Ga naar de inhoud

Doetie wel!

Sannah kuiert rustig door de tuin genietend van het mooie weer wanneer opeens vanuit het niets “iets” door de bosschage achter onze tuin dendert.

Sannah schrikt zich een hoedje, maar de schrik gaat al snel over in boosheid wanneer dat rare beest geluid begint te maken.

Wanneer je goed kijkt lijkt het een vliegende zwart, witte hond met krullen, vraag me niet naar het “merk”, ik heb geen idee. Dat het een hond is maakt hij duidelijk door ontzettend enthousiast te gaan blaffen waarop Sannah zich groot maakt en een enorm gebrom en gesis laat horen

Deze hond trekt zich hier weinig tot niets van aan en raast verder langs het tuingaas en gaat voor de poort staan blaffen en hijgen, nu dan heeft hij niet op Sannah gerekend, deze verheft zich op haar pootjes en probeert een flinke klap uit te delen! Echter, enthousiast gaat deze dappere hond door en Sannah sist of haar leven ervan af hangt.

Wanneer ik Sannah en hond tot bedaren probeer te brengen, zeg ik dat hij is weggelopen en dat honden dat wel eens doen. Youp ook.

Zie ik daar nu een tekstwolkje boven Sannah´s kopje verschijnen met:”doetie niet!” en ik: “doetie wel!”?

Ik stuur Sannah even naar binnen, maak een foto voor de buurtapp en laat weten dat de hond wit met zwarte krullen bij ons loopt. Hij wordt gelukkig opgevangen door de buren want met Sannah in huis zou het grote problemen geven, die zou erg defensief reageren en ik weet niet of er dan nog spullen overeind blijven staan in huis.

Tenslotte laat ze iedere vreemde weten dat zij de baas is in huis.

Gelukkig werkt de buurtapp prima en wordt de vreemde hond in no-time opgehaald. De app is een succes, dat is prettig.

Daarnaast kreeg ik de dag erna gelijk wat betreft het weglopen van honden, dus ook van Youp, dat heb ik Sanna nog even fijntjes onder haar wipneusje gewreven. Youp is weggelopen, Doetie niet, jawel, Truus vertelde het, nee hoor, verzin je ter plekke, Doetie niet. Wel, Doetie wel!

Hanny Prinzen. Verschenen op 4 augustus 2017.

blauwe balk
 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

1 reactie op “Doetie wel!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.