Ga naar de inhoud

Voorjaar!

  • door
sannah_voorjaar_2019

hannyVoorjaar, alles staat in volle bloei!
De nieuwe kersenboom die vorig jaar geplant is bloeit, en op de voorgrond de Angelwings, prachtig! Het is Pasen en de zon schijnt vrolijk.

Sannah weet niet hoe snel ze ’s ochtends naar buiten moet sprinten. De hele dag buiten en af en toe binnen een brokje halen. Klokslag half 5 gaat ze voor de kast staan en loopt vervolgens naar de koelkast, een snoepje en het vlees moeten “op tafel” komen. Wat tijd betreft ga je bijna denken dat ze een horloge heeft. Rond half 3 is het altijd tijd voor een snoepje, ze kijkt mij aan en loopt naar de kast waar ze staan. Het is onvoorstelbaar, na het snoepje loopt ze de tuin weer in en gaat onder de rabarber liggen, een natuurlijke beschutting tegen het warme zonnetje.

voorjaar_2019_sannahJe merkt dat een hele dag buiten vermoeiend is, ze slaapt ’s avonds als een roosje! Sannah is druk wanneer het mooi weer is. In de heg zit een nestje verstopt en ze kan daar gebiologeerd naar staren. Ook moet ze in de gaten houden wat er onder het tuinhuisje gebeurt, ze gaat plat op de buik liggen voor zover dat kan, en stopt haar neusje bijna onder de hoek van het tuinhuis. Zo kan ze tijden liggen kijken en ruiken. Toen we het tuinhuis gebouwd hebben wilden we voorkomen dat er muizen onder konden kruipen, maar ik krijg een ernstig vermoeden dat dit niet gelukt is.

Terwijl ik aan het schrijven ben, klinkt er een vervaarlijk gehuil/miauw uit de tuin. Wanneer ik ga kijken zit Sannah vervaarlijk voor de heg te blèren. Er zit iets waar ze niet bij kan en wanneer ik haar oppak blaast ze enorm. Ja, ze weet het wel te brengen.

sannah_voorjaar_2019Ook als ze misselijk is, omdat ze een grassprietje heeft gegeten, zet ze de hele buurt op stelten. Mensen die het niet kennen, denken dat ze doodgaat en dit de hele wereld laat weten! Ze loeit zo hard dat iedereen zich een hoedje schrikt. Wanneer dit ’s nachts gebeurt word ik wakker en ren naar beneden om haar bij te staan. Ze spuugt het sprietje uit en loopt weer naar haar mandje om te gaan slapen. Ik maak de vloer of mat schoon en ben klaarwakker.

Ja het voorjaar is prachtig, overdag genieten en ’s nachts!

Hanny Prinzen. Verschenen op 2 mei 2019.

blauwe balk
 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.