Ga naar de inhoud

Vier interessante weetjes over katten

  • door
Een mooie siamees

Tegenwoordig kan je veel doen met het internet. Zo is online blackjacken bijvoorbeeld ondertussen mogelijk, wat je kan doen via een goksite. Daarnaast kan je online ook veel informatie lezen over katten, waaronder veel interessante weetjes. In dit artikel worden hiervan vier voorbeelden genoemd waardoor je je geliefde kat nog beter zult begrijpen. Overigens kan je nog veel meer van zulke weetjes vinden op het internet over katten, dus als je hier geïnteresseerd in bent dan kan je eenvoudig even zoeken via Google.

Allergisch voor mensen

Je weet al dat katten sommige mensen benauwd kunnen maken en niesbuien kunnen veroorzaken, maar wist je dat het ook andersom kan werken? Ja, katten kunnen allergisch zijn voor mensen. Dit is gelukkig zeer zeldzaam, dus de kans is groot dat jouw viervoeter niet allergisch is voor jou. Heeft je kat toch een slechte reactie op jou? De kans is groot dat dit komt doordat je zeep, wasmiddel of parfum hebt gebruikt waar het dier geen fan van is. Dit betekent dus niet dat je kat allergisch is voor jou, maar meer voor wat je gebruikt hebt. Zoek online uit waardoor dit kan komen, terwijl je hier ook casino-bonussen kan bekijken.

Broccoli en rode wijn

Creme-puff-oudste-katDe huiskat Creme Puff heeft het record voor oudste kat ooit geregistreerd toen ze in 2005 op 38 jaar en drie dagen stierf. Creme Puff was van Jake Perry, een man uit Austin. Hij heeft het geheim van haar lange levensduur uitgelegd, waarbij de kat blijkbaar niet alleen droog kattenvoer at. Het dieet van het dier werd namelijk aangevuld met broccoli, eieren, kalkoen, spek, koffie en een pipet rode wijn. Dit klinkt vreemd, maar het blijkt te werken dat Perry was ook de eigenaar van de vorige oudste kat. Rex Allen werd namelijk 34 jaar en 2 maanden oud. Dit dieet staat normaliter natuurlijk niet in een gids over katten, maar ook niet in een een gokautomaten gids.

 

13 miljoen dollar

Blackie was de rijkste kat ter wereld ooit. Zij was de laatste overlevende van de 15 katachtigen van de miljonair Ben Rea. Hij liet zijn fortuin van ongeveer 13 miljoen US dollar na aan de katten toen hij overleed in 1988. Deze beslissing maakte hij uit wrok. De teruggetrokken Rea kende namelijk geen leden van zijn familie en daardoor koos hij ervoor om zijn geld na te laten aan drie liefdadigheidsinstellingen voor katten. Hij gaf hierbij de instructie dat ze ervoor moesten zorgen dat Blackie, één van de weinige levende wezens die hij kon vertrouwen, na de dood van Rea goed verzorgd werd.

Kattenkruid

Als je kat gek wordt van kattenkruid, zijn ze eigenlijk in de minderheid. Hoewel wetenschappers niet precies weten waarom sommige katten er zo op reageren, hebben ze vastgesteld dat gevoeligheid voor kattenkruid erfelijk is, waarbij katten met één gevoelige ouder een kans van één op twee hebben om deze gevoeligheid zelf te erven. Dit loopt op tot een kans van drie op vier als beide ouders kattenkruidfans zijn. Dat betekent dat veel katten dus helemaal niet eens reageren op kattenkruid. Zo’n 30% van alle katten heeft geen waarneembare reactie op het kruid.

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.