Ga naar de inhoud

Hoe bescherm je je kat tegen parasieten

  • door
De vlo

Op het moment dat je huisdieren hebt, is het natuurlijk wel belangrijk om ervoor te zorgen dat deze huisdieren goed beschermd zijn tegen parasieten. Parasieten zijn namelijk kleine beestjes die je dieren zo kunnen oplopen. Vooral als je katten hebt die constant buiten lopen, is het belangrijk om deze goed te beschermen tegen parasieten. Dit komt omdat omdat er verschillende parasieten zijn die ze hier op kunnen lopen.

Vlooien bestrijden

Op het moment dat je een kat hebt, is het belangrijk om te voorkomen dat je katten vlooien krijgen. Dit komt omdat vlooien bij katten voor veel jeuk zorgen. Ook kan het zijn dat je katten ziek worden als ze last hebben van veel vlooien. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je geen last hebt van vlooien.

Vlooien kunnen echter erg vervelende beestjes zijn om last van te hebben. Dit komt omdat ze makkelijk meegenomen kunnen worden door mensen die over de vloer komen of in het huis zelf kunnen zitten. Daarom is het handig om te voorkomen dat de vlooien bij je dieren kunnen komen.

Gelukkig is het wel mogelijk om vlooien te bestrijden. Het is mogelijk om dit bij de omgeving te doen. Op die manier kun je ook wel vlooien in huis bestrijden. Echter is het ook mogelijk om ervoor te zorgen dat het dier zelf geen vlooien meer kunt krijgen. Dit kun je doen met speciale “inentingen” tegen vlooien en andere parasieten. Deze inentingen worden ook wel pipetjes genoemd.

In een pipetje zit een speciale vloeistof die in de huid van je kat trekt. Deze vloeistof is giftig voor de parasieten. De vlooien die de kat bijten, gaan daardoor dood. Ook andere parasieten gaan hier vaak dood van. Een kat zal snel proberen dit op te likken. Daarom is de vloeistof erg bitter gemaakt. Gelukkig is het niet schadelijk voor de kat om het op te likken of in zijn lichaam te krijgen.

Andere parasieten

Er zijn ook andere parasieten waar een kat last van kan krijgen. Eén van de parasieten die je veel tegenkomt bij katten, zijn wormen. Doordat de katten buiten iets opeten of zichzelf wassen nadat ze in het zand gezeten hebben, krijgen ze snel wormen. Wormen zijn ook erg schadelijk om last van te hebben. Dit komt omdat deze ervoor zorgen dat katten constant honger krijgen. Je kunt in principe zeggen dat wormen het voedsel van de kat opeten.

Ook kunnen katten last krijgen van teken. Dit werkt precies hetzelfde als bij mensen. Als een kat door het gras of in de bosjes loopt, kan een teek zich namelijk op de kat laten vallen. Een teek eet bloed en graaft zich met zijn kop in de huid. Hierdoor krijg je teken ook nooit zomaar van een kat af.

Voor beide parasieten is een pipet een goede oplossing om voor te gaan. Wel is het belangrijk om een specifieke pipet te kiezen die voor alle parasieten werkt. Op die manier voorkom je namelijk dat je kat hier ziek van kan worden.

Zie voor meer info bij:
Vlooien
Giftigheid bestrijdingsmiddelen
Teken
Wormen
Luizen

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.