Ga naar de inhoud

De kat de bel aanbinden

  • door

Hanny Prinzen de schrijfster van deze columnOver het algemeen wordt deze uitdrukking figuurlijk gebruikt, maar bij Sannah heb ik dit letterlijk gedaan!
Het blijkt dat deze uitdrukking uit 1914 komt en dat het de eerste stap is om iets gevaarlijks te ondernemen. Wij kennen de uitdrukking ook als iets publiekelijks ondernemen.
Dit laatste deed Sannah, ze wilde graag naar buiten en natuurlijk mag dat! Om vervolgens met een dood vogeltje in haar bek naar mij toe te komen. Zoals ik al begrepen had n.a.v. het vorige “kattenbelletje“, moest ik haar prijzen en bedanken.
Ik zeg het heel eerlijk, ik heb daar moeite mee!
Het gaat mij om het principe. Wanneer je geen eten krijgt moet je om te overleven jagen, maar een kat die op moet passen om niet te dik te worden? Dat gaat mijn mensenverstand te boven!

Sannah is ook in eerste instantie niet blij met het belletje, maar ik heb er om de pijn te verzachten een prachtig feestelijk groen (kerst??) belletje van gemaakt! Inmiddels is ze eraan gewend geraakt en komt ze vrolijk aanhuppelen met het gerinkel van het belletje. Sindsdien denk ik dat de vogels veilig zijn voor haar. Eenmaal druk in de tuin vond ik nog “een lijk” in de kast. Er lag een verdroogd karkas onder de Sedum. Dus het is daadwerkelijk nodig!

Sannah ligt nog steeds alert te wezen in de tuin. Vlinders hebben het niet makkelijk want als ze de kans krijgt probeert ze deze te vangen. Ondanks haar 11 jaar vindt ze het heerlijk om te spelen met steentjes uit de tuin. Ze mikt de steentjes door te tuin en rent er vervolgens achter aan. Van de gekochte speeltjes moet ze in de zomer niets hebben, speeltjes zijn in de zomer ruim voorradig in de tuin. Dat dit buitenleven haar goed doet, is duidelijk! Ze is lenig, beweeglijk en heeft plezier. Ze komt regelmatig even binnen voor een knabbeltje of een kattensnoepje en een aai.
Ook met belletje is het leven voor Sannah een groot avontuur!

Hanny Prinzen. Verschenen op 17 augustus 2019.

blauwe balk
 
Naar De Arend Naar DEKBED Discounter
Naar Koopjedeal Naar WoonQ
Naar De kattenspeelgoed specialist Naar vergelijking Kattenverzekering

         
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.