Ga naar de inhoud

Daily Mail in 14-september 2017.

Tot groot verdriet van zijn baasjes is de Britse kat Nutmeg overleden. Met zijn zeer respectabele 32 jaar zou hij de oudste nog levende kat ter wereld zijn geweest, meldt Daily Mail.
Hij had het stokje overgenomen van de 26-jarige Curduroy

women daily magazine, 6 oktober 2016

Het is iets waar menig mens jaloers op kan zijn: 141 jaar lang meegaan, en dan nog in aardige gezondheid verkeren.

Officieel is het nog niet, maar waarschijnlijk is Nutmeg, een grijze kater, de oudste kat ooit. Hij heeft deze maand (oktober 2016) zijn 141ste verjaardag mogen vieren – vooruit, 141 in kattenjaren, wat ongeveer gelijk staat aan zo’n 31 ‘normale’ kalenderjaren.

Nutmeg

Dit maakt het echter niet minder bijzonder, zeker als je kijkt naar het leven wat Nutmeg achter zich heeft. Het zou geschiedvervalsing zijn om te beweren dat de kat een luizenleventje gehad heeft. Het dier verscheen in 1990 opeens in de achtertuin van zijn huidige baasjes, en bleek niet meer weg te willen. Liz en Ian, die sindsdien voor hem zorgen, zagen echter al snel dat hij een abces op zijn nek had, die levensbedreigend kon zijn. Ze brachten hem naar de dierenarts ter operatie, wat gelukkig succesvol verliep. Destijds bepaalden ze dat Nutmeg als minstens 5 jaar oud was, dus die leeftijd heeft het paar altijd aangehouden voor hem. 26 jaar later heeft hij nog meer gezondheidsproblemen achter zich: vorig jaar kreeg de kater nog een ernstige beroerte, waar hij wonder boven wonder weer helemaal van hersteld is.

.

Nutmeg

Helaas is het lastig om echt een record op te eisen, omdat zijn baasjes uiteraard geen bewijs hebben dat hun huisdier in 1990 al écht vijf jaar oud was. Voor hen maakt dat echter weinig uit, want ze vertroetelen hem oneindig veel en hopen dat hij nog lang mee zal gaan. Het geheim van zijn bijzondere leeftijd weten ze in ieder geval wel: je moet gewoon accepteren dat katten op je neerkijken. Wij zijn van hem, en niet andersom. Maar dat is helemaal niet erg, aldus de twee.

Eén ding is in ieder geval zeker: de mythe dat katten negen levens hebben kan in ieder geval de deur uit.. maak daar maar minstens 20 van in dit geval!

blauwe balk
 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.