De oudste kat

women daily magazine, 6 oktober 2016

Het is iets waar menig mens jaloers op kan zijn: 141 jaar lang meegaan, en dan nog in aardige gezondheid verkeren.

Officieel is het nog niet, maar waarschijnlijk is Nutmeg, een grijze kater, de oudste kat ooit. Hij heeft deze maand (oktober 2016) zijn 141ste verjaardag mogen vieren – vooruit, 141 in kattenjaren, wat ongeveer gelijk staat aan zo’n 31 ‘normale’ kalenderjaren.

Dit maakt het echter niet minder bijzonder, zeker als je kijkt naar het leven wat Nutmeg achter zich heeft. Het zou geschiedsvervalsing zijn om te beweren dat de kat een luizenleventje gehad heeft. Het dier verscheen in 1990 opeens in de achtertuin van zijn huidige baasjes, en bleek niet meer weg te willen. Liz en Ian, die sindsdien voor hem zorgen, zagen echter al snel dat hij een abces op zijn nek had, die levensbedreigend kon zijn. Ze brachten hem naar de dierenarts ter operatie, wat gelukkig succesvol verliep. Destijds bepaalden ze dat Nutmeg als minstens 5 jaar oud was, dus die leeftijd heeft het paar altijd aangehouden voor hem. 26 jaar later heeft hij nog meer gezondheidsproblemen achter zich: vorig jaar kreeg de kater nog een ernstige beroerte, waar hij wonder boven wonder weer helemaal van hersteld is.

Helaas is het lastig om echt een record op te eisen, omdat zijn baasjes uiteraard geen bewijs hebben dat hun huisdier in 1990 al écht vijf jaar oud was. Voor hen maakt dat echter weinig uit, want ze vertroetelen hem oneindig veel en hopen dat hij nog lang mee zal gaan. Het geheim van zijn bijzondere leeftijd weten ze in ieder geval wel: je moet gewoon accepteren dat katten op je neerkijken. Wij zijn van hem, en niet andersom. Maar dat is helemaal niet erg, aldus de twee.

Één ding is in ieder geval zeker: de mythe dat katten negen levens hebben kan in ieder geval de deur uit.. maak daar maar minstens 20 van in dit geval!

 

Naar Krabmeubelen Kattenzorg Maxaro-badkamer-tegels
De kattenspeelgoed specialist Medpets.nl - katten

Klik op het plaatje

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.