Ga naar de inhoud

Katten en wijn

  • door
Lekker drinken

Voedsel is wat mensen en katten voor het eerst bij elkaar bracht, maar dat betekent niet dat ze u zien als een te grote blikopener.

Chemische analyse van de botten van 5.300 jaar oude katten uit China heeft aangetoond dat deze oude katachtigen en knaagdierenjagers in graanopslagplaatsen leefden. In wezen gaven we ze onderdak en zorgden ze voor het ongedierte. Naarmate de tijd verstreek, werden huiskatten althans in westerse culturen geselecteerd voor knuffels en gezelligheid.

Oudste kat ter wereld dronk wijn

De huiskat Creme Puff heeft het record van de oudste kat ooit vastgehouden sinds ze in 2005 stierf op de leeftijd van 38 jaar en drie dagen. De eigenaar van de kat, Jake Perry, geboren in Austin, Texas, legde het geheim van haar lange levensduur uit als een dieet van droog kattenvoer aangevuld met broccoli, eieren, kalkoen, spek en koffie – plus een pipet rode wijn. Als dat onwaarschijnlijk klinkt om een kat aan de gang te houden, bedenk dan dat Perry ook de eigenaar was van de vorige oudste kat ooit recordhouder, opa Rex Allen, die 34 jaar en 2 maanden oud werd. Waar de klimaatkast dan wel niet goed voor geweest is in het geval van Creme Puff.

Wijn is niet altijd fijn

De meeste verantwoordelijke eigenaren van gezelschapsdieren zoals katten weten dat dieren en drank niet samengaan, maar met de feestdagen zullen veel mensen iets meer drinken dan normaal. Hoewel de meeste huisdieren over het algemeen niet geïnteresseerd zijn in alcohol zelf, kunnen rijke lekkernijen zoals roomlikeuren, met cognac doordrenkte puddingen en advocaat hun smaakpapillen verleiden.

Houdt uw compressor wijnkoelkast daarom gesloten en zeker uw alcoholische verleidingen die voor de kat lekker lijken te ruiken maar wat uiteindelijk meer dan alleen een kater zal opleveren voor het dier. Katten hebben een vrij smal smaakpatroon, waarvan de meeste een sterke voorkeur hebben voor vlees en niet het vermogen hebben om zoete smaken te proeven. Ze houden echter wel van vetten en consumeren graag melk, ijs of een verdwaald glas Baileys. Wanneer ze een onaangename smaak tegenkomen, steken ze hun tong uit.

Drink samen wijn

Maar natuurlijk vinden veel mensen het leuk om ervaringen met hun huisdieren te delen, inclusief maaltijden. Voor degenen die een beetje vrolijkheid onder hun harige vrienden willen verspreiden, is er een hele reeks niet-alcoholische huisdieren drankjes beschikbaar.

Katten en uw wijndoos

Katten zien dozen of dergelijke als schuilplaatsen waar vijanden zoals roofdieren ze niet vanaf de zijkant of van achteren kunnen besluipen. Katten houden van dozen omdat ze helpen de stress te verminderen en de kat een veilige zone te bieden waar de kat kan observeren en niet gezien kan worden. Dit is ideaal voor katten omdat hun reactie op stressvolle situaties vaak is om te rennen en zich te verstoppen. Heeft u ergens een rugtas liggen of een lege wijndoos, dan zou het zomaar kunnen dat binnen de kortste keren uw kat een kijkje komt nemen.

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.