Ga naar de inhoud

Sproeien door ongewenst bezoek

Naar aanleiding van een vraag die via de mail is gesteld.
De situatie ter plaatse.
Spooky is bijna zeker gestrest door de buurkater. Deze sproeit tegen het raam en dat ruikt Spooky natuurlijk ook binnen.
Hester (vraagstelster) was ergens geweest waar ze 2 katers hadden en ze had de geur nog duidelijk bij zich.
Spooky plaste ook op de baasjes.

Antwoord: Spooky probeert door te sproeien die vervelende geur van die kater kwijt te raken.
Hij wil dus duidelijk laten weten dat de bewoners bij hem horen en niet bij een ander (die kater die tegen het raam plast).
Dit doet hij ook ten opzichte van Mickey en Suske (de andere katten).
Hieronder een reactie van Hester.

Hallo!
Nog een reactie op jullie vriendelijke en behulpzame mail terug over onze Spooky (wat zo een echt spook werd!).
Omdat het toch wel duidelijk was dat het sproeien kwam door de kater die hier plotseling rondliep, heb ik gekozen om het dus bij die bron aan te pakken.
Het ging namelijk om een zwerfkater, waar onze buurvrouw zich over ontfermt had. Ze gaf hem steeds eten, waardoor hij terug bleef komen. In een gesprek met haar heb ik aangegeven dat ik het erg lief en nobel van haar vind dat ze de kater opvangt, maar dat het wellicht zinvol is om op zoek te gaan naar de rechtmatige eigenaar. De kat was namelijk zeker van mensen geweest. Hoewel hij behoorlijk schuw was, lukte het na een tijdje toch hem te aaien en begon hij zelfs te snorren.
De drie katten die wij hebben zijn allen uit het asiel afkomstig. Ik ken de zielige verhalen van verdwenen en achtergelaten katten maar al te goed. Misschien was deze kat wel tegen een auto aangelopen en helemaal de weg kwijt en is zijn baasje nog altijd naar hem op zoek…. wie weet.

Ik heb daarom mijn buurvrouw gevraagd de kat mee te nemen naar het asiel. Misschien bezat hij wel een chip of was er in de gegevens aldaar te achterhalen of de kat van iemand was die hem miste. Nu, alleen complimenten voor mijn buurvrouw die met pijn in haar hart de kat samen met mij naar het asiel heeft gebracht. Overduidelijk had deze kater al eerder een baas. Hij zat zo rustig in de auto in zijn mandje…..
Daar hebben ze hem nagekeken en gecheckt of er inderdaad een eigenaar was die hem miste. Ze hebben hem 2 weken in quarantaine gezet, om te bekijken of hij iets mankeerde, om hem te kunnen castreren, te chippen en klaar te maken om bij een nieuw baasje te gaan wonen. In die twee weken heeft mijn buurvrouw diep nagedacht of ze de kater echt in haar huis wilde opnemen. Ze heeft er vanafgezien vanwege haar leeftijd en gezondheidsproblemen. Echt een zeer dappere beslissing.
Na die twee weken quarantaine is de lieve kat dus in een groot hok gezet en heeft hij na ongeveer een week een nieuw baasje gekregen.
Een mooi verhaal. En onze kater, die heeft inderdaad na zijn vertrek NIET meer gesproeid!!
Wederom een succesverhaal voor jullie, bedankt voor de tip!

Lieve groetjes, Spooky, Suske, Mickey, Guido en Hester.

blauwe balk
 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.