Ga naar de inhoud

Oud en nieuw

  • door
Oud en nieuw 2013
hanny

Wij zitten midden in de feestdagen, vanmiddag komen familie en vrienden Kerst vieren.
Dit jaar voelt het wel anders: het verlies van geliefde personen is op dit moment schrijnender dan anders.
Drusilla en Sannah hebben hier geen last van. Ze zoeken hun eigen plekje op en genieten van alle lichtjes, zowel buiten als binnen. Deze maand zijn de twee weer wezen logeren bij Laura van het poezenpension, de kerstkaart die we dit jaar kregen prijkt dan ook bij ons aan de muur. Op de voorkant prijkt een gezellige foto van haar eigen poezenbeesten, het is een plaatje!

Oud en nieuw

Oud en nieuw 2013

Dit jaar heb ik zelf ook weer fotokaarten verstuurd, deze keer niet met een foto van Drusilla en Sannah, maar een prachtige, rijkelijk opgetuigde kerstboom die ik in Düsseldorf in het winkelcentrum ontdekte. Vriendin Truus en ik zijn naar de Kerstmarkt in Düsseldorf geweest, geweldig! Dit is ook de reden dat Drusilla, Sannah en poes Noa van Truus bij Laura moesten logeren.
“Moesten” is niet het juiste woord, de rakkers genieten altijd van hun logeerpartij bij Laura. Wij hebben eveneens genoten van onze logeerpartij in een hotel bij de Königsallee. Wat een prachtig gezicht al die lichtjes en versieringen. Als toegift sneeuwde het ook nog waardoor we helemaal in Kerstsfeer vertoefden. Wat is alles dan mooi en sprankelend.

Oud en nieuw 2013

We kwamen helemaal in Kerstsfeer terug, wel met enige vertraging, maar daar waren we inmiddels al aan gewend.
We vertrokken donderdagochtend en wilden de trein om 10.45 uur vanuit Emmerik nemen. TomTom aangezet en karren maar. Totdat…. juist, de TomTom er geen zin meer in had, daar stonden wij dan in Duitsland, niet wetend welke afslag te nemen. Gelukkig er was een kaart in de auto, wel van de vorige eeuw en helemaal aan stukken gelezen, maar iets is beter dan niets. Alleen….. de plaats die we nodig hadden stond er niet op, wel plaatsen die in de buurt lagen. Uiteindelijk zijn we een uur later gearriveerd op het station en vertrokken. Kerstmarkt, here we come!!

Werkelijk wat een weelde, al die lichtjes en versieringen, een lust voor het oog. Op en top genieten. Op zaterdag weer naar huis, we hebben genoeg ideetjes opgedaan om in ons eigen huis de Kerstsfeer te maken.

Nu is het dan zo ver, Kerst met familie en vrienden, en volgende week alweer Oud en nieuw, jeetje wat gaat de tijd toch snel en wat heeft dit jaar ons toch weer veel gebracht, goede zaken, verdrietige zaken, van alles wat. We moeten het ermee doen, dat kun je niet veranderen, wel kun je er met een open blik naar kijken en op een positieve manier mee omgaan. Dat is niet altijd makkelijk, maar ik neem het me voor.

Ik wens iedereen fijne feestdagen, een goede jaarwisseling en een gezond jaar!

Hanny Prinzen. Verschenen op 28 december 2012.

blauwe balk
 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.