Ga naar de inhoud

Voordelen van een dierenverzekering

  • door
Kat van Anja koster

Heb jij al een verzekering voor je kat? Dierenverzekeringen worden steeds vaker afgesloten, maar toch zijn er nog heel veel baasjes die niet van het bestaan afweten. Stel dat je geliefde kat ziek wordt en je de rekening niet kan betalen? Dat zou toch wel heel zuur zijn. We leggen je in dit artikel uit wat de voordelen zijn van een dierenverzekering.

Hoe werkt een dierenverzekering?

Over het algemeen dekt de dierenverzekering alleen katten en honden. Waarbij de meeste polissen een limiet hebben voor wat ze ieder jaar en voor iedere voorwaarde willen uitbetalen. Wanneer jouw rekening hoger is dan het limiet, dan moet je het verschil zelf betalen. Je moet de dierenverzekering ieder jaar verlengen, dus let daarbij ook goed op de polisvoorwaarden. Deze kan de verzekering namelijk zelf aanpassen. Maar in de basis werkt het hetzelfde als bij mensen.

Waarom een dierenverzekering?

Er is natuurlijk één hoofdreden waarom iedere dierenliefhebber een dierenverzekering zou moeten afsluiten voor zijn of haar kat. Er wordt zelfs geschat dat meer dan 10% van de dieren moet worden ingeslapen, simpelweg omdat de eigenaar de behandeling niet kan betalen. Je kan dus stellen dat een dierenverzekering voornamelijk stress wegneemt. Je hoeft je niet meer druk te maken dat je ooit de rekening van de dierenarts niet kan betalen.

Wat zijn de voordelen van een kattenverzekering?

De basisverzekering voor katten dekt sowieso de consulten bij de dierenarts, maar ook de jaarlijkse controle, eventuele noodzakelijke operaties en een opname in de kliniek. Maar je kan de kattenverzekering ook uitbreiden met aanvullende verzekeringen.

Mogelijke aanvullende verzekeringen

Zo kan je je kat verzekeren voor aandoeningen aan de heupen of aan de ellebogen. Zeker op oudere leeftijd wordt de kans groter dat je kat problemen krijgt met zijn heupen of ellebogen.

Daarnaast hebben katten regelmatig verzorging aan hun gebit nodig. Veel baasjes houden hier geen rekening mee en slaan de gebitsverzorging over. Na verloop van tijd is dan vaak te zien dat deze katten toch last krijgen van hun gebit. In het ergste geval hebben ze een wortelkanaalbehandeling nodig en dit kan redelijk wat geld kosten. Maar ook hier kan je je voor verzekeren.

Verder is het mogelijk om de kat te verzekeren voor vaccinaties. Dit is vooral handig wanneer je een kitten hebt, welke nog niet verzekerd is. Maar op latere leeftijd heeft een kat dit in principe niet nodig.

Tot slot kan je je kat ook verzekeren voor kosten in het buitenland. Dit is vooral handig als je van plan bent om naar het buitenland op vakantie te gaan met je kat. Maar over het algemeen zijn medische kosten in het buitenland ook gedekt als je een goede reisverzekering hebt.

Algemene voordelen van de dierenverzekering

  • Geld besparen wanneer je kat ziek of gewond is
  • Geen zorgen om moeten kiezen tussen je financiële zekerheid en het leven van je kat
  • Besparen op extra behandelkosten, zoals opname in de kliniek of het maken van foto’s
  • Mogelijkheid om je kat te behandelen bij duurdere behandelingen, zoals staarverwijdering of tekenverlamming
  • Wanneer je kat kwijt raakt, bieden verschillende verzekeringen een beloning voor degene die je kat vindt

Oftewel het is erg verstandig om een kattenverzekering af te sluiten. Zo weet je zeker dat je niet voor een blok wordt gezet, wanneer je geliefde kat iets ernstigs overkomt.

 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.