Ga naar de inhoud

Kat mee op reis? Zo bereid je je voor!

op reis met je kat

Ga je binnenkort op vakantie? Dan heb je voldoende te regelen: je reisverzekering, eventuele vliegtickets of een autokeuring, de boeking van je accommodatie, enzovoort. Neem je je kat mee? Houd er dan rekening mee dat er nog het één en ander aan geregel bij komt. Hoe bereid je een vakantie met je kat goed voor?

Check de regelgeving van het land

Ga je naar het buitenland met je kat? Controleer dan altijd de regelgeving van de landen waar je heen en doorheen reist. Binnen de EU heeft je kat in ieder geval een chip en een dierenpaspoort nodig. Daarnaast moet hij ingeënt zijn tegen rabiës. Het beste zorg je er ook voor dat hij al zijn andere inentingen heeft gehad. Buiten de EU gelden dezelfde verplichtingen. Daarnaast stellen sommige landen aanvullende eisen. Doe daarom altijd ruim van tevoren navraag bij de ambassade van het desbetreffende land, zodat je goed voorbereid op pad gaat.

Tref voorbereidingen voor de reis zelf

Ga je met de auto of het vliegtuig op vakantie? Indien je met het vliegtuig gaat, worden er veel eisen gesteld aan het formaat van de bench, het totale gewicht van de bench en de kat en het type bench. Ook gelden er vaak aanvullende eisen, zoals een minimumleeftijd voor de kat. Aangezien de eisen per luchtvaartmaatschappij verschillen, is het belangrijk goed navraag te doen.

Als je met je auto op vakantie gaat zijn er minder eisen. Zo zit je niet aan een bepaald transportgewicht vast. Ook het formaat van de transportbox mag je zelf bepalen. Het is belangrijk dat je kat kan staan en de ruimte heeft om te gaan liggen en zich om te draaien. Kies voor een stevige reismand, het liefst één die bevestigd kan worden met de autogordel om te voorkomen dat de mand gaat schuiven. Aangezien katten hun eerste rabiësvaccinatie met drie maanden kunnen krijgen en je huisdier pas drie weken na de vaccinatie de grens over mag, is een vakantie naar het buitenland pas mogelijk wanneer je kat minimaal 15 weken oud is.

Op bestemming – waar houd je rekening mee?

Jij en je kat zijn veilig aangekomen en kunnen van de vakantie gaan genieten. Om een succes te maken van de vakantie is het belangrijk te voorkomen dat je kat ervandoor gaat. Daarom houd je ramen en deuren het beste gesloten. Reis je met de caravan? Dan is een airco echt een noodzaak. Anders wordt het veel te warm voor je kat. Om je huisdier wat meer op zijn gemak te stellen, neem je het beste zijn eigen kattenmandje en andere spulletjes mee waar hij aan gewend is.

blauwe balk
 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *