.

Heeft iemand  al gezegd dat het warm is? Ik denk dat we dit de afgelopen weken al “tig” keren tegen elkaar gezegd hebben. Eigenlijk tot vervelends toe. Een erg calvinistisch gezegde van oma te Sligte schiet me te binnen, zij kende van die prachtige ouderwetse uitdrukkingen. In dit geval was het zoiets van: “Niet klagen maar dragen…..” en ze declameerde vervolgens verder, maar ik geloof niet dat ik het verder hoorde.

Mijn oma had prachtige gezegden en wijsheden en heeft een leeftijd van bijna 100 jaar bereikt. Ze vond het ook niet erg om ouder te worden, ze was blij met het leven ondanks de tegenslagen. Tot op late leeftijd genoot ze van haar tuin waar ze prachtige bloemen had. Deze was omheind met een grote heg waarachter wij met de buurkinderen speelden. Iedere avond schreef mijn oma in haar dagboekje wat ze die dag meegemaakt had, wie er bij haar geweest was en wij kunnen hier nog altijd van mee genieten.


Bij oma en eveneens ons “Oldershuus” hadden we een diepe waterput, dus altijd water genoeg. Dat is nu dan ook het dilemma bij mij thuis, want mijn regenton is allang leeg en ja, wat doe je dan. Met pijn in het hart heb ik een paar keer drinkwater gebruikt om te sproeien. Maar daar kun je niet mee door blijven gaan.

Drinkwater is een kostbaar goed. Met lede ogen zie ik de tuin achteruit gaan. Sannah heeft haar heil onder de appelboom, tussen de lavendelstruiken gezocht.  Wanneer ze er tussenuit kruipt is haar buikje nog lekker koel.

Ja de grassen, waar ze altijd graag tussen lag, zijn ook aan het verdrogen. Het wordt allemaal minder.

Misschien zondag een beetje regen. Zou goed zijn. Zou het klimaat nu echt zienderogen veranderen of is dit een uitschieter? We weten allemaal dat we milieubewust moeten zijn en ons steentje bijdragen.

De warmte maakt mij wel bewuster van ons milieuprobleem, ik was al van plan met isolatie aan de gang te gaan in het najaar, maar dat is nu wel zeker,

Jeetje, zelfs van schrijven krijg je het warm!

Hanny Prinzen. Verschenen op 22 juli 2018.

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

1 reactie op “Het is warm.”

  1. Het is nu bijna 20.00 uur en ik zit in de tuin. Een lekker briesje zo nu en dan maakt dat de temperatuur niet te hoog oploopt. Het is genieten nu. Vanmiddag was dat wel anders en dat komt overeen met het bovenstaande.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.