Ga naar de inhoud

Met de kat op reis

Met de kat op reis

Katten zullen je over het algemeen een ritje met de auto niet in dank afnemen. Toch zul je ze af en toe moeten vervoeren, bijvoorbeeld wanneer je naar de dierenarts gaat of aan het verhuizen bent. Hoe kun je de kat nu het beste vervoeren?

Doe de kat in een reismandje

Ben je van plan om de kat los in de auto te vervoeren? Dan kun je er maar beter voor zorgen dat je een goede autoverzekering hebt, want het is vragen om een ongeluk. Je kat zou je kunnen afleiden of zelfs bij pedalen kunnen kruipen! Doe je kat dus altijd in een reismandje of bench, wanneer je hem in de auto mee moet nemen. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, want er zijn maar weinig katten die hier uit zichzelf in gaan zitten. Je kan hem het makkelijkst in het reismandje krijgen door een positieve associatie te kweken met het reismandje of de kat oppakken met een handdoek. Doe vervolgens snel het deurtje dicht. De kat zal vanzelf onder de handdoek vandaan komen en heeft meteen een zachte ondergrond om op te liggen. Een ander voordeel van de handdoek is dat de bench droger blijft, wanneer je kat zijn urine laat lopen of overgeeft.

Onderweg

Voordat je met de kat in de auto stapt, kun je de auto het beste even laten luchten, zodat de temperatuur enigszins aangenaam is. Laat de ramen, indien mogelijk, tijdens de rit zoveel mogelijk dicht, want je kat is gevoelig voor tocht. De airco aanzetten op een lage stand is een beter idee. Zet de bench vast aan de stoel met behulp van de gordel, zodat deze niet kan verschuiven of van de stoel af kan vallen. Je kat is waarschijnlijk gestrest en je kan rekening met hem houden door je radio uit te laten of enkel zeer zacht aan te zetten. Kalmeer je kat door tegen hem te praten op een rustige toon. Ben je lang onderweg met je kat? Dan kan het zijn dat je tussendoor de bench open moet maken om hem van voer en water te voorzien en/of een vieze handdoek te vervangen.

Belangrijk: zorg ervoor dat deuren en ramen gesloten zijn vóór je het benchdeurtje open doet!

Na de rit

Je kat is waarschijnlijk doodmoe van zijn ritje in de auto en kan zelfs misschien een beetje misselijk zijn. Als je dat vermoeden hebt, kun je beter even wachten met eten geven. Het kan even duren voor je kat weer zichzelf is en hij voelt zich wellicht een beetje wankel. Rust is in dit geval het beste medicijn.

blauwe balk
 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

1 reactie op “Met de kat op reis”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.