Ga naar de inhoud

Grijs en koud

Grijs en koud
hanny

Lekker wat somberen in deze tijd van het jaar. Het nieuwe jaar is net begonnen, buiten is het grijs, koud en somber.
Dit is de periode van het jaar waar ik niet echt dol op ben alhoewel er wel grappige en leuke dingen gebeuren. Allereerst is Drusilla aangekomen, ze heeft wel besloten geen brokjes meer te eten en houdt het bij vlees, ja daar is ze erg daadkrachtig in.

’s Ochtends gooit ze met veel Bombarie de slaapkamer deur open om ervoor te zorgen dat ik wakker wordt en het broodnodige vlees voor haar klaarmaak. Ze blieft alleen paté en deze moet met wat warm water iets dunner gemaakt worden zodat deze lekker weggeslobberd kan worden. Sannah houdt een en ander goed in de gaten, leidt alles in goede banen en zorgt dat de laatste kruimeltjes opgeruimd worden.

Grijs en koud

Inmiddels is het koude weer gearriveerd en hebben we sneeuw en gladheid. Aangezien ik net een kaakoperatie achter de rug heb, blijf ik zoveel mogelijk binnen met een grote dot antibiotica achter de kiezen en het verbod me druk te maken en het vooral heel rustig aan te doen. Een en ander maakt mij niet vrolijker. Totdat…het blijkt dat er ontzettend goede buren zijn die van mijn ongemak gehoord hebben en inmiddels mijn stoep sneeuwvrij gemaakt hebben. Wat geweldig! Als je daar niet vrolijk en blij van wordt!

Ook het verhaal van vriendin Truus en Youp de Labrador werkt op mijn lachspieren, picture this:
Het is erg glad, Truus loopt met Youp nog een laatste rondje, maant Youp tot voorzichtigheid en rust. De overbuurman met zijn twee hondjes roept, Truus voorzichtig te zijn en geen botten te breken. Hier reageert Youp op en hij loopt snel naar de buurman, Truus glijdt achter hem aan, grijpt de lantaarnpaal waar ze voorbij komt en zwiert hier sierlijk, met Youp inmiddels naast zich, tweemaal omheen om vervolgens samen met de buurman, na de schrik er in een deuk omheen te liggen.

Ja helemaal somber en grijs is het dus echt niet, niet alleen kommer en kwel, maar geef mij het voorjaar maar!

Hanny Prinzen. Verschenen op 15 januari 2017

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

2 reacties op “Grijs en koud”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.