Ga naar de inhoud

Optimale conditie.

Sannah geeft aan dat ze naar buiten wil, ze zit op de vensterbank en miauwt er lustig op los. Vervolgens duikt ze met haar neusje in mijn haar en miauwt nog wat harder in mijn oor.

Wanneer ik de deur open doe, jumpt ze via de stoel op de grond, loopt een rondje steekt dan haar neusje naar buiten. Als een echte sporter kent ze rituelen, kijkt even naar mij en lijkt te denken: is het niet te koud? Loopt nogmaals rond de stoel, checkt nog even de temperatuur om vervolgens naar buiten te springen.

Bij een grote winkelketen heb ik een  geperst blok ribbelkarton gekocht met een zakje kattenkruid. Het is een blok waar je als kat heerlijk je nagels aan kan scherpen dus zorgt voor een perfecte manicure. Ik laat Sannah alvast even zien hoe ze het kan gebruiken. Ik pak haar voorpootjes en beweeg ze over het blok. Met grote verbaasde ogen kijkt Sannah mij verwonderd aan: wat wil die nu van mij?

Even later kom ik terug en strooi het kattenkruid over het blok, maar verstijf in mijn beweging: wat is dit nu?  Heeft ze werkelijk geplast over het blok? Dat meen je niet! Ja hoor! Zij denkt dus dat dat de bedoeling is, maar vervolgens gaat ze liggen rollebollen in het kattenkruid, zo stoned als een garnaal!

Zou dit iets doen met haar optimale conditie? Mogen sporters überhaupt wel meedoen als ze onder invloed zijn geweest of zijn dit natuurlijke kruiden? Ze wentelt zich nog eens lekker over het blok, ik laat het maar even, morgen gaat het de vuilnis in want ja zo’n bevuild krabblok blijft natuurlijk niet.

Sannah krijgt ook de noodzakelijke begeleiding bij de maaltijden. Om haar tot grootse daden aan te sporen heeft onze voedingscoach haar in eerste instantie een dieet voorgeschreven om 4 x daags te eten, maar onze sporter was met een aantal kleine porties niet tevreden, uiteindelijk werd ze blij van 2 x daags een maaltijd met optimale resultaten voor onze sportieveling. De conditie gaat met sprongen vooruit, maar we moeten oppassen: niet te vroeg pieken! Wij willen tijdens de Winterspelen op ons best zijn, PyeongChang here whe come!

Hanny Prinzen. Verschenen op 29 januari 2018.

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

3 reacties op “Optimale conditie.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.